Στη Βουλή το νέο νομοσχέδιο για την τακτοποίηση αυθαιρέτων

Tags:

Εισήχθη στην ολομέλεια της Βουλής και αναμένεται να ψηφιστεί απόψε το νομοσχέδιο για το δομημένο περιβάλλον. Ο υπουργός Γιώργος Σταθάκη τόνισε πως το νομοσχέδιο καινοτομεί σε θέματα φιλοσοφίας όσο και στόχευσης, καθώς εισάγει σημαντικές τομές για την συνολική αντιμετώπιση του προβλήματος των αυθαιρέτων και της δόμησης, ενώ η αντιπολίτευση αμφισβήτησε ότι θα υλοποιηθούν οι ρυθμίσ

περισσότερα..

Μείνετε ενημερωμένοι

Τακοποίηση Αυθαιρέτων: Νέος Νόμος, Ποιους συμφέρει και ποιους όχι

Tags:

Ενόψει του νέου νόμου για την Αυθαίρετη Δόμηση που κατατέθηκε στην βουλή και αναμένεται να ψηφιστεί τέλος Οκτωβρίου βρίσκονται όσοι θέλουν να τακτοποιήσουν τις αυθαίρετες κατασκευές τους. Σε πρώτη ανάγνωση ο νόμος αναμένεται να είναι ευνοϊκότερος στις περισσότερες περιπτώσεις από ότι ο 4178/2013.

περισσότερα..

«Εξοικονομώ Κατ’ Οίκον ΙΙ»: Οι επιλέξιμες παρεμβάσεις

Tags:

Τις επιλέξιμες παρεμβάσεις στο νέο πρόγραμμα «Εξοικονομώ Κατ’ Οίκον», παρουσίασε αναλυτικά σε σχετική εκδήλωση στην Καλαμάτα ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΕΤΕΑΝ, Κώστας Γαλιάτσος.

περισσότερα..

«Εξοικονομώ κατ’ Οίκον»: Πώς θα τρέξει το νέο πρόγραμμα • Προαπαιτούμενα • Ποσοστά επιδότησης

Tags:

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η προκήρυξη του νέου «Εξοικονομώ κατ’ Οίκον», για την ενίσχυση παρεμβάσεων ενεργειακής αναβάθμισης και εξοικονόμησης σε κατοικίες, καθώς πηγές του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας ισχυρίζονται πως το πρόγραμμα θα ενεργοποιηθεί μέσα στο Νοέμβριο. Όπως έχει γίνει ήδη γνωστό, το «Εξοικονομώ» θα έχει αρκετές διαφοροποιήσεις από το πρώτο πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης, αφού για παράδειγμα επιδίωξη του ΥΠΕΝ είναι η μεγαλύτερη ενίσχυση των χαμηλότερων εισοδημάτων, δίνοντας παράλληλα τη δυνατότητα στους ωφελούμενους να παρακάμψουν τον τραπεζικό δανεισμό.

περισσότερα..

Μείνετε ενημερωμένοι

«Εξοικονομώ Κατ’ Οίκον»: Μέσα στις επόμενες μέρες επίσημα οι όροι του προγράμματος

Tags:

Με τη συνεργασία δέκα τραπεζών, εκ των οποίων οι πέντε θα είναι συνεταιριστικές, αναμένεται να ενεργοποιηθεί το πρόγραμμα «Εξοικονομώ κατ’ οίκον ΙΙ» μέσω του οποίου θα ενισχύονται παρεμβάσεις ενεργειακής αναβάθμισης και εξοικονόμησης σε κατοικίες.
Τα βασικά χαρακτηριστικά του προγράμματος που αναμένεται να ανακοινωθούν επισήμως τις επόμενες ημέρες.

περισσότερα..

Greenpeace: Προτάσεις για τα φωτοβολταϊκά, το «Εξοικονομώ Κατ’Οίκον» & την αυτόνομη θέρμανση

Tags:

Η Greenpeace καταθέτει τα σχόλια και τις παρατηρήσεις της για το σχέδιο νόμου «Έλεγχος και προστασία του δομημένου περιβάλλοντος».

Διαβάστα αναλυτικά το υπόμνημα της Greenpeace.

περισσότερα..

Εξοικονομώ Κατ’ Οίκον II: το Νοέμβριο ο διαγωνισμός για το πληροφοριακό σύστημα

Tags:

Το Εθνικό Ταμείο Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης – ΕΤΕΑΝ, προκηρύσσει Ανοικτό Διεθνή Ηλεκτρονικό Διαγωνισμό με κριτήριο κατακύρωσης την πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά βάσει της ποιότητας-τιμής, για την «Παροχή Υπηρεσιών Αναβάθμισης και Συντήρησης του Πληροφοριακού Συστήματος για την υλοποίηση της Δράσης ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΚΑΤ’ ΟΙΚΟΝ ΙΙ».

Αξίζει να υπογραμμίσουμε πως η αποσφράγιση των προσφορών θα γίνει στις 07/11, γεγονός που λογικά θα παρατείνει & την τελική ημερομηνία έναρξης του προγράμματος.

περισσότερα..

Μείνετε ενημερωμένοι

Εξοικονομώ Κατ’ Οίκον: Επιπλέον 5.891 ωφελούμενοι

Tags:

Με σημερινή, νέα απόφασή του το ΕΤΕΑΝ προχωρά στην υπαφωγοί επιπλέον 5.891 ωφελούμενων στο πρόγραμμα «εξοικονόμηση κατ’ οίκον».

Συγκεκριμένα, συνολικά υπάγονται 5.891 Ωφελούμενοι, με συνολικό επιλέξιμο προϋπολογισμό επενδύσεων 68.559.209,97 € ενώ επιπλέον εγκρίνονται 1.170 επιλαχούσες αιτήσεις, με συνολικό επιλέξιμο προϋπολογισμό επενδύσεων 13.585.008,04 €.

περισσότερα..

«Εξοικονομώ Κατ’ Οίκον»: Πότε εκτιμάται η έναρξη του

Tags:

εξοικονομώ κατ' οίκον

Με το «Εξοικονόμηση κατ’ οίκον», το οποίο αναμένεται να ξεκινήσει το τελευταίο δεκαήμερο του Οκτωβρίου, θα προχωρήσει η ενεργειακή αναβάθμιση κατοικιών. Η συνολική χρηματοδότησή του είναι 500 εκατ. ευρώ (292 εκατ. δημόσιοι πόροι και 208 εκατ. συμμετοχή τραπεζών και ιδιωτών). Οπως επισημαίνει ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γιώργος Σταθάκης, «στην ευρύτερη στόχευση του υπουργείου είναι η προσπάθεια αντιμετώπισης του φαινομένου της ενεργειακής φτώχειας».

περισσότερα..

Στον ένα μήνα κλείδωσε τελικά η παράταση στα αυθαίρετα

Tags:

Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ η απόφαση για την παράταση της προθεσμίας ένταξης στον νόμο 4178/2013

Σύμφωνα με την απόφαση η προθεσμία υπαγωγής στις διατάξεις του ν. 4178/2013 «Αντιμετώπιση της Αυθαίρετης Δόμησης Περιβαλλοντικό Ισοζύγιο και άλλες διατάξεις» παρατείνεται για τριάντα (30) ημέρες από τη λήξη της τελευταίας παράτασης, δηλαδή λήγει την 23-10-2017.

περισσότερα..

Μείνετε ενημερωμένοι