Νέα | Εξοικονομώ

Εξοικονομώ-Αυτονομώ: Δεσμευτήκαν σε 20′ τα κονδύλια στη Δυτική Μακεδονία

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΑ ΝΕΑ

Παρά τις αλλαγές που πραγματοποίησε το ΥΠΕΝ κατά τη διάρκεια του ολιγοήμερου παγώματος της διαδικασίας υποβολής αιτήσεων στο “Εξοικονομώ-Αυτονομώ”, μόνο ιδανική δεν ήταν η δοκιμασία για την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης πριν δύο μέρες.

Σειρά παίρνει σήμερα η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, η οποία ρίχνεται στον “αγώνα δρόμου” με προϋπολογισμό 73.500.000 ευρώ. Αξίζει να σημειωθεί πως στη συγκεκριμένη Περιφέρεια περιλαμβάνονται και λιγνιτικές περιοχές για τις οποίες ισχύει επιπλέον μπόνους επιδότησης 10%, εκτοξεύοντας το συνολικό ποσοστό επιδότησης έως και στο 95%. Στην πράξη λοιπόν αντιλαμβάνεται κανείς το τεράστιο ενδιαφέρον που υπάρχει από τους ιδιοκτήτες για τη συγκεκριμένη Περιφέρεια, στην οποία εξάλλου βρίσκονται μερικές από τις πιο ψυχρές περιοχές της χώρας.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που έφτασαν στο B2Green, φαίνεται πως τα κονδύλια εξαντλήθηκαν σε περίπου 20 λεπτά! Εμφανίστηκαν σε μικρότερο βαθμό τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν κατά τη διαδικασία υποβολής αιτήσεων για την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, οπότε η διαδικασία κύλησε σύντομα, επιβεβαιώνοντας όμως για μία ακόμη φορά πως στην πραγματικότητα πρόκειται για αγώνα ταχύτητας.
Μεταξύ των κυριότερων προβλημάτων που εμφανίστηκαν σήμερα ήταν η αδυναμία αποθήκευσης καταχωρημένων στοιχείων στο πληροφοριακό σύστημα και η καθυστέρηση στην επιβεβαίωση των στοιχείων μέσω της ΑΑΔΕ.

Η επίσημη ανακοίνωση του ΥΠΕΝ αναφέρει:

Το πρόγραμμα «Εξοικονομώ-Αυτονομώ» συνεχίστηκε σήμερα με το άνοιγμα της ηλεκτρονικής πλατφόρμας για την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.

Η πλατφόρμα έκλεισε στις 10.20 το πρωί. Υποβλήθηκαν 5.268 αιτήσεις, εκ των οποίων εγκρίθηκαν οι 2.827, δεσμεύοντας ποσό 68,967 εκατ. ευρώ. Η μέση επιχορήγηση ανά εγκριθείσα αίτηση ανήλθε σε 24.396 ευρώ.

Το πρόγραμμα, το οποίο χρηματοδοτείται από πόρους του ΕΣΠΑ με τη συγχρηματοδότηση Ελλάδας και Ευρωπαϊκής Ένωσης, συνεχίζεται την Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου 2021, με το άνοιγμα της πλατφόρμας στις 10.00 το πρωί για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Θα ακολουθήσει τη Δευτέρα, 1η Φεβρουαρίου 2021, η Περιφέρεια Θεσσαλίας και κατόπιν την Τετάρτη, 3 Φεβρουαρίου 2021, η πλατφόρμα θα ανοίξει για Πολυκατοικίες (Τύπος Α & Β) σε όλη την επικράτεια.

Πηγή: b2green.gr

Φόρμα ενημέρωσης

Για περισσότερες πληροφορίες για

  1. Κατασκευή - Ανακαίνιση κτιρίων
  2. Πρόγραμμα "Εξοικονόμηση κατ' οίκον"
  3. Ενεργειακό πιστοποιητικό
  4. Ενεργειακό έλεγχο κτιρίου με θερμική κάμερα
  5. Τακτοποίηση αυθαιρέτων

επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο 210 300 33 55, στο email [email protected] ή συμπληρώστε τη φόρμα

Energycert footer image

Εγγυημένη Ποιότητα

Energycert footer image

Επιστημονική Εξειδίκευση

Energycert footer image

Πολυετής Εμπειρία

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

Μάθε πρώτος τις προσφορές, τα νέα προϊόντα και όλα τα νέα μας.