Εκτός σχεδίου: Διευκρινήσεις για το τέλος 5% επί του κόστους της οικοδομικής αδείας

Tags:

μηχανικός σε εργοτάξιο που μετράει

Σε απάντηση σχετικού ερωτήματος αναφορικά με το τέλος πέντε τοις εκατό (5%) επί του κόστους της οικοδομικής αδείας της παρ. 1 του άρθρου 32 του ν.4759/20 (Α΄245), ο Γενικός Γραμματέας Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος κ. Ευθύμιος Μπακογιάννης, εξέδωσε κανονιστική πράξη με διευκρινίσεις.

περισσότερα..

Μείνετε ενημερωμένοι

ΕΛΕΤ: άμεση έναρξη του Διατηρώ μετά τη ρύθμιση για κατεδαφίσεις εξπρές

Tags:

ανακαίνιση κτηρίου στο κέντρο μια πολης

Να προωθηθεί άμεσα το πρόγραμμα ΔΙΑΤΗΡΩ, που θα δώσει την ευκαιρία στους ιδιοκτήτες διατηρητέων κτιρίων να τα στερεώσουν και να τα αποκαταστήσουν ζητά η Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού, διαβλέποντας τον κίνδυνο καταστροφής της αρχιτεκτονικής κληρονομιάς της Ελλάδας με ταχύρυθμες διαδικασίες, πίσω από τη διάταξη για τα «επικινδύνως ετοιμόρροπα» κτίρια, που περιελήφθη και ψηφίστηκε με το νόμο για την αξιοποίηση του Ελληνικού.

περισσότερα..

‘Ερχεται «πακέτο» τριών Εξοικονομώ 4,2 δισ. ευρώ

Tags:

χρήματα ευρώ

Τα προγράμματα ενεργειακής αναβάθμισης των κτιρίων με επιδοτήσεις Εξοικονομώ της τάξης των 4,2 δις. ευρώ δεσπόζουν στο κομμάτι του Ταμείου Ανάκαμψης που αφορά την «πράσινη» οικονομία και την καθαρή ενέργεια.

περισσότερα..

Μείνετε ενημερωμένοι

Οδηγός ελέγχου νομιμότητας κατοικίας για ένταξη στο Εξοικονομώ

Tags:

κτηματολόγιο εξοικονομώ

Έντονο είναι το ενδιαφέρον από πολίτες για το πρόγραμμα επιδοτήσεων Ενεργειακής Αναβάθμισης Κατοικιών «Εξοικονομώ – Αυτονομώ» και ήδη το Υπουργείο Περιβάλλοντος σχεδιάζει τον νέο κύκλο του προγράμματος, που θα προκηρυχθεί στα τέλη του καλοκαιριού.

περισσότερα..

Σκρέκας: Πρόγραμμα “Εξοικονομώ” για το νερό

Tags:

εξοικονομώ κατ'οίκον

Επιδοτούμενο πρόγραμμα για την εξοικονόμηση νερού από τους καταναλωτές ανήγγειλε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας, μιλώντας χθες στην ετήσια γενική συνέλευση του δικτύου πόλεων με λίμνες με θέμα “Προσαρμογή σ’ έναν κόσμο που αλλάζει”.

περισσότερα..

Εξοικονομώ: 100 ερωτήσεις – απαντήσεις για ιδιοκτήτες και μηχανικούς

Tags:

εξοικονόμηση ενέργειας

Νέες διευκρινίσεις και οδηγίες για τη συμετοχή των νοικοκυριών στο πρόγραμμα Εξοικονομώ – Αυτονομώ εξέδωσε το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας ενώ βρισκόμαστε στην παραμονή της έναρξης των εργασιών για όσους εντάχθηκαν στο πρόγραμμα.

περισσότερα..

Μείνετε ενημερωμένοι

Ακίνητα: Νέα ρύθμιση για αδήλωτες επιφάνειες από το Μάιο

Tags:

σπίτια πόλης απο ψηλά

Εκατοντάδες χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων που δεν εντάχθηκαν στην ευνοϊκή ρύθμιση της κυβέρνησης για αδήλωτες επιφάνειες ακινήτων τους στους Δήμους, θα έχουν από τον Μάιο

περισσότερα..

ΥΠΕΝ: Βροχή από ρυθμίσεις για αυθαίρετα, ταυτότητα κτιρίου και ετοιμόρροπα κτίρια

Tags:

αδήλωτα τετραγωνικά

Tην απαλλαγή των μεγάλων αυθαιρέτων από την υποχρέωση ένταξης στην ηλεκτρονική ταυτότητα του κτιρίου για ένα τρίμηνο αλλά και τον προσωρινό χαρακτήρα των περιφράξεων στο Ελληνικό, δίνουν οι νομοτεχνικές βελτιώσεις στις οποίες προχώρησε χθες

περισσότερα..

Εξοικονομώ: Τέσσερα νέα προγράμματα για σπίτια, επιχειρήσεις, καταλύματα

Tags:

εξοικονομώ κατ'οίκον

Τετραπλή παρέμβαση για την εξοικονόμηση ενέργειας σε σπίτια, επιχειρήσεις και δημόσια κτίρια ετοιμάζει το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

περισσότερα..

Μείνετε ενημερωμένοι