Νέα | εξοικονομώ

Πόσο επηρεάζει η άνοδος των τιμών στα οικοδομικά υλικά το «Εξοικονομώ 2021»

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΑ ΝΕΑ

Ανεπηρέαστο από την άνοδο των τιμών στα οικοδομικά υλικά παραμένει το «Εξοικονομώ 2021», όπως αναφέρουν πηγές του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Και αυτό γιατί οι επιλέξιμες δαπάνες καλύπτονται από τον προϋπολογισμό του προγράμματος.

Σύμφωνα με το capital.gr, χρειάζεται να αποφευχθούν οι «φουσκωμένες» τιμολογήσεις που παρατηρούνται σε κάποιες περιπτώσεις. Έτσι, δε δημιουργείται πρόβλημα στην εκτέλεση προϋπολογισμών των προγραμματισμένων παρεμβάσεων.

Να σημειωθεί ότι η άνοδος των τιμών των υλικών έχει ξεκινήσει από το φθινόπωρο του 2020 και προκάλεσε προβληματισμό για το «Εξοικονομώ 2021». Παράλληλα, τους τελευταίους μήνες λόγω και του πολέμου, υφίσταται αποσταθεροποίηση των τιμών των πρώτων υλών. Αλλά και μεγάλες διακυμάνσεις στην διαθεσιμότητα των υλικών. Αποτέλεσμα αυτού, οι προμηθευτές να μην μπορούν να δεσμευτούν σε χρόνους και σε τιμές παράδοσης των παραγγελιών που δέχονται.

Όσον αφορά στο πρόγραμμα του Εξοικονομώ, όπως προβλέπεται, τα ποσοστά της επιδότησης προσδιορίζονται με βάση το εισόδημα. Επίσης, διαφοροποιούνται ανάλογα με τη χρήση της κατοικίας. Δηλαδή αν πρόκειται για ιδιοκατοίκηση ή ενοικίαση. Όσον αφορά τις παρεμβάσεις που μπορούν να επιδοτηθούν:

  • Αντικατάσταση κουφωμάτων.
  • Τοποθέτηση / αναβάθμιση θερμομόνωσης.
  • Αναβάθμιση συστήματος θέρμανσης / ψύξης.
  • Σύστημα ζεστού νερού με χρήση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ),
  • καθώς άλλες παρεμβάσεις (φωτοβολταϊκό σύστημα, smart home, αναβάθμιση ανελκυστήρα, κ.ά.).

Από τη Δευτέρα 4 Απριλίου άνοιξε ξανά η ψηφιακή πλατφόρμα του «Εξοικονομώ 2021» και θα διαρκέσει έως και την Παρασκευή 15 Απριλίου, μόνο για όσους πολίτες ξεκίνησαν τη διαδικασία αλλά δεν προχώρησαν σε οριστική υποβολή της αίτησης για συμμετοχή στο πρόγραμμα.

Οι αιτήσεις σε εκκρεμότητα αφορούν σε μονοκατοικίες/μεμονωμένα διαμερίσματα.

Τη Δευτέρα, 18 Απριλίου 2022, θα ξεκινήσει η υποβολή αιτήσεων για τις πολυκατοικίες, η οποία θα ολοκληρωθεί τη Δευτέρα 30 Μαΐου 2022:

«Ολοκληρώθηκε η διαδικασία υποβολής αιτήσεων μονοκατοικών / μεμονωμένων διαμερισμάτων για το Πρόγραμμα «Εξοικονομώ 2021».

Η προβλεπόμενη έναρξη υποβολής αιτήσεων πολυκατοικίας για τις 21/3/2022 μεταφέρεται σε νέα ημερομηνία, σύμφωνα με τροποποίηση του Οδηγού Εφαρμογής του προγράμματος που θα δημοσιευτεί σε Φύλλο Εφημερίδας της Κυβερνήσεως μέχρι τις 4 Απριλίου».

Φόρμα ενημέρωσης

Για περισσότερες πληροφορίες για

  1. Κατασκευή - Ανακαίνιση κτιρίων
  2. Πρόγραμμα "Εξοικονόμηση κατ' οίκον"
  3. Ενεργειακό πιστοποιητικό
  4. Ενεργειακό έλεγχο κτιρίου με θερμική κάμερα
  5. Τακτοποίηση αυθαιρέτων

επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο 210 300 33 55, στο email [email protected] ή συμπληρώστε τη φόρμα

Energycert footer image

Εγγυημένη Ποιότητα

Energycert footer image

Επιστημονική Εξειδίκευση

Energycert footer image

Πολυετής Εμπειρία

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

Μάθε πρώτος τις προσφορές, τα νέα προϊόντα και όλα τα νέα μας.