Νέα | εξοικονομώ

Η δυσλειτουργία του buildingcert προκάλεσε αναστάτωση

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΑ ΝΕΑ

Τη δυσλειτουργία της πλατφόρμας buildingcert.gr έχουν επισημάνει τα τελευταία 24ωρα οι μηχανικοί της χώρας, με τον προβληματισμό και τον εκνευρισμό να είναι έκδηλο, αφού το πρόβλημα βγήκε στην επιφάνεια τη Δευτέρα 24 Ιανουαρίου και αποκαταστάθηκε σήμερα, Τετάρτη, την ώρα που το «Εξοικονομώ 2021» βρίσκεται σε εξέλιξη.

Συγκεκριμένα, το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

«Σήμερα Τετάρτη, 26.1.2022, από ώρα 13.15, αποκαταστάθηκε η λειτουργία των εφαρμογών που φιλοξενούνται στην υπολογιστική υποδομή του Κέντρου. Δηλαδή: buildingcert.gr, fuelprices.gr, fuelstats.gr και escoregistry.gr.

Για αποτυχίες που τυχόν συμβούν κατά τις πρώτες ώρες, λόγω της αναμενόμενης υπερφόρτωσης των συστημάτων, ζητούμε εκ νέου συγνώμη».

Η ιστοσελίδα buildingcert.gr είναι η πλατφόρμα του ΥΠΕΝ μέσα από την οποία εκδίδονται τα Πιστοποιητικά Ενεργειακής Απόδοσης των κτιρίων (ΠΕΑ). Η πλατφόρμα δυσλειτουργούσε σχεδόν για τρεις ημέρες. Την ίδια ώρα, επαγγελματίες και πολίτες δεν είχαν καμία ενημέρωση για το πότε θα επαναλειτουργήσει.

Όπως αναφέρει το b2green.gr, δεν αποκλείται το πρόβλημα στην buildingcert.gr να προκλήθηκε εξαιτίας της σφοδρής κακοκαιρίας που έπληξε την Αττική, με αποτέλεσμα να μείνουν χωρίς ρεύμα πολλές περιοχές της πρωτεύουσας.

Τα προβλήματα από τη μη λειτουργία του buildingcert.gr

Τα προβλήματα που προκύπτουν από την ανενεργή πλατφόρμα είναι πολλά. Ένα εκ των σημαντικότερων είναι η καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή αιτήσεων στο πρόγραμμα «Εξοικονομώ 2021». Μέχρι σήμερα δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση παράτασης της προθεσμίας. Έτσι, αφέθηκαν μετέωροι επαγγελματίες και ιδιοκτήτες για τρεις ημέρες. Δεν μπορούσαν να ολοκληρώσουν εμπρόθεσμα τις απαιτούμενες διαδικασίες.

Πέρα από το «Εξοικονομώ 2021» όμως, προβλήματα προκύπτουν από την αδυναμία έκδοσης ΠΕΑ και σε μια σειρά από άλλες διαδικασίες. Τέτοιες είναι οι μεταβιβάσεις ακινήτων και η ηλεκτροδότηση.

Πλέον, στις πληροφορίες οι οποίες έδειχναν την παράταση της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων στο πρόγραμμα «Εξοικονομώ 2021», προστέθηκε ένας ακόμα σοβαρός λόγος. Έτσι, αυτό που αναμένεται εκτός απροόπτου είναι να ανακοινωθεί η παράταση, η οποία όμως σύμφωνα με στελέχη του ΥΠΕΝ θα είναι μικρής διάρκειας, σε επίπεδο εβδομάδων.

Φόρμα ενημέρωσης

Για περισσότερες πληροφορίες για

  1. Κατασκευή - Ανακαίνιση κτιρίων
  2. Πρόγραμμα "Εξοικονόμηση κατ' οίκον"
  3. Ενεργειακό πιστοποιητικό
  4. Ενεργειακό έλεγχο κτιρίου με θερμική κάμερα
  5. Τακτοποίηση αυθαιρέτων

επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο 210 300 33 55, στο email [email protected] ή συμπληρώστε τη φόρμα

Energycert footer image

Εγγυημένη Ποιότητα

Energycert footer image

Επιστημονική Εξειδίκευση

Energycert footer image

Πολυετής Εμπειρία

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

Μάθε πρώτος τις προσφορές, τα νέα προϊόντα και όλα τα νέα μας.