Νέα | εξοικονομώ

«Εξοικονομώ – Αυτονομώ»: Μεγάλος αριθμός έργων κινδυνεύει να απενταχθεί

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΑ ΝΕΑ

Σημαντικός αριθμός έργων του προγράμματος «Εξοικονομώ – Αυτονομώ» κινδυνεύει να απενταχθεί και αυτό διότι ακόμα να ανακοιωθεί η παράταση προθεσμίας, προκειμένου να ολοκληρωθούν τα ενταγμένα έργα.

«Υπάρχει πρόβλημα με τις παραδόσεις των υλικών και λόγω της πανδημίας και λόγω του πολέμου στην Ουκρανία. Υπάρχουν καθυστερήσεις στην υλοποίηση των έργων. Γι’ αυτό ζητάμε παράταση» ανέφερε ο πρόεδρος του ΤΕΕ/ΤKM Γιώργος Τσακούμης, μιλώντας στο typosthes.gr.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει στην επιστολή του, «στις καθυστερήσεις που οφείλονται στις συνεχιζόμενες δυσχέρειες στην εκτέλεση των εργασιών λόγω της πανδημίας, προστέθηκαν τα προβλήματα που δημιουργεί στην εφοδιαστική αλυσίδα ο πόλεμος στην Ευρώπη, οι ελλείψεις στην αγορά των απαραίτητων πρώτων υλών για την υλοποίηση των έργων, η επιμήκυνση του χρόνου παράδοσης των υλικών και οι σημαντικές ανατιμήσεις στο κόστος προμήθειας».

Η εικόνα που υπάρχει είναι ότι είναι μεγάλος ο αριθμός των έργων που δεν έχουν ολοκληρωθεί και κινδυνεύουν να απενταχθούν. Πρόκειται για έργα που είναι ύψους από 5-20.000 ευρώ συνήθως. H προθεσμία για την υλοποίηση των έργων του προγράμματος «Εξοικονομώ – Αυτονομώ 2020» λήγει σε λίγες ημέρες και συγκεκριμένα στις 07/07/22 με το ΤΕΕ/ΤΚΜ να εκτιμά ότι σημαντικός αριθμός υπό εξέλιξη έργων κινδυνεύουν να μην ολοκληρωθούν και να απενταχθούν, προκαλώντας αναστάτωση και σε όλη την εμπλεκόμενη αγορά.

Ο αριθμός έργων του «Εξοικονομώ – Αυτονομώ» που κινδυνεύει με απένταξη, σύμφωνα με την επιστολή:

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Το ΤΕΕ/ΤΚΜ διαπιστώνει ότι η υλοποίηση σημαντικού αριθμού ενταγμένων έργων στο πρόγραμμα  «Εξοικονομώ – Αυτονομώ» έχει καθυστερήσει για λόγους, που δεν οφείλονται στους δικαιούχους του προγράμματος ή στους εμπλεκόμενους επαγγελματίες, αλλά στις αντικειμενικές συνθήκες λειτουργίας της αγοράς τους τελευταίους μήνες.

Στις καθυστερήσεις που οφείλονται στις συνεχιζόμενες δυσχέρειες στην εκτέλεση των εργασιών λόγω της πανδημίας, προστέθηκαν τα προβλήματα που δημιουργεί στην εφοδιαστική αλυσίδα ο πόλεμος στην Ευρώπη, οι ελλείψεις στην αγορά των απαραίτητων πρώτων υλών για την υλοποίηση των έργων, η επιμήκυνση του χρόνου παράδοσης των υλικών και οι σημαντικές ανατιμήσεις στο κόστος προμήθειας.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι η προθεσμία για την υλοποίηση των έργων του προγράμματος «Εξοικονομώ – Αυτονομώ», λήγει στις 07/07/22, εκτιμούμε ότι σημαντικός αριθμός υπό εξέλιξη έργων κινδυνεύουν να μην ολοκληρωθούν και να απενταχθούν από το πρόγραμμα, με αποτέλεσμα  την οικονομική επιβάρυνση των δικαιούχων και των εμπλεκόμενων επαγγελματιών και συνακόλουθα την αναστάτωση ολόκληρης της αγοράς που εμπλέκεται στην υλοποίηση των έργων.

Για τους παραπάνω λόγους θεωρούμε απαραίτητη την άμεση παράταση της προθεσμίας  υλοποίησης του συνόλου των υπό εξέλιξη έργων του προγράμματος «Εξοικονομώ – Αυτονομώ» έως το τέλος του 2022 και σας ζητούμε να προβείτε άμεσα σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προς αυτή την κατεύθυνση.

Φόρμα ενημέρωσης

Για περισσότερες πληροφορίες για

  1. Κατασκευή - Ανακαίνιση κτιρίων
  2. Πρόγραμμα "Εξοικονόμηση κατ' οίκον"
  3. Ενεργειακό πιστοποιητικό
  4. Ενεργειακό έλεγχο κτιρίου με θερμική κάμερα
  5. Τακτοποίηση αυθαιρέτων

επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο 210 300 33 55, στο email [email protected] ή συμπληρώστε τη φόρμα

Energycert footer image

Εγγυημένη Ποιότητα

Energycert footer image

Επιστημονική Εξειδίκευση

Energycert footer image

Πολυετής Εμπειρία

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

Μάθε πρώτος τις προσφορές, τα νέα προϊόντα και όλα τα νέα μας.