Νέα | εξοικονομώ

«Εξοικονομώ 2021»: Προς παράταση έως μέσα Φεβρουαρίου

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΑ ΝΕΑ

Παράταση έως τα μέσα Φεβρουαρίου φαίνεται πως θα δοθεί για την υποβολή των αιτήσεων στο «Εξοικονομώ 2021», λόγω τόσο του αυξημένου ενδιαφέροντος όσο και των αντίστοιχων αιτήματων τμημάτων του ΤΕΕ που ζητούσαν παράταση.

Πληροφορίες αναφέρουν, ωστόσο, ότι η απόφαση για παράταση στο «Εξοικονομώ 2021» έχει ήδη παρθεί από το ΥΠΕΝ και η σχετική ανακοίνωση είναι θέμα ωρών.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, στο νέο «Εξοικονομώ 2021» έχουν ολοκληρωθεί ήδη 20.000 αιτήσεις. Στο πληροφοριακό σύστημα έχουν «ανοίξει» ακόμα 50.000, οι οποίες όμως δεν έχουν οριστικοποιηθεί. Να σημειωθεί ότι, με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, στόχος του «Εξοικονομώ 2021» είναι η ενεργειακή αναβάθμιση 50.000 νοικοκυριών, χωρίς να αποκλείεται, ωστόσο, αυτό το όριο να αυξηθεί.

Όπως έχει επισημάνει το ΥΠΕΝ, το νέο πρόγραμμα είναι κοινωνικά πιο ευαίσθητο, πιο δίκαιο και πιο αποδοτικό. Μάλιστα λαμβάνεται ειδική μέριμνα για μονογονεϊκές οικογένειες, πολύτεκνους και νοικοκυριά με ΑμεΑ. Το «Εξοικονομώ 2021» θα συμβάλλει στην ενεργειακή αναβάθμιση 38% περισσότερων κατοικιών σε σχέση με τον προηγούμενο κύκλο του προγράμματος.

Τα κριτήρια ένταξης στο «Εξοικονομώ 2021»

Ως σημαντικότερο κριτήριο για τη βαθμολόγηση των αιτήσεων, ορίζεται η εκτιμώμενη ετήσια εξοικονόμηση ενέργειας βάσει του προτεινόμενου κόστους παρεμβάσεων σε ποσοστό 50% και ακολουθεί το ατομικό ή οικογενειακό εισόδημα σε ποσοστό 15%. Για νοικοκυριά με ατομικά εισοδήματα έως 5.000 ευρώ και με οικογενειακά εισοδήματα έως 10.000 ευρώ, η επιδότηση ανέρχεται στο 75%. Για τα νοικοκυριά αυτά, παρέχεται η δυνατότητα έκδοσης άτοκου δανείου με εγγύηση του Δημοσίου για το ποσοστό της ίδιας συμμετοχής.

Το πρόγραμμα εντάσσεται στα εμβληματικά έργα του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας. Χρηματοδοτείται με 632 εκατ. ευρώ και συνολικά αναμένεται να κινητοποιηθούν κεφάλαια πάνω από 1 δισ. ευρώ, με τη μέση εκτιμώμενη επιδότηση να διαμορφώνεται σε ποσοστό 62% επί της συνολικής δαπάνης.

Το «Εξοικονομώ 2021» θα βελτιώσει αισθητά την ενεργειακή κλάση των νοικοκυριών, επιτυγχάνοντας εξοικονόμηση πρωτογενούς ενέργειας πάνω από 30% για κάθε κατοικία. Οι κατοικίες που θα επιλεγούν για υπαγωγή στο πρόγραμμα πρέπει να πληρούν τις εξής προϋποθέσεις:

  • Να υφίστανται νόμιμα.
  • Να μην έχουν κριθεί κατεδαφιστέες.
  • Να χρησιμοποιούνται ως κύριες κατοικίες.
  • Να έχουν καταταχθεί βάσει του Πρώτου Πιστοποιητικού Ενεργειακής Απόδοσης (Ά Π.Ε.Α.) σε κατηγορία χαμηλότερη ή ίση της Γ.   

Πηγή: b2green.gr

Φόρμα ενημέρωσης

Για περισσότερες πληροφορίες για

  1. Κατασκευή - Ανακαίνιση κτιρίων
  2. Πρόγραμμα "Εξοικονόμηση κατ' οίκον"
  3. Ενεργειακό πιστοποιητικό
  4. Ενεργειακό έλεγχο κτιρίου με θερμική κάμερα
  5. Τακτοποίηση αυθαιρέτων

επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο 210 300 33 55, στο email [email protected] ή συμπληρώστε τη φόρμα

Energycert footer image

Εγγυημένη Ποιότητα

Energycert footer image

Επιστημονική Εξειδίκευση

Energycert footer image

Πολυετής Εμπειρία

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

Μάθε πρώτος τις προσφορές, τα νέα προϊόντα και όλα τα νέα μας.