ΤΕΕ/ΤΔΜ: Στο τελικό στάδιο ο Οδηγός Εφαρμογής του ΥΠΕΝ για το νέο «εξοικονομώ κατ΄οίκον»

Tags:

Η εκ των προτέρων σωστή προετοιμασία  για την υποβολή πλήρους και τεκμηριωμένου φακέλου, που σημαίνει ολοκληρωμένη τεχνική και οικονομική μελέτη για την επίτευξη του ενεργειακού στόχου, καθαρό ιδιοκτησιακό τοπίο και συγκέντρωση όλων των απαιτούμενων στοιχείων και δικαιολογητικών πριν την υποβολή της αίτησης, θα είναι το «κλειδί» για την ένταξη και αξιοποίηση των οικονομικών κινήτρων ενεργειακής  βελτίωσης του ακινήτου τους, που προβλέπει το νέο «εξοικονομώ κατ οίκον» για περίπου 60.000 ιδιοκτήτες, όπως αναφέρει σε σημερινή του δημοσίευση το ΤΕΕ/Τμήμα Δυτικής Μακεδονίας.

περισσότερα..

Μείνετε ενημερωμένοι

Χαρίτσης: Ζήτημα εβδομάδων το νέο «Εξοικονομώ κατ’ οίκον»

Tags:

Στο μεταξύ , όπως είπε ο αναπληρωτής υπουργός, τις επόμενες βδομάδες ξεκινά το πρόγραμμα «Εξοικονομώ κατ’ οίκον» που θα χρηματοδοτήσει με 500 εκατ. ευρώ (μαζί με την ιδιωτική συμμετοχή) την ενεργειακή αναβάθμιση κατοικιών και θα δώσει σημαντική ανάσα στον κατασκευαστικό κλάδο που επλήγη δυσανάλογα από την κρίση.

περισσότερα..

Τακτοποίηση Αυθαίρετων: ξεκινά η μεταφορά δηλώσεων από τον 4178/2013

Tags:

Ευνοϊκότερες ρυθμίσεις, περισσότερες δόσεις και μικρότερα πρόστιμα φέρνει για τους ιδιοκτήτες αυθαίρετων κτισμάτων, ο πέμπτος, κατά σειράν, νόμος που τέθηκε πρόσφατα σε ισχύ.

περισσότερα..

Μείνετε ενημερωμένοι

«Εξοικονομώ Κατ’ Οίκον ΙΙ»: Βήμα βήμα πώς θα κερδίσετε μια θέση στο νέο πρόγραμμα

Tags:

Μέσω της επίσημης διαδικτυακής πύλης η οποία θα «ανοίξει» εντός των επομένων ημερών θα καταθέτουν οι ενδιαφερόμενοι τις αιτήσεις τους για την υπαγωγή στο νέο «Εξοικονομώ Κατ΄Οίκον».

περισσότερα..

Ερώτηση για το εξοικονομώ Κατ’ Οίκον ΙΙ: απαιτούνται εξηγήσεις για την καθυστέρηση & ημερομηνία έναρξης

Tags:

Τα σημεία στα οποία κόλλησε το πρόγραμμα «Εξοικονομώ κατ’ οίκον ΙΙ» αποκαλύπτει ο Κωστής Χατζηδάκης σε ερώτησή του προς τους υπουργούς Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γιώργο Σταθάκη και Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Δημήτρη Παπαδημητρίου. Και ζητάει να πληροφορηθεί πότε ακριβώς θα ενεργοποιηθεί το πρόγραμμα.

περισσότερα..

Σχεδόν 15 εκατ. ευρώ από την περιφέρεια Αττικής για το νέο Εξοικονομώ Κατ’ Οίκον

Tags:

Η διαχειριστική αρχή του ΠΕΠ της Περιφέρειας Αττικής εξέδωσε χθες την απαραίτητη, από τους κανόνες του ΕΣΠΑ, πρόσκληση προς το ΕΤΕΑΝ (που θα διαχειριστεί ολόκληρο το νέο «Εξοικονομώ») για την ενεργειακή απόδοση κατοικιών, ύψους 14.737.840 ευρώ.

περισσότερα..

Μείνετε ενημερωμένοι

Σε ΦΕΚ η έγκριση και εφαρμογή των ΤΟTEE για την Ενεργειακή Απόδοση Κτιρίων

Tags:

Ενεργειακή διαχείριση

Δημοσιεύθηκε το ΦΕΚ με την απόφαση ΔΕΠΕΑ/οικ. 182365/17.10.2017 του Υπ. Περιβάλλοντος και Ενέργειας με την οποία εγκρίνεται και ορίζεται υποχρεωτική η εφαρμογή των Τεχνικών Οδηγιών του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΤΟΤΕΕ).

περισσότερα..

Τακτοποίηση Αυθαιρέτων: Εκδόθηκε η ΚΥΑ για συμψηφισμό προστίμου με ενεργειακή και στατική αναβάθμιση

Tags:

Εκδόθηκε η Κ.Υ.Α. για συμψηφισμό προστίμου με ταυτόχρονη στατική ενίσχυση ή ενεργειακή αναβάθμιση.

περισσότερα..

Μείνετε ενημερωμένοι