Νέα | εξοικονομώ

Επιτυχία 91,3% της Energycert στο «Εξοικονομώ 2021»

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΑ ΝΕΑ

Μία ακόμα μεγάλη επιτυχία της Energycert στο «Εξοικονομώ 2021», καθώς το ποσοστό επιτυχίας των αιτήσεων μας ανήλθε στο 91,3%, στο νέο πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης. Αυτό το γεγονός αναδεικνύει για άλλη μία φορά την Energycert ως τη No1 κατασκευαστική εταιρεία στα προγράμματα «Εξοικονομώ». Προγράμματα ιδιαίτερα απαιτητικά, καθώς η ζήτηση είναι μεγάλη, κάτι που φάνηκε και στο «Εξοικονομώ 2021» το οποίο ξεπέρασε κάθε προσδοκία.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της Energycert

Από τις αιτήσεις που υπεβλήθησαν στην Αθήνα, τα αποτελέσματα είναι τα εξής:

  • Κατηγορία 1: 100% επιτυχία – 0 επιλαχόντες
  • Κατηγορία 2-5: 95% επιτυχία – 4 επιλαχόντες

Από τις αιτήσεις που υπεβλήθησαν στο Ηράκλειο Κρήτης, τα αποτελέσματα είναι τα εξής:

  • Κατηγορία 1: 96,9% επιτυχία – 1 επιλαχών
  • Κατηγορία 2-5: 73,3% επιτυχία – 24 επιλαχόντες

Από τις αιτήσεις που υπεβλήθησαν στον Άγιο Νικόλαο, τα αποτελέσματα είναι τα εξής:

  • Κατηγορία 2-5: 100% επιτυχία – 0 επιλαχόντες

Στην Energycert είμαστε αισιόδοξοι ότι τουλάχιστον το 30% των επιλαχόντων θα καταφέρει να ενταχθεί στο «Εξοικονομώ 2021», ώστε να αναβαθμίσει ενεργειακά την κατοικία του.

Θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε για την άψογη συνεργασία και την εμπιστοσύνη που δείξατε για άλλη μία φορά στην ομάδα της Energycert. Με προσεκτική οργάνωση, λεπτομερή μελέτη και συντονισμένα βήματα, καταφέραμε αυτό το μεγάλο ποσοστό επιτυχίας, το οποίο αναμένουμε να αυξηθεί.

Διαβάστε εδώ τα αποτελέσματα ανά περιφερειακή ενότητα.

«Εξοικονομώ» για πολυκατοικίες

Να σημειωθεί ότι βρίσκεται σε εξέλιξη το πρόγραμμα «Εξοικονομώ» για πολυκατοικίες. Η πλατφόρμα έχει ανοίξει ήδη από τη Δευτέρα 18 Απριλίου και θα παραμείνει ανοιχτή έως τη Δευτέρα 30 Μαΐου.

Ωφελούμενοι της επιδότησης είναι όσοι έχουν έμπρακτο δικαίωμα στο σπίτι και αυτό αποτελεί την κύρια κατοικία τους. Με το νέο πρόγραμμα δίνεται η δυνατότητα και για αιτήσεις διαμερισμάτων σε πολυκατοικίες. Ακόμα και αν αυτά είναι παραχωρημένα ή μισθωμένα. Προϋπόθεση να αποτελούν την πρώτη κατοικία του ενοικιαστή. Παράλληλα, μπορεί να γίνει αίτηση για παρεμβάσεις σε πολυκατοικία. Αρκεί, πάντα να αφορά τα διαμερίσματα και τους κοινόχρηστους χώρους (και όχι μόνο κοινόχρηστες παρεμβάσεις).

Για τις αιτήσεις πολυκατοικίας στο νέο «Εξοικονομώ» προβλέπεται μπόνους +10% στο προβλεπόμενο ποσοστό επιχορήγησης του κάθε συμμετέχοντος διαμερίσματος, όταν συμμετέχει το σύνολο των χιλιοστών της πολυκατοικίας.

«Εξοικονομώ» για επιχειρήσεις

Την ίδια ώρα, ο Έλληνας πρωθυπουργός προανήγγειλε το νέο πρόγραμμα «Εξοικονομώ» για επιχειρήσεις, το οποίο αναμένεται να ξεκινήσει το φθινόπωρο.

Ο επιλέξιμος προϋπολογισμός για κάθε επιχείρηση κυμαίνεται από 20.000€ έως 600.000€ ανά αίτηση.

Το ύψος της επιδότησης κυμαίνεται από 35% έως και 80% και αφορά όλες τις επιχειρήσεις, ανεξαρτήτως μεγέθους.

Απαραίτητη προϋπόθεση για την ένταξη στο πρόγραμμα «Εξοικονομώ» για επιχειρήσεις είναι η διενέργεια ενεργειακής επιθεώρησης από Ενεργειακό Επιθεωρητή, ο οποίος και θα εκδίδει το απαιτούμενο Πιστοποιητικό Ενεργειακής Απόδοσης. Στη συνέχεια, οι παρεμβάσεις θα επιλέγονται σύμφωνα με τα ευρήματα/αποτελέσματα της επιθεώρησης, με στόχο την επίτευξη της μέγιστης εξοικονόμησης ενέργειας και τη μέγιστη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης των κτιριακών εγκαταστάσεων των επιχειρήσεων.

Μετά την υλοποίηση των παρεμβάσεων, θα διεξάγεται δεύτερη ενεργειακή επιθεώρηση, ώστε να ελέγχεται κατά πόσο έχουν επιτευχθεί οι στόχοι που είχαν τεθεί, και κατά συνέπεια η αντίστοιχη επιχορήγηση.

Φόρμα ενημέρωσης

Για περισσότερες πληροφορίες για

  1. Κατασκευή - Ανακαίνιση κτιρίων
  2. Πρόγραμμα "Εξοικονόμηση κατ' οίκον"
  3. Ενεργειακό πιστοποιητικό
  4. Ενεργειακό έλεγχο κτιρίου με θερμική κάμερα
  5. Τακτοποίηση αυθαιρέτων

επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο 210 300 33 55, στο email [email protected] ή συμπληρώστε τη φόρμα

Energycert footer image

Εγγυημένη Ποιότητα

Energycert footer image

Επιστημονική Εξειδίκευση

Energycert footer image

Πολυετής Εμπειρία

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

Μάθε πρώτος τις προσφορές, τα νέα προϊόντα και όλα τα νέα μας.