Νέα | ενεργειακή αναβάθμιση

Σύμβαση παροχής υπηρεσιών συμβούλου για την υλοποίηση του «Εξοικονομώ 2021»

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΑ ΝΕΑ

Υπεγράφη πριν από λίγες μέρες η Σύμβαση Παροχής Υπηρεσιών μεταξύ του ΤΕΕ και της ένωσης εταιρειών «Ευρωσύμβουλοι Α.Ε. – KANTOR A.E.» με την οποία το ΤΕΕ αναθέτει την υλοποίηση του έργου «Παροχή Υπηρεσιών Συμβούλου για την Τεχνική Υποστήριξη της υλοποίησης της Δράσης του Εξοικονομώ 2021».

Το ΤΕΕ αποτελεί τον Φορέα Υλοποίησης του προγράμματος «Εξοικονομώ  2021». Στο πλαίσιο του έργου, επιχειρείται μία ευρείας κλίμακας προσπάθεια εξοικονόμησης ενέργειας. Τόσο σε κατοικίες, όσο και πολυκατοικίες σε όλη τη χώρα.

Το πρόγραμμα στον τρέχοντα κύκλο έχει προϋπολογισμό δημοσίας δαπάνης 632 εκατομμύρια ευρώ. Απευθύνεται σε όλες τις κατηγορίες εισοδημάτων. Έμφαση και υψηλά ποσοστά ενίσχυσης δίνονται στα αδύναμα νοικοκυριά. Παράλληλα από την υλοποίηση των παρεμβάσεων που θα ξεπεράσουν σε ύψος το 1 δις ευρώ, αναμένεται σημαντική ενίσχυση του κατασκευαστικού τομέα, αλλά και των μηχανικών σε όλη τη χώρα.

Στο πλαίσιο του προγράμματος ανακοινώθηκαν από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας στις 28/04 τα αρχικά αποτελέσματα υποβολών μονοκατοικιών/μεμονωμένων διαμερισμάτων. Σύμφωνα με αυτά, υποβλήθηκαν 87.246 αιτήσεις. Από αυτές, οι 40.012 χαρακτηρίστηκαν ως αρχικά επιλέξιμες. Οι 47.234 ως επιλαχούσες. Για τις αρχικά επιλέξιμες αιτήσεις, στις 20/5/2022 ξεκίνησε και η περίοδος υποβολής της Ηλεκτρονικής Ταυτότητας Κτιρίου, η οποία λήγει στις 19/7/2022.

Όπως τονίζεται από το ΤΕΕ, με τη σύμβαση για την υλοποίηση του έργου Συμβούλου, επιτυγχάνεται, για πρώτη φορά σε αντίστοιχες δράσεις ενεργειακής αναβάθμισης κτιρίων, ο άμεσος σχεδόν έλεγχος των αιτήσεων και η προώθησή τους για χρηματοδότηση.

Ήδη διανύεται το διάστημα για την ηλεκτρονική υποβολή της Ηλεκτρονικής Ταυτότητας Κτιρίων. Αποτέλεσμα αυτού, οι πρώτοι δικαιούχοι που θα συμπληρώσουν τα απαιτούμενα να λάβουν και την προκαταβολή της ενίσχυσης.

Το ύψος που έχει η σύμβαση μεταξύ του ΤΕΕ και της ένωσης εταιρειών «Ευρωσύμβουλοι Α.Ε. – KANTOR Α.Ε.» για το «Εξοικονομώ 2021»,  είναι 7.440.000,00€ με το ΦΠΑ και με δικαίωμα προαίρεσης 100%. Το έργο περιλαμβάνει τρεις φάσεις:

Φάση Α: Πλήρης διοικητικός έλεγχος των ηλεκτρονικών φακέλων (~50.000) των τελικών αποδεκτών

Περιλαμβάνει τον έλεγχο νομιμοποιητικών εγγράφων των ακινήτων για την υπαγωγή και τον πλήρη έλεγχο δικαιολογητικών, πιστοποιητικών, παραστατικών και λοιπών εγγράφων για την τελική εκταμίευση των κινήτρων.

Φάση Β: Helpdesk για την εξυπηρέτηση του κοινού

Περιλαμβάνει την παροχή υπηρεσίας Υποδοχής Κλήσεων. Στόχος η άμεση εξυπηρέτηση του πολίτη μέσω της παροχής έγκυρης πληροφόρησης. Αλλά και άμεσης υποστήριξης στους καλούντες και εμπλεκόμενους επαγγελματίες όσον αφορά την ένταξή τους ή την συμμετοχή τους στο πρόγραμμα.

Φάση Γ: Υποστήριξη λειτουργίας του Πληροφοριακού Συστήματος του προγράμματος

Αντικείμενο της Φάσης Γ είναι η υποστήριξη της λειτουργίας και η εποπτεία του Πληροφοριακού Συστήματος του προγράμματος επιδότησης ενεργειακής αναβάθμισης («Νέο Εξοικονομώ»). Αυτό ανήκει κατά κυριότητα στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ) – Επιτελική Δομή ΕΣΠΑ, Τομέα Ενέργειας.

Πηγή: b2green.gr

Φόρμα ενημέρωσης

Για περισσότερες πληροφορίες για

  1. Κατασκευή - Ανακαίνιση κτιρίων
  2. Πρόγραμμα "Εξοικονόμηση κατ' οίκον"
  3. Ενεργειακό πιστοποιητικό
  4. Ενεργειακό έλεγχο κτιρίου με θερμική κάμερα
  5. Τακτοποίηση αυθαιρέτων

επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο 210 300 33 55, στο email [email protected] ή συμπληρώστε τη φόρμα

Energycert footer image

Εγγυημένη Ποιότητα

Energycert footer image

Επιστημονική Εξειδίκευση

Energycert footer image

Πολυετής Εμπειρία

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

Μάθε πρώτος τις προσφορές, τα νέα προϊόντα και όλα τα νέα μας.