Νέα | εξοικονομώ

«Εξοικονομώ 2021»: Τι ώρα ανοίγει η ηλεκτρονική πλατφόρμα

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΑ ΝΕΑ

Στις 12 το μεσημέρι τίθεται σε λειτουργία η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων στο «Εξοικονομώ 2021» και θα είναι ταυτόχρονη για όλη την Επικράτεια, όπως αναφέρει το b2green.gr.

Το σύστημα υποβολής αιτήσεων θα παραμείνει ανοιχτό για 50 ημέρες.

Όπως είχε αναφερθεί σε παλιότερη ενημέρωση του ΥΠΕΝ για το «Εξοικονομώ 2021», το νέο πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης είναι κοινωνικά ευαίσθητο, πιο δίκαιο και πιο αποδοτικό σε σύγκριση με τα προηγούμενα προγράμματα. Οι σημαντικότερες αλλαγές που παρατηρήθηκαν από την αρχή είναι η κατάργηση της χρονικής προτεραιότητας στην αξιολόγηση των αιτήσεων. Παράλληλα, θεσπίζονται κοινωνικά κριτήρια αξιολόγησης, ενώ δημιουργείται και λίστα επιλαχόντων.

Για πρώτη φορά δημιουργείται ξεχωριστός προϋπολογισμός ύψους 100 εκατ. ευρώ για τα ευάλωτα νοικοκυριά. Ταυτόχρονα, λαμβάνεται ειδική μέριμνα για μονογονεϊκές οικογένειες, πολύτεκνους και νοικοκυριά με ΑμεΑ. Το «Εξοικονομώ 2021» θα συμβάλλει στην ενεργειακή αναβάθμιση 38% περισσότερων κατοικιών σε σχέση με τον προηγούμενο κύκλο του προγράμματος.

Ως σημαντικότερο κριτήριο για την βαθμολόγηση των αιτήσεων, ορίζεται η εκτιμώμενη ετήσια εξοικονόμηση ενέργειας βάσει του προτεινόμενου κόστους παρεμβάσεων σε ποσοστό 50% και ακολουθεί το ατομικό ή οικογενειακό εισόδημα σε ποσοστό 15%. Για νοικοκυριά με ατομικά εισοδήματα έως 5.000 ευρώ και με οικογενειακά εισοδήματα έως 10.000 ευρώ, η επιδότηση ανέρχεται στο 75%. Για τα νοικοκυριά αυτά, παρέχεται η δυνατότητα έκδοσης άτοκου δανείου με εγγύηση του Δημοσίου για το ποσοστό της ίδιας συμμετοχής.

Το πρόγραμμα εντάσσεται στα εμβληματικά έργα του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας. Χρηματοδοτείται με 632 εκατ. ευρώ. Συνολικά αναμένεται να κινητοποιηθούν κεφάλαια πάνω από 1 δισ. ευρώ. Η μέση εκτιμώμενη επιδότηση διαμορφώνεται σε ποσοστό 62% επί της συνολικής δαπάνης.

Το «Εξοικονομώ 2021» θα βελτιώσει αισθητά την ενεργειακή κλάση των νοικοκυριών, επιτυγχάνοντας εξοικονόμηση πρωτογενούς ενέργειας πάνω από 30% για κάθε κατοικία. 

Εν αναμονή, λοιπόν, της έναρξης του «Εξοικονομώ 2021», με την ηλεκτρονική πλατφόρμα να ανοίγει στις 12:00.

Φόρμα ενημέρωσης

Για περισσότερες πληροφορίες για

  1. Κατασκευή - Ανακαίνιση κτιρίων
  2. Πρόγραμμα "Εξοικονόμηση κατ' οίκον"
  3. Ενεργειακό πιστοποιητικό
  4. Ενεργειακό έλεγχο κτιρίου με θερμική κάμερα
  5. Τακτοποίηση αυθαιρέτων

επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο 210 300 33 55, στο email [email protected] ή συμπληρώστε τη φόρμα

Energycert footer image

Εγγυημένη Ποιότητα

Energycert footer image

Επιστημονική Εξειδίκευση

Energycert footer image

Πολυετής Εμπειρία

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

Μάθε πρώτος τις προσφορές, τα νέα προϊόντα και όλα τα νέα μας.