Νέα | ενεργειακή αναβάθμιση

«Εξοικονομώ 2021»: Παράταση για την υποβολή Ηλεκτρονικής Ταυτότητας Κτιρίου

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΑ ΝΕΑ

Δόθηκε τελικά παράταση από το ΥΠΕΝ για την υποβολή της Ηλεκτρονικής Ταυτότητας Κτιρίου αναφορικά με το «Εξοικονομώ 2021».

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας ανακοινώνει, σύμφωνα με το b2green.gr, ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η έγκριση της τρίτητς τροποποίησης της προκήρυξης του νέου προγράμματος ενεργειακής αναβάθμισης. Σκοπός είναι η βελτίωση σημείων και όρων του Οδηγού Εφαρμογής και των παραρτημάτων του.

Στην τροποποίηση προβλέπεται μεταβολή της προθεσμίας υποβολής Ηλεκτρονικής Ταυτότητας Κτιρίου, η οποία πλέον θα ανέρχεται σε 110 ημέρες. Συνεπώς, η δίνεται παράταση στην προθεσμία υποβολής της Ηλεκτρονικής Ταυτότητας Κτιρίου για τις αιτήσεις του «Εξοικονομώ 2021» που έχουν χαρακτηριστεί ως καταρχήν επιλέξιμες και λήγουν σήμερα, 19 Ιουλίου 2022, παρατείνεται έως και τις 7 Σεπτεμβρίου 2022.

Φωνές διαμαρτυρίας που ζητούσαν παράταση για την υποβολή Ηλεκτρονικής Ταυτότητας

Πολλά περιφερειακά τμήματα του ΤΕΕ, με επιστολές τους προς το ΥΠΕΝ, ζητούσαν να δοθεί παράταση για την υποβολή Ηλεκτρονικής Ταυτότητας Κτιρίου.

Τα επιχειρήματά τους στηρίζονταν σε μία σειρά από προβλήματα που είχαν προκύψει. Τα βασικότερα εξ αυτών είναι:

 • Προβληματική διαλειτουργικότητα πληροφοριακών συστημάτων.
 • Υποστελέχωση των Υπηρεσιών Δόμησης.
 • Απαιτούμενες διορθώσεις Συμβολαιογραφικών πράξεων και Κτηματολογίου.
 • Εγκρίσεις Υπηρεσιών για την οριστική υπαγωγή αυθαιρέτων στο Ν.4495/17 & ανάγκη χρονοβόρας εκπόνησης μελετών και σχεδίων αντίστοιχα.
 • Δυσλειτουργίες διαφόρων δημοσίων υπηρεσιών.
 • Περιπτώσεις όπου δεν υπάρχει διηρημένη ιδιοκτησία και απαιτείται να εκδοθεί Π.Ε.Α. για τα λοιπά τμήματα του ακινήτου τα οποία δεν εντάσσονται στο πρόγραμμα «Εξοικονομώ 2021», αλλά εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής του Κ.ΕΝ.Α.Κ.
 • Αναμονή εγκρίσεων από ΚΕΣΑ κλπ.

Να σημειωθεί ότι μέχρι το τέλος του του έτους, θα πρέπει υποχρεωτικά να εκκινήσει ο τρίτος και τελευταίος κύκλος του Εξοικονομώ που χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Αυτό στην πράξη σημαίνει πως πριν την έναρξη υποβολής αιτήσεων στο «Εξοικονομώ 2022» θα πρέπει να έχουν εκδοθεί οι οριστικοί πίνακες εγκεκριμένων αιτήσεων από το ΤΕΕ και να έχουν εγκριθεί από το ΥΠΕΝ, ανοίγοντας ταυτόχρονα το δρόμο και για τις επιλαχούσες αιτήσεις, σε περίπτωση μη κάλυψης ή αύξησης των Πόρων του Προγράμματος ανά Περιφερειακή Ενότητα, την οποία έχει προαναγγείλει ο Υπουργός ΥΠΕΝ.

Φόρμα ενημέρωσης

Για περισσότερες πληροφορίες για

 1. Κατασκευή - Ανακαίνιση κτιρίων
 2. Πρόγραμμα "Εξοικονόμηση κατ' οίκον"
 3. Ενεργειακό πιστοποιητικό
 4. Ενεργειακό έλεγχο κτιρίου με θερμική κάμερα
 5. Τακτοποίηση αυθαιρέτων

επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο 210 300 33 55, στο email [email protected] ή συμπληρώστε τη φόρμα

Energycert footer image

Εγγυημένη Ποιότητα

Energycert footer image

Επιστημονική Εξειδίκευση

Energycert footer image

Πολυετής Εμπειρία

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

Μάθε πρώτος τις προσφορές, τα νέα προϊόντα και όλα τα νέα μας.