Νέα | εξοικονομώ

Επανεκκίνηση Εξοικονομώ: Στη “μάχη” Ανατολική Μακεδονία και Θράκη

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΑ ΝΕΑ

Μετά τη διακοπή λόγω εορτών και σε συνέχεια της μικρής αναβολής 14 ημερών που αποφάσισε η νέα πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΝ, φτάσαμε στη σημερινή επανεκκίνηση του προγράμματος “Εξοικονομώ-Αυτονομώ”, με την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης να βρίσκεται αυτή τη στιγμή στη γραμμή της εκκίνησης.

Η κύρια αλλαγή που έχει πραγματοποιηθεί στο σύστημα είναι η καθιέρωση ελάχιστου χρόνου, πέντε λεπτών, από τη στιγμή που θα ξεκινά η δημιουργία της αίτησης μέχρι την ολοκλήρωσή της. Δηλαδή, η υποβολή της αίτησης θα είναι εφικτή μετά την πάροδο του χρονικού διαστήματος των πέντε λεπτών. Εντός του προαναφερόμενου χρόνου η πλατφόρμα θα είναι κλειδωμένη.

Η πρώτη Περιφέρεια που θα αντιμετωπίσει τον “πεντάλεπτο κόφτη” κατά την υποβολή αίτησης, είναι η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, η οποία ρίχνεται στη μάχη με προϋπολογισμό 74.000.000 ευρώ.

Λίγα λεπτά μετά την έναρξη υποβολής αιτήσεων, οι πληροφορίες που φτάνουν στο B2Green αναφέρουν μεγάλες καθυστερήσεις, διάρκειας έως και 20′, σε διάφορα σημεία της διαδικασίας, κυρίως στο πεδίο των παρεμβάσεων. Επιπλέον, σε πολλούς μηχανικούς εμφάνισε το μήνυμα “Δεν έχετε τους ρόλους που απαιτούνται για να προσπελάσετε αυτό το portlet”.

Όπως καταγγέλλει πλήθος μηχανικών στο B2Green, έπειτα από το κόλλημα της διαδικασίας για τουλάχιστον 20′ όπου και πολλοί σύμβουλοι έργου εγκατέλειψαν την προσπάθεια, επανήλθε εν μέρει η λειτουργία του πληροφοριακού, με αποτέλεσμα να μπορέσουν να ολοκληρωθούν κάποιες αιτήσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες μηχανικών, περίπου στις 10.50 φαίνεται πως εξαντλήθηκαν οι πόροι της Περιφέρειας.

Περιμένουμε την επίσημη ανακοίνωση του ΥΠΕΝ με τα στατιστικά της ημέρας, με την ελπίδα πως σε αυτή θα συμπεριληφθεί και κάποια εξήγηση στα σημερινά προβλήματα.

Στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας η υποβολή των αιτήσεων θα γίνει στις 27 Ιανουαρίου. Στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας η διαδικασία θα ξεκινήσει στις 29 Ιανουαρίου. Στην Περιφέρεια Θεσσαλίας η πλατφόρμα θα ανοίξει την 1η Φεβρουαρίου.

Τέλος, η υποβολή των αιτήσεων που αφορούν σε πολυκατοικίες (Τύπος Α & Β) θα ξεκινήσει από τις 3 Φεβρουαρίου σε όλη την επικράτεια.

Tα επίσημα στοιχεία του ΥΠΕΝ για το Εξοικονομώ

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΥΠΕΝ, η πλατφόρμα έκλεισε στις 10.46 το πρωί. Υποβλήθηκαν 6.601 αιτήσεις, εκ των οποίων εγκρίθηκαν οι 3.124, δεσμεύοντας ποσό 68,69 εκατ. ευρώ. Η μέση επιχορήγηση ανά εγκριθείσα αίτηση είναι της τάξης των 22.000 ευρώ.

Όπως υπογραμμίζει στην ανακοίνωσή του ο ΥΠΕΝ, μετά από τις τεχνικές παρεμβάσεις στις οποίες προχώρησε το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ο μέσος χρόνος δημιουργίας και υποβολής της κάθε αίτησης ανήλθε σε περίπου 15 λεπτά έναντι χρόνου περίπου 10 λεπτών κατά την προηγούμενη διαδικασία υποβολής.

πηγή: b2green.gr

Φόρμα ενημέρωσης

Για περισσότερες πληροφορίες για

  1. Κατασκευή - Ανακαίνιση κτιρίων
  2. Πρόγραμμα "Εξοικονόμηση κατ' οίκον"
  3. Ενεργειακό πιστοποιητικό
  4. Ενεργειακό έλεγχο κτιρίου με θερμική κάμερα
  5. Τακτοποίηση αυθαιρέτων

επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο 210 300 33 55, στο email [email protected] ή συμπληρώστε τη φόρμα

Energycert footer image

Εγγυημένη Ποιότητα

Energycert footer image

Επιστημονική Εξειδίκευση

Energycert footer image

Πολυετής Εμπειρία

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

Μάθε πρώτος τις προσφορές, τα νέα προϊόντα και όλα τα νέα μας.