Νέα | εξοικονομώ

«Εξοικονομώ 2021» – Σκρέκας: Υπό εξέταση η αύξηση του προϋπολογισμού

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΑ ΝΕΑ

Το τεράστιο ενδιαφέρον των πολιτών για το «Εξοικονομώ 2021» έχει ως αποτέλεσμα να βάλει το ΥΠΕΝ στη διαδικασία αναζήτησης κονδυλίων για αύξηση του προϋπολογισμού, ώστε να ενταχθούν στο πρόγραμμα περισσότερα από 50.000 νοικοκυριά, όπως τόνιζει ο Κώστας Σκρέκας.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας μιλώντας στην ΕΡΤ ανέφερε ότι ερευνάται η δυνατότητα αύξησης του προϋπολογισμού για το «Εξοικονομώ 2021». Είχαν υπολογίσει κρατική επιδότηση για 50.000 νοικοκυριά. Όμως, «οι αιτήσεις που έχουν κλείσει είναι 100.000».

Συγκεκριμένα, ο κ. Σκρέκας μιλώντας για την αύξηση του προϋπολογισμού στο «Εξοικονομώ 2021», σημείωσε ότι:

«Έκλεισε 15 Μαρτίου και άρα δεν μπορούν να γίνουν νέες αιτήσεις. Υπάρχει υπερβολική ζήτηση. Είχαμε υπολογίσει έναν προϋπολογισμό για την κρατική επιδότηση της τάξεως των 632 εκατ. ευρώ, που φτάνει για 50.000 κατοικίες να αναβαθμιστούν ενεργειακά και συνολικά έχουν καταθέσει αίτηση 100.000 νοικοκυριά. Ερευνούμε τη δυνατότητα να αυξήσουμε τον προϋπολογισμό για να εντάξουμε όσο το δυνατόν περισσότερους πάνω από τους 50.000».

Μάλιστα, κατέληξε λέγοντας πως «έχουμε τριπλασιασμό αιτήσεων που ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικά ομάδες».

Υπενθυμίζεται ότι δεν έχει διευκρινιστεί ακόμα τι θα γίνει με τις αιτήσεις για μονοκατοικίας και μεμονωμένα διαμερίσματα που δεν έχουν ολοκληρωθεί. Παράλληλα, έχουμε αλλαγή και στην ημερομηνία έναρξης υποβολής αιτήσεων για τις πολυκατοικίες. Μέχρι στιγμής δεν έχει γνωστό από το ΥΠΕΝ ποια θα είναι η νέα ημερομηνία. Η σχετική ανακοίνωση του υπουργείου έχει ως εξής:

«Η προβλεπόμενη έναρξη υποβολής αιτήσεων πολυκατοικίας για τις 21/3/2022 μεταφέρεται σε νέα ημερομηνία, σύμφωνα με τροποποίηση του Οδηγού Εφαρμογής του προγράμματος που θα δημοσιευτεί σε Φύλλο Εφημερίδας της Κυβερνήσεως μέχρι τις 4 Απριλίου».

Φόρμα ενημέρωσης

Για περισσότερες πληροφορίες για

  1. Κατασκευή - Ανακαίνιση κτιρίων
  2. Πρόγραμμα "Εξοικονόμηση κατ' οίκον"
  3. Ενεργειακό πιστοποιητικό
  4. Ενεργειακό έλεγχο κτιρίου με θερμική κάμερα
  5. Τακτοποίηση αυθαιρέτων

επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο 210 300 33 55, στο email [email protected] ή συμπληρώστε τη φόρμα

Energycert footer image

Εγγυημένη Ποιότητα

Energycert footer image

Επιστημονική Εξειδίκευση

Energycert footer image

Πολυετής Εμπειρία

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

Μάθε πρώτος τις προσφορές, τα νέα προϊόντα και όλα τα νέα μας.