Νέα | εξοικονομώ

Εξοικονομώ-Αυτονομώ: Με ποιες αλλαγές επανεκκινεί για τις υπόλοιπες Περιφέρειες

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΑ ΝΕΑ

Έτοιμο για επανεκκίνηση φαίνεται πως είναι το δημοφιλές πρόγραμμα «Εξοικονομώ – Αυτονομώ» και από την ερχόμενη Δευτέρα 25 Ιανουαρίου η πλατφόρμα υποδοχής των αιτήσεων συμμετοχής στις επιδοτήσεις για την ενεργειακή αναβάθμιση των κατοικιών, θα ανοίγει σταδιακά ανά περιφέρεια.

Υπενθυμίζεται ότι ο νέος υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας είχε βάλει από τις 8 Ιανουαρίου ο πρόγραμμα στον «πάγο» για περίπου δύο εβδομάδες. Στόχος να εξετάσει τις διαμαρτυρίες πολιτών και μηχανικών για τον τρόπο λειτουργίας της πλατφόρμας υποδοχής αιτήσεων.

Το πρόβλημα είχε να κάνει κυρίως με τη χρήση ειδικών λογισμικών από μεγάλα τεχνικά γραφεία. Με αυτά τα λογισμικά πετύχαιναν να βάζουν μαζικά και αυτόματα αιτήσεις πελατών τους, αφήνοντας εκτός άλλους συμμετέχοντες που δεν έχουν αξιοποιήσει τις δυνατότητες της συγκεκριμένης τεχνολογίας. Τα κονδύλια εξαντλούνταν κι έτσι όσοι δεν κατάφερναν να κλειδώσουν τη συμμετοχή τους διαμαρτύρονταν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο φέρεται να έχει προχωρήσει σε τεχνικές βελτιώσεις στην πλατφόρμα εισάγοντας έναν… χρονοδιακόπτη στην υποβολή αιτήσεων ανά χρήστη της.

Στις 25 του μηνός η πλατφόρμα ανοίγει ξανά για τους ιδιοκτήτες κατοικιών της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας η υποβολή των αιτήσεων θα γίνει στις 27 Ιανουαρίου. Στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας η διαδικασία θα ξεκινήσει στις 29 Ιανουαρίου. Στην Περιφέρεια Θεσσαλίας η πλατφόρμα θα ανοίξει την 1η Φεβρουαρίου.

Τέλος, η υποβολή των αιτήσεων που αφορούν σε πολυκατοικίες (Τύπος Α & Β) θα ξεκινήσει από τις 3 Φεβρουαρίου σε όλη την επικράτεια.

Πηγή: b2green.gr

Φόρμα ενημέρωσης

Για περισσότερες πληροφορίες για

  1. Κατασκευή - Ανακαίνιση κτιρίων
  2. Πρόγραμμα "Εξοικονόμηση κατ' οίκον"
  3. Ενεργειακό πιστοποιητικό
  4. Ενεργειακό έλεγχο κτιρίου με θερμική κάμερα
  5. Τακτοποίηση αυθαιρέτων

επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο 210 300 33 55, στο email [email protected] ή συμπληρώστε τη φόρμα

Energycert footer image

Εγγυημένη Ποιότητα

Energycert footer image

Επιστημονική Εξειδίκευση

Energycert footer image

Πολυετής Εμπειρία

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

Μάθε πρώτος τις προσφορές, τα νέα προϊόντα και όλα τα νέα μας.