Νέα | ενεργειακή αναβάθμιση

Η διεύρυνση των προγραμμάτων «Εξοικονομώ» στο τραπέζι της κυβέρνησης

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΑ ΝΕΑ

«Η διεύρυνση του “Εξοικονομώ” και άλλων παρόμοιων προγραμμάτων είναι στο τραπέζι» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου σε συνέντευξή του. Και αυτό διότι, όπως αναφέρει, η οικονομία ενέργειας είναι πολύ σημαντική ανεξαρτήτως της κρίσης.

«Η Ελλάδα δεν πρόκειται να μείνει ενεργειακά ακάλυπτη. Έχουμε ήδη εξασφαλίσει εναλλακτικούς τρόπους και συντομότατα μάλιστα θα είμαστε κόμβος παροχής ενέργειας στις βαλκανικές χώρες. Για λόγους περιβαλλοντικούς και οικονομικούς, η εξοικονόμηση ενέργειας είναι εθνική προτεραιότητα ούτως ή άλλως, χωρίς όμως να θίγεται η ποιότητα ζωής των πολιτών», σύμφωνα με τον κ. Οικονόμου.

Ο κ. Οικονόμου, πέρα από τη διεύρυνση του «Εξοικονομώ», επισημαίνει στη «Βραδινή της Κυριακής» ότι η κυβέρνηση διαχειρίζεται εξωγενείς κρίσεις και -κατά κοινή ομολογία- η Ελλάδα τα κατάφερε πολύ καλύτερα από τις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες. «Αυτό δεν έγινε μαγικά, ούτε ήταν θαύμα. Έγινε επειδή έχουμε γνώση, επαγγελματισμό, εργαζόμαστε σκληρά και έχουμε καλά μελετημένο σχέδιο», υπογραμμίζει.

Επιπλέον, ο κ. Οικονόμου δήλωσε ότι το νομοθετικό πλαίσιο για τη ρήτρα αναπροσαρμογής έγινε επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. «Είτε ο κ. Τσίπρας δεν κατανοούσε τι νομοθετεί, είτε τώρα κοροϊδεύει την κοινωνία».

Η ενεργειακή κρίση και τα μέτρα για το ρεύμα

Για τα μέτρα που πήρε η κυβέρνηση, ο κ. Οικονόμου σημειώνει πως αποκαθιστούν την ομαλότητα στην αγορά και εξασφαλίζουν ανεκτές τιμές ρεύματος για τον επόμενο χρόνο. «Μετά τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού, ο κ. Τσίπρας έμεινε “γυμνός” από πολιτικά επιχειρήματα και αναγκαστικά βρήκε καταφύγιο στα ψέματα και τις αερολογίες, στο φυσικό του δηλαδή πεδίο», προσθέτει.

Τέλος, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διαβεβαιώνει ότι «κανείς δεν θα μείνει χωρίς τα βασικά για μια αξιοπρεπή ζωή». Παράλληλα, λέει πως στο 14ο συνέδριο της ΝΔ αποτυπώθηκε πως το κυβερνόν κόμμα υπάρχει για να υπηρετεί την Πατρίδα και να είναι δίπλα σε κάθε πολίτη.

«Είναι πια το μεγαλύτερο φιλελεύθερο κεντροδεξιό κόμμα στην Ευρώπη. Μεγαλώνει καθώς είναι πόλος έλξης για όλους τους δημοκράτες και τους φιλελεύθερους που συντάσσονται με την πρόοδο, τη σταθερότητα και την ασφάλεια», αναφέρει. Ενώ στόχος για τη ΝΔ είναι αναμφισβήτητα η αυτοδυναμία.

«Η Νέα Δημοκρατία δεν αποσκοπεί σε καμιά μονοκρατορία, ούτε έχει ηγεμονικές βλέψεις. Έχουμε αποδείξει ότι είμαστε ένα συμπεριληπτικό κόμμα και μπορούμε να διαχειριστούμε τον πλουραλισμό εντός του κόμματός μας, μετατρέποντάς τον σε εθνικό όφελος», δηλώνει και προσθέτει πως για να είναι ισχυρά λειτουργική μια Κυβέρνηση, απαιτείται να διαθέτει ευρεία κοινωνική στήριξη και να είναι συμπαγής.

«Αυτές είναι οι βασικές προϋποθέσεις και αυτές υπηρετούνται από την αυτοδυναμία», σημειώνει και λέει πως το δίλημμα των επόμενων εκλογών θα είναι πρόοδος ή οπισθοδρόμηση.

Πηγή: sofokleousin.gr

Φόρμα ενημέρωσης

Για περισσότερες πληροφορίες για

  1. Κατασκευή - Ανακαίνιση κτιρίων
  2. Πρόγραμμα "Εξοικονόμηση κατ' οίκον"
  3. Ενεργειακό πιστοποιητικό
  4. Ενεργειακό έλεγχο κτιρίου με θερμική κάμερα
  5. Τακτοποίηση αυθαιρέτων

επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο 210 300 33 55, στο email [email protected] ή συμπληρώστε τη φόρμα

Energycert footer image

Εγγυημένη Ποιότητα

Energycert footer image

Επιστημονική Εξειδίκευση

Energycert footer image

Πολυετής Εμπειρία

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

Μάθε πρώτος τις προσφορές, τα νέα προϊόντα και όλα τα νέα μας.