Νέα | εξοικονομώ

«Εξοικονομώ – Αυτονομώ»: Δόθηκε η παράταση για την ολοκλήρωση των έργων

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΑ ΝΕΑ

Δόθηκε η πολυπόθητη παράταση για την ολοκλήρωση των έργων του «Εξοικονομώ – Αυτονομώ», με την προθεσμία να λήγει στις 30 Οκτωβρίου.

Αυτό προκύπτει μέσα από το πληροφοριακό σύστημα, σύμφωνα με το b2green.gr. Συγκεκριμένα, η παράταση για το «Εξοικονομώ – Αυτονομώ» φαίνεται πως δόθηκε διότι τροποποιήθηκε στο πληροφοριακό σύστημα του προγράμματος η καταληκτική ημερομηνία για την ολοκλήρωση των έργων. Έληγε στις 7 Ιουλίου, όμως πλέον έγινε 30 Οκτωβρίου. Απομένει μόνο η διόρθωση μιας μικρής μερίδας έργων τα οποία έληγαν στις 6 Ιουλίου και προς το παρόν φαίνονται σε διαδικασία απένταξης.

Το μόνο που εκκρεμεί είναι να δημοσιοποιηθεί η επίσημη απόφαση του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Υπενθυμίζεται ότι οι φωνές διαμαρτυρίας που ζητούσαν παράταση, ολοένα και αυξάνονταν. Μία από τις επιστολές που είχε λάβει το ΥΠΕΝ ήταν αυτή του Τμήματος Κεντρικής Μακεδονίας του ΤΕΕ.

Στην επιστολή του, ανέφερε χαρακτηριστά:

«Στις καθυστερήσεις που οφείλονται στις συνεχιζόμενες δυσχέρειες στην εκτέλεση των εργασιών λόγω της πανδημίας, προστέθηκαν τα προβλήματα που δημιουργεί στην εφοδιαστική αλυσίδα ο πόλεμος στην Ευρώπη, οι ελλείψεις στην αγορά των απαραίτητων πρώτων υλών για την υλοποίηση των έργων, η επιμήκυνση του χρόνου παράδοσης των υλικών και οι σημαντικές ανατιμήσεις στο κόστος προμήθειας».

Παράλληλα, και το ΤΕΕ Βορειοανατολικού Αιγαίου είχε αποστείλει σχετικό αίτημα στο Υπουργείο, όπου μεταξύ άλλων, έγραφε ότι πλησιάζοντας η καταληκτική ημερομηνία ολοκλήρωσης των έργων και χωρίς την ανακοίνωση οριζόντιας παράτασης για τα έργα του προγράμματος, τα συνεργεία και οι προμηθευτές «παγώνουν» τις εργασίες που υπολείπονται, μη γνωρίζοντας τελικά αν θα δοθεί παράταση, μη θέλοντας να ρισκάρουν την εξόφλησή τους σε ενδεχόμενη εκπρόθεσμη ολοκλήρωση του συνόλου του έργου και απένταξής του από το πρόγραμμα, βάσει των προθεσμιών που ισχύουν σήμερα. Στην ουσία το πρόγραμμα έχει πρακτικά «παγώσει» το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Φόρμα ενημέρωσης

Για περισσότερες πληροφορίες για

  1. Κατασκευή - Ανακαίνιση κτιρίων
  2. Πρόγραμμα "Εξοικονόμηση κατ' οίκον"
  3. Ενεργειακό πιστοποιητικό
  4. Ενεργειακό έλεγχο κτιρίου με θερμική κάμερα
  5. Τακτοποίηση αυθαιρέτων

επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο 210 300 33 55, στο email [email protected] ή συμπληρώστε τη φόρμα

Energycert footer image

Εγγυημένη Ποιότητα

Energycert footer image

Επιστημονική Εξειδίκευση

Energycert footer image

Πολυετής Εμπειρία

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

Μάθε πρώτος τις προσφορές, τα νέα προϊόντα και όλα τα νέα μας.