Νέα | Energycert

85% επιτυχία για την ENERGYCERT στις αιτήσεις του ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ-ΑΥΤΟΝΟΜΩ – Τα επόμενα βήματα

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΑ ΝΕΑ

Το πρόγραμμα «Εξοικονομώ-Αυτονομώ 2020» συνεχίστηκε στις 21 Δεκεμβρίου με τις περιφέρειες της Κρήτης, του Βόρειου Αιγαίου και του Νότιου Αιγαίου.


Στην ENERGYCERT υποβάλαμε με επιτυχία το 70% των αιτήσεων όσων μας εμπιστεύθηκαν, ίσως το μεγαλύτερο ποσοστό επιτυχίας στην περιφέρεια Κρήτης. Μέχρι στιγμής οι επιτυχημένες αιτήσεις μας φτάνουν το 85% συνολικά σε όλη την Ελλάδα και θέλουμε να ευχαριστήσουμε ακόμη μια φορά όλους για την καλή συνεργασία που είχαμε.

Δυστυχώς ένα μεγάλο μέρος των αιτήσεων, ανάμεσα τους και δικοί μας πελάτες, δεν πρόλαβαν να κλειδώσουν την ένταξή τους στο πρόγραμμα. Το σύστημα για την περιφέρεια της Κρήτης έμεινε ανοικτό μόνο για 14 λεπτά, ενώ δεν ήταν αρκετά σταθερό στη λειτουργία του. Στις περιπτώσεις που δεν ανταποκρίθηκε όπως θα έπρεπε κάποιοι ωφελούμενοι έμειναν εκτός, ανεξάρτητα από τις όποιες προσπάθειες των μηχανικών τους.

Συγκεκριμένα τα στοιχεία του ΥΠΕΝ αναφέρουν ότι για την Περιφέρεια Κρήτης, η πλατφόρμα έκλεισε στις 10:14 το πρωί. Υποβλήθηκαν 4.468 αιτήσεις, εκ των οποίων εγκρίθηκαν οι 1.308, δεσμεύοντας το ποσό των 28,2 εκατ. ευρώ. Η ζήτηση είναι πρωτοφανής, και τα στοιχεία δείχνουν ότι κατάφερε να δεσμεύσει πόρους μόνο το 29% των ενδιαφερομένων. Η μέση επιχορήγηση ανά εγκριθείσα αίτηση είναι της τάξης των 21.550 ευρώ.

Επόμενα βήματα για τους επιτυχόντες

Για όσους κατάφεραν να υποβάλλουν έγκαιρα και σωστά την αίτησή τους αναμένουμε την ενημέρωση για την οριστική υπαγωγή τους στο πρόγραμμα κάποια στιγμή από τα μέσα Φεβρουαρίου έως τα μέσα Απριλίου 2021. Η ομάδα της ENERGYCERT θα είναι διαθέσιμη για το σχεδιασμό και την προετοιμασία των εργασιών για τις κατοικίες των ωφελουμένων από τις 20 Ιανουαρίου 2021, όταν θα έχουν ολοκληρωθεί οι αιτήσεις του προγράμματος για όλη την Ελλάδα.

Στον ορίζοντα το επόμενο πρόγραμμα

Όσοι έμειναν εκτός σε αυτό το πρόγραμμα, μπορούν να αναμένουν το επόμενο που, όπως ανακοινώθηκε, θα προκηρυχθεί εντός του α’ εξαμήνου του 2021, με προϋπολογισμό τουλάχιστον 1 δισ. ευρώ. Η ENERGYCERT θα ξεκινήσει να αναλαμβάνει νέες αιτήσεις για το επόμενο πρόγραμμα στις 20 Ιανουαρίου 2021. Θα σας κρατάμε ενήμερους για τις εξελίξεις του Εξοικονομώ-Αυτονομώ, καθώς και για τις παρατηρήσεις και τις προτάσεις μας επί αυτού.

Φόρμα ενημέρωσης

Για περισσότερες πληροφορίες για

  1. Κατασκευή - Ανακαίνιση κτιρίων
  2. Πρόγραμμα "Εξοικονόμηση κατ' οίκον"
  3. Ενεργειακό πιστοποιητικό
  4. Ενεργειακό έλεγχο κτιρίου με θερμική κάμερα
  5. Τακτοποίηση αυθαιρέτων

επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο 210 300 33 55, στο email [email protected] ή συμπληρώστε τη φόρμα

Energycert footer image

Εγγυημένη Ποιότητα

Energycert footer image

Επιστημονική Εξειδίκευση

Energycert footer image

Πολυετής Εμπειρία

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

Μάθε πρώτος τις προσφορές, τα νέα προϊόντα και όλα τα νέα μας.