Νέα | Εξοικονομώ

Εξοικονομώ: 45′ ανοιχτό για την Κεντρική Μακεδονία – Μεγάλα προβλήματα στο σύστημα

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΑ ΝΕΑ

Στον απόηχο της χθεσινής είδησης που αφορά στην απόφαση Σκρέκα για εφαρμογή μοριοδότησης στο επόμενο “Εξοικονομώ”, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας καλείται σήμερα να τρέξει τον γνωστό αγώνα ταχύτητας προκειμένου να απορροφήσει τα διαθέσιμα κονδύλια του τρέχοντος κύκλου του “Εξοικονομώ-Αυτονομώ”.

Η Περιφέρεια ξεκινά με τον δεύτερο μεγαλύτερο προϋπολογισμό (μετά την Περιφέρεια Αττικής) ο οποίος ανέρχεται στα 130.000.000 ευρώ. Υπενθυμίζουμε πως η σημερινή διαδικασία είναι η τρίτη κατά σειρά, σε συνέχεια των τεχνικών προσαρμογών που πραγματοποίησε το ΥΠΕΝ στο πληροφοριακό σύστημα του προγράμματος (προηγήθηκε η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης και η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας).

Με προβλήματα και η σημερινή διαδικασία

Ήδη, λίγα λεπτά μετά την έναρξη της διαδικασίας υποβολής αιτήσεων, οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως το σύστημα κολλάει συνεχώς, ενώ εμφανίζεται και ένδειξη σφάλματος του server: “504 Gateway Time-out – The server didn’t respond in time”.

Πολλοί μηχανικοί σημειώνουν πως λόγω των συνεχών κολλημάτων του πληροφοριακού, χρειάστηκαν έως και 40 λεπτά για να ολοκληρωθεί μια μεμονωμένη υποβολή, ενώ φαίνεται πως γύρω στις 10.45 εξαντλήθηκαν τα διαθέσιμα κονδύλια.

H eπίσημη ανακοίνωση από το ΥΠΕΝ αναφέρει:

Το πρόγραμμα «Εξοικονομώ-Αυτονομώ» συνεχίστηκε σήμερα με το άνοιγμα της ηλεκτρονικής πλατφόρμας για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Η πλατφόρμα έκλεισε στις 10.44 το πρωί. Υποβλήθηκαν 17.527 αιτήσεις, εκ των οποίων εγκρίθηκαν οι 6.045, δεσμεύοντας ποσό 116,98 εκατ. ευρώ. Η μέση επιχορήγηση ανά εγκριθείσα αίτηση ανήλθε σε 19.350 ευρώ.

Το πρόγραμμα, το οποίο χρηματοδοτείται από πόρους του ΕΣΠΑ με τη συγχρηματοδότηση Ελλάδας και Ευρωπαϊκής Ένωσης, συνεχίζεται τη Δευτέρα, 1η Φεβρουαρίου 2021, με το άνοιγμα στις 10.00 το πρωί της πλατφόρμας για την Περιφέρεια Θεσσαλίας. Ακολούθως, την Τετάρτη, 3 Φεβρουαρίου 2021, το πρόγραμμα θα ανοίξει για Πολυκατοικίες (Τύπος Α & Β) σε όλη την επικράτεια.

πηγή: 2bgreen

Φόρμα ενημέρωσης

Για περισσότερες πληροφορίες για

  1. Κατασκευή - Ανακαίνιση κτιρίων
  2. Πρόγραμμα "Εξοικονόμηση κατ' οίκον"
  3. Ενεργειακό πιστοποιητικό
  4. Ενεργειακό έλεγχο κτιρίου με θερμική κάμερα
  5. Τακτοποίηση αυθαιρέτων

επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο 210 300 33 55, στο email [email protected] ή συμπληρώστε τη φόρμα

Energycert footer image

Εγγυημένη Ποιότητα

Energycert footer image

Επιστημονική Εξειδίκευση

Energycert footer image

Πολυετής Εμπειρία

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

Μάθε πρώτος τις προσφορές, τα νέα προϊόντα και όλα τα νέα μας.