Νέα | Φωτοβολταϊκά

Φωτοβολταϊκά στη στέγη: Που οφείλεται η καθυστέρηση

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΑ ΝΕΑ

Η καθυστέρηση είναι μεγάλη για το πρόγραμμα «Φωτοβολταϊκά στη Στέγη», αφού έχει περάσει ένας μήνας από τότε που αναγγέλθηκε η δράση της επιχορήγησης και ακόμα δεν έχει ανοίξει η πλατφόρμα, παρά το γεγονός ότι στις 23 Μαρτίου δημοσιεύτηκε η προδημοσίευση του οδηγού του προγράμματος. Έτσι όμως, οι δικαιούχοι έχουν χρόνο να προετοιμαστούν για να διεκδικήσουν επιδοτήσεις.

Η καθυστέρηση στα φωτοβολταϊκά

Ωστόσο, το δημοφιλές πρόγραμμα ακόμα να προκηρυχθεί επίσημα. Που οφείλεται αυτή η καθυστέρηση;

Σύμφωνα με τον «Οικονομικό Ταχυδρόμο», τόσο για τη δράση με τους θερμοσίφωνες, όσο και για τη δράση με τα φωτοβολταίκά απαιτείται η έκδοση έγκρισης για τη διάθεση των κοινοτικών και εθνικών πόρων από την υπηρεσία του Υπουργείου Οικονομικών για τις κρατικές ενισχύεις. Το έγγραφο αυτό είναι προαπαιτούμενο για την προκήρυξή τους, προκειμένου να είναι σύννομοι οι προϋπολογισμοί των δύο προγραμμάτων.

Πότε θα ανοίξουν οι πλατφόρμες

Πηγές αναφέρουν ότι το ΥΠΕΝ αναμένει την έγκριση της υπηρεσίας των κρατικών ενισχύσεων για το «Φωτοβολταϊκά στη Στέγη» πιθανότατα σήμερα στις 24 Απριλίου.

Επόμενο βήμα θα είναι να εκδοθεί η κοινή υπουργική απόφαση για τον οδηγό του προγράμματος. Και για να βγει απαιτείται η συλλογή των υπογραφών των αρμόδιων υπουργών.

Στο δια ταύτα, οι πληροφορίες, θέλουν στην καλύτερη των περιπτώσεων ο οδηγός να δημοσιεύεται επίσημα προς το τέλος της εβδομάδας και πιθανόν να ανοίξει και η πλατφόρμα. Αν όχι τότε όλα δείχνουν την πρώτη εβδομάδα του Μαίου.

Ως προς το πρόγραμμα «Ανακυκλώνω – Αλλάζω Θερμοσίφωνα», οι πληροφορίες θέλουν τη σχετική έγκριση της υπηρεσίας του υπουργείου Οικονομικών να φτάνει στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας μετά την Πρωτομαγιά.

Χονδρικά στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Μαίου αναμένεται να ανοίξει και η πλατφόρμα για τους θερμοσίφωνες.

Φόρμα ενημέρωσης

Για περισσότερες πληροφορίες για

  1. Κατασκευή - Ανακαίνιση κτιρίων
  2. Πρόγραμμα "Εξοικονόμηση κατ' οίκον"
  3. Ενεργειακό πιστοποιητικό
  4. Ενεργειακό έλεγχο κτιρίου με θερμική κάμερα
  5. Τακτοποίηση αυθαιρέτων

επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο 210 300 33 55, στο email [email protected] ή συμπληρώστε τη φόρμα

Energycert footer image

Εγγυημένη Ποιότητα

Energycert footer image

Επιστημονική Εξειδίκευση

Energycert footer image

Πολυετής Εμπειρία

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

Μάθε πρώτος τις προσφορές, τα νέα προϊόντα και όλα τα νέα μας.