Νέα | εξοικονομώ

Αλλαγή στην ημερομηνία έναρξης υποβολής αιτήσεων πολυκατοικίας – Η ανακοίνωση του ΥΠΕΝ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΑ ΝΕΑ

Μία ξαφνική αλλαγή στην προβλεπόμενη έναρξη υποβολής αιτήσεων πολυκατοικίας μάς επεφύλασσε το ΥΠΕΝ, με νέα ανακοίνωση που εξέδωσε.

Συγκεκριμένα, η υποβολή αιτήσεων πιολυκατοικίας επρόκειτο να ξεκινήσεις τις 21/3/2022, ωστόσο μεταφέρεται σε νέα ημερομηνία, αλλαγή για την οποία μας ενημερώνει το ΥΠΕΝ μέσα από σχετική ανακοίνωση:

«Ολοκληρώθηκε η διαδικασία υποβολής αιτήσεων μονοκατοικών / μεμονωμένων διαμερισμάτων για το Πρόγραμμα «Εξοικονομώ 2021».

Η προβλεπόμενη έναρξη υποβολής αιτήσεων πολυκατοικίας για τις 21/3/2022 μεταφέρεται σε νέα ημερομηνία, σύμφωνα με τροποποίηση του Οδηγού Εφαρμογής του προγράμματος που θα δημοσιευτεί σε Φύλλο Εφημερίδας της Κυβερνήσεως μέχρι τις 4 Απριλίου».

Η υποβολή αιτήσεων πολυκατοικίας θα ολοκληρωνόταν στις 10 Μαΐου 2022, εφόσον ξεκινούσε στις 21 Μαρτίου. Πλέον αναμένουμε την καινούρια ανακοίνωση του ΥΠΕΝ.

Υπενθυμίζεται ότι αυτή η αλλαγή που αφορά την υποβολή αιτήσεων πολυκατοικίας, δεν είναι η μοναδική που κάνει το ΥΠΕΝ. Λίγες ώρες μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας για τις μονοκατοικίες – διαμερίσματα και ενώ το υπουργείο έχει ανακοινώσει ότι η πλατφόρμα θα ανοίξει ξανά σε δύο εβδομάδες για τις ανολοκλήρωτες αιτήσεις, η εν λόγω ενημέρωση εξαφανίστηκε.

Μάλιστα, αυτή αντικαταστάθηκε από μία απλή ανακοίνωση μίας, μόλις, πρότασης. Αυτή ενημέρωνε ότι η διαδικασία υποβολής αιτήσεων μονοκατοικιών / μεμονωμένων διαμερισμάτων για το πρόγραμμα «Εξοικονομώ 2021» ολοκληρώθηκε. Χωρίς να διευκρινίζει τι θα γίνει με τις αιτήσεις που βρίσκονται σε εκκρεμότητα.

Έως ότου ανακοινωθεί το τι θα γίνει με τις εκκρεμείς αιτήσεις, προκύπτουν τα παρακάτω ερωτήματα:

  • Πόσες είναι οι ανολοκλήρωτες αιτήσεις του «Εξοικονομώ 2021» για τις οποίες δεν έχει καταχωρηθεί ΠΕΑ;
  • Ποιο είναι το μέγιστο ημερήσιο πλήθος έκδοσης ΠΕΑ που μπορεί να διαχειριστεί το buildingcert;
  • Υπάρχει η τεχνική δυνατότητα παράλληλης λειτουργίας υποβολής / διόρθωσης αιτήσεων μονοκατοικιών / διαμερισμάτων και πολυκατοικιών;

Με δεδομένο πως όντως θα δοθεί λύση για τις ανολοκλήρωτες αιτήσεις του «Εξοικονομώ 2021» λόγω των προβλημάτων του buildingcert, είμαστε πλέον σε αναμονή μίας επίσησης ενημέρωσης από το ΥΠΕΝ.

Φόρμα ενημέρωσης

Για περισσότερες πληροφορίες για

  1. Κατασκευή - Ανακαίνιση κτιρίων
  2. Πρόγραμμα "Εξοικονόμηση κατ' οίκον"
  3. Ενεργειακό πιστοποιητικό
  4. Ενεργειακό έλεγχο κτιρίου με θερμική κάμερα
  5. Τακτοποίηση αυθαιρέτων

επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο 210 300 33 55, στο email [email protected] ή συμπληρώστε τη φόρμα

Energycert footer image

Εγγυημένη Ποιότητα

Energycert footer image

Επιστημονική Εξειδίκευση

Energycert footer image

Πολυετής Εμπειρία

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

Μάθε πρώτος τις προσφορές, τα νέα προϊόντα και όλα τα νέα μας.