Νέα | Εξοικονομώ

«Εξοικονομώ – Ανακαινίζω»: Επεκτείνονται οι αρμοδιότητες του ΤΕΕ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΑ ΝΕΑ

Με νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση, τροποποιούνται οι όροι της απόφασης για ανάθεση καθηκόντων που σχετίζονται με δράσης εξοικονόμησης ενέργειας στον οικειακό κτιριακό τομέα στο ΤΕΕ και την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα (ΕΑΤ), έτσι ώστε να συμπεριληφθούν δράσεις του επερχόμενου προγράμματος «Εξοικονομώ – Ανακαινίζω για Νέους».

Πέρα από την προσθήκη αρμοδιοτήτων σε ΤΕΕ και ΕΑΤ, με την ίδια απόφαση προστίθενται οι πόροι της ΔΥΠΑ οι οποίοι θα καλύψουν το σκέλος «Ανακαινίζω» του προγράμματος «Εξοικονομώ – Ανακαινίζω», σύμφωνα με την προδημοσίευση του οδηγού. Εκεί αναφέρεται ότι:

«Β. Σκέλος Ανακαινίζω

Δεν είναι επιτρεπτή η απαίτηση από τον χρηματοπιστωτικό οργανισμό εμπράγματων εξασφαλίσεων ή ορισμός εγγυητή για τη χορήγηση του δανείου.

Η διάρκεια του δανείου είναι έως έξι (6) έτη.

Παρέχεται η δυνατότητα για πρόωρη μερική ή ολική εξόφληση του δανείου χωρίς επιβάρυνση του δανειολήπτη.

Το ύψος του δανείου προκύπτει από την έγκριση του πιστωτικού ιδρύματος και από την Απόφαση Υπαγωγής του Ωφελούμενου στο πρόγραμμα, με ανώτατο ύψος τα εφτά χιλιάδες ευρώ (€ 7.000).

Το 50% του συναφθέντος δανείου για τις ανάγκες του προγράμματος χρηματοδοτείται από τη ΔΥΠΑ και είναι άτοκο, ενώ το επιτόκιο για το υπόλοιπο 50% έχει όριο Euribor τριμήνου + 4%. Η εισφορά του Ν.128/22-28.8.1975 (ΦΕΚ Α’ 178), επιβαρύνει τον ωφελούμενο. Ο χρηματοπιστωτικός οργανισμός δεν επιβαρύνει τους ενδιαφερόμενους με κόστος διαχείρισης φακέλου δανείου. Τo κόστος διαχείρισης φακέλου για τις αιτήσεις που θα υπαχθούν, καλύπτεται από το πρόγραμμα».

Πηγή: b2green.gr

Φόρμα ενημέρωσης

Για περισσότερες πληροφορίες για

  1. Κατασκευή - Ανακαίνιση κτιρίων
  2. Πρόγραμμα "Εξοικονόμηση κατ' οίκον"
  3. Ενεργειακό πιστοποιητικό
  4. Ενεργειακό έλεγχο κτιρίου με θερμική κάμερα
  5. Τακτοποίηση αυθαιρέτων

επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο 210 300 33 55, στο email [email protected] ή συμπληρώστε τη φόρμα

Energycert footer image

Εγγυημένη Ποιότητα

Energycert footer image

Επιστημονική Εξειδίκευση

Energycert footer image

Πολυετής Εμπειρία

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

Μάθε πρώτος τις προσφορές, τα νέα προϊόντα και όλα τα νέα μας.