Νέα | εξοικονομώ

Οι διορθώσεις της τελευταίας στιγμής στο «Εξοικονομώ 2021»

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΑ ΝΕΑ

Σε διορθώσεις προχώρησε το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας μόλις λίγες ώρες πριν τεθεί σε λειτουργία η ηλεκτρονική πλατφόρμα του «Εξοικονομώ 2021».

Πρόκειται για διορθώσεις και μικρές αλλαγές που έγιναν στο κείμενο του επίσημου οδηγού. Διορθώθηκαν ζητήματα που αφορούν σε αιτήσεων κατοικιών που έχουν παραχωρηθεί δωρεάν. Ενώ επαναϋπολογίζεται η βαθμολογία συγκεκριμένων κριτηρίων, βάσει των στοιχείψν της κατατεθείσας Ηλεκτρονικής Ταυτότητας Κτιρίου.

Διαβάστε παρακάτω με έντονα γράμματα, τις διορθώσεις που σημειώνονται στον επίσημο οδηγό του «Εξοικονομώ 2021».

5.5. Ειδικές περιπτώσεις αιτήσεων

Α) Ενοικιαζόμενη/δωρεάν παραχωρούμενη κατοικία

Εάν, για επιλέξιμη κατοικία, η χρήση και δήλωση κύριας κατοικίας γίνεται από ενοικιαστή ή είναι δωρεάν παραχώρηση, τότε ο ωφελούμενος (μόνον επικαρπωτής ή πλήρης κύριος) εμπίπτει στις διατάξεις του Κανονισμού για ενισχύσεις ήσσονος σημασίας (De Minimis Aid) ΕΕ 1407/2013 της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (EL L352/24.12.2013) που αφορά στην εφαρμογή των άρθρων 107 και 108 της συνθήκης στις ανωτέρω ενισχύσεις και ως εκ τούτου θα πρέπει το ύψος των ενισχύσεων, για τις οποίες έχει αποκτήσει έννομο δικαίωμα λήψης ενίσχυσης κατά τα τελευταία τρία οικονομικά έτη (τρέχον οικονομικό έτος και τα δύο προηγούμενα οικονομικά έτη) από την ημερομηνία υποβολής της αίτησης στο πλαίσιο του τρέχοντος Προγράμματος, αθροιζόμενη με την ενίσχυση που θα λάβει από το παρόν Πρόγραμμα, να μην υπερβαίνει τις διακόσιες χιλιάδες Ευρώ (200.000€).

Επιπλέον, το συνολικό ποσό της ενίσχυσης (επιχορήγησης, επιδότησης επιτοκίου και ακαθάριστου ισοδύναμου επιχορήγησης – ΑΙΕ) δεν μπορεί να υπερβαίνει τις 80.000€ στο σύνολο των αιτήσεών του στο Πρόγραμμα.

Προς τούτο, απαιτείται από τον δυνητικό Ωφελούμενο (επικαρπωτή/πλήρη κύριο) δήλωση συμμόρφωσης με τον κανονισμό De Minimis (Παράρτημα IΧ), όπως αυτός εκάστοτε ισχύει. Θα υποβάλλεται μέσω του πληροφοριακού συστήματος.

5.7. Αξιολόγηση αιτήσεων

Ταυτόχρονα, γίνεται η έναρξη της εξέτασης από τον Φορέα Υλοποίησης των υποβληθέντων στοιχείων και δικαιολογητικών. Συμπεριλαμβάνονται τα υποβληθέντα στοιχεία του Προγράμματος που περιέχονται στην Ηλεκτρονική Ταυτότητα που υποβάλλεται. Σύμφωνα με την Η.Τ. γίνεται επανυπολογισμός της βαθμολογίας του σχετικού κριτηρίου το οποίο αφορά στην παλαιότητα κατοικίας (Κ5) και η αίτηση θα οδηγείται σε επαναβαθμολόγηση και επανακατάταξή της.

 

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις πληροφορίες για το «Εξοικονομώ 2021».

 

Πηγή: b2green.gr

Φόρμα ενημέρωσης

Για περισσότερες πληροφορίες για

  1. Κατασκευή - Ανακαίνιση κτιρίων
  2. Πρόγραμμα "Εξοικονόμηση κατ' οίκον"
  3. Ενεργειακό πιστοποιητικό
  4. Ενεργειακό έλεγχο κτιρίου με θερμική κάμερα
  5. Τακτοποίηση αυθαιρέτων

επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο 210 300 33 55, στο email [email protected] ή συμπληρώστε τη φόρμα

Energycert footer image

Εγγυημένη Ποιότητα

Energycert footer image

Επιστημονική Εξειδίκευση

Energycert footer image

Πολυετής Εμπειρία

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

Μάθε πρώτος τις προσφορές, τα νέα προϊόντα και όλα τα νέα μας.