Νέα | Εξοικονόμηση Ενέργειας

«Εξοικονομώ 2021»: Αυξάνονται οι φωνές διαμαρτυρίας που ζητούν παράταση

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΑ ΝΕΑ

Ολοένα και περισσότεροι φορείς πιέζουν το ΥΠΕΝ να ανακοινώσει νέα παράταση στο «Εξοικονομώ 2021» και αυτό διότι τα προβλήματα έκδοσης ΠΕΑ μέσω του buildingcert δεν έχουν σταματήσει.

Μία από τις φωνές διαμαρτυρίας έρχεται από το ΤΕΕ Πελοποννήσου που ζητά νέα παράταση στο «Εξοικονομώ 2021» έως το τέλος Φεβρουαρίου 2022.

Διαβάστε αναλυτικά την επιστολή:

«Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Μετά τη θετική σας ανταπόκριση στο αίτημα παράτασης της προθεσμίας κατάθεσης αιτήσεων έως τις 15/2/2022 στο πρόγραμμα «Νέο Εξοικονομώ 2021», η Χώρα επλήγει από ακραία καιρικά φαινόμενα τα οποία δημιούργησαν σοβαρά προβλήματα σε υποδομές της.

Αποτέλεσμα αυτών, ήταν για μικρό διάστημα να διακοπεί η πρόσβαση στο  πληροφοριακό σύστημα έκδοσης πιστοποιητικών ενεργειακής απόδοσης buildingcert.gr. Και έπειτα η λειτουργία του ίδιου πληροφοριακού συστήματος να γίνεται με αρκετά προβλήματα.

Επειδή οι συνάδελφοι Μηχανικοί, λόγω των ανωτέρω, αντιμετωπίζουν δυσκολίες και καθυστερήσεις στη δημιουργία των απαραίτητων για το πρόγραμμα προσαρτημάτων σε εν ισχύ πιστοποιητικά και στην έκδοση νέων πιστοποιητικών ενεργειακής απόδοσης, παρακαλούμε όπως προβείτε σε νέα παράταση της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων τουλάχιστον έως το τέλος Φεβρουαρίου 2022.

Με εκτίμηση

Η Πρόεδρος ΤΕΕ Πελοποννήσου

Χαρίκλεια Δ. Τσιώλη

Πολ. Μηχ/κος Ε.Μ.Π.-M.Sc.»

Η πρώτη ανακοίνωση για την παράταση στο «Εξοικονομώ 2021» μετά τα προβλήματα στο buildingcert.gr

Την Τετάρτη 16/01, το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Σήμερα Τετάρτη, 26.1.2022, από ώρα 13.15, αποκαταστάθηκε η λειτουργία των εφαρμογών που φιλοξενούνται στην υπολογιστική υποδομή του Κέντρου, δηλαδή: buildingcert.gr, fuelprices.gr, fuelstats.gr και escoregistry.gr.

Για αποτυχίες που τυχόν συμβούν κατά τις πρώτες ώρες, λόγω της αναμενόμενης υπερφόρτωσης των συστημάτων, ζητούμε εκ νέου συγνώμη».

Την αμέσως επόμενη μέρα, το ΥΠΕΝ ανακοίνωσε πως παρατείνει κατά 15 ημέρες την καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων του «Εξοικονομώ 2021». Έτσι, θα περίμενε κανείς πως η νέα καταληκτική ημερομηνία της 15ης Φεβρουαρίου για τις αιτήσεις μονοκατοικιών/μεμονωμένων διαμερισμάτων στο «Εξοικονομώ 2021» σε συνδυασμό με την ανακοίνωση του ΚΑΠΕ για την αποκατάσταση της λειτουργίας των εφαρμογών που φιλοξενεί μεταξύ των οποίων και το buildingcert, θα σήμαινε και τη λήξη των προβλημάτων. Αντί όμως να συμβεί αυτό, η αδυναμία έκδοσης Π.Ε.Α. συνεχίστηκε και μέσα στις επόμενες μέρες.

Με τα προβλήματα να συνεχίζονται και τις διαμαρτυρίες των μηχανικών να εντείνονται, το ΚΑΠΕ αναγκάστηκε να εκδώσει νέα ανακοίνωση, την Παρασκευή 28/01 το απόγευμα.

Οι πιο συχνές ερωτήσεις και απαντήσεις για το «Εξοικονομώ 2021» από το ΥΠΕΝ

Υπενθυμίζεται ότι μία λίστα με τις συχνότερες ερωτήσεις και απαντήσεις σχετικά με το «Εξοικονομώ 2021» έδωσε στη δημοσιότητα το ΥΠΕΝ. Με μεγάλη καθυστέρηση, μάλιστα, σε σχέση με την έναρξη του προγράμματος και την απόφαση παράτασης της καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής αιτήσεων.

Σε αυτή τη λίστα με τις ερωτήσεις – απαντήσεις του «Εξοικονομώ 2021», το ΥΠΕΝ έχει λάβει υπ’ όψιν και τα ερωτήματα που κατατέθηκαν στο help desk από πολίτες και μηχανικούς.

Πηγή: b2green.gr

Φόρμα ενημέρωσης

Για περισσότερες πληροφορίες για

  1. Κατασκευή - Ανακαίνιση κτιρίων
  2. Πρόγραμμα "Εξοικονόμηση κατ' οίκον"
  3. Ενεργειακό πιστοποιητικό
  4. Ενεργειακό έλεγχο κτιρίου με θερμική κάμερα
  5. Τακτοποίηση αυθαιρέτων

επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο 210 300 33 55, στο email [email protected] ή συμπληρώστε τη φόρμα

Energycert footer image

Εγγυημένη Ποιότητα

Energycert footer image

Επιστημονική Εξειδίκευση

Energycert footer image

Πολυετής Εμπειρία

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

Μάθε πρώτος τις προσφορές, τα νέα προϊόντα και όλα τα νέα μας.