Νέα | Εξοικονόμηση Ενέργειας

Αναζητούνται νέα κονδύλια για το «Εξοικονομώ 2021»

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΑ ΝΕΑ

Η αναζήτηση για νέα κονδύλια που θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν στο «Εξοικονομώ 2021» βρίσκεται στις σκέψεις της ηγεσίας του ΥΠΕΝ, καθώς υπολογίζεται ότι περίπου 90.000 πολίτες θα υποβάλλουν αίτηση ένταξης στο πρόγραμμα και το υπουργείο επιθυμεί να καλυφθούν όλοι οι δυνητικοί δικαιούχοι.

Παράλληλα, με δεδομένο το μεγάλο ενδιαφέρον για το «Εξοικονομώ 2021», πέρα από τα κονδύλια, έχει «πέσει» στο τραπέζι το ενδεχόμενο μίας μικρής παράτασης –περίπου δύο εβδομάδων- στο πρόγραμμα. Η προθεσμία λήγει στις 3 Φεβρουαρίου.

Χιλιάδες οι αιτήσεις για το «Εξοικονομώ 2021» – Προς αναζήτηση για νέα κονδύλια

Από τις 13 Δεκεμβρίου που άρχισε να «τρέχει» το πρόγραμμα έως και σήμερα, έχουν υποβληθεί 20.000 αιτήσεις με όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Άλλες 50.000 αιτήσεις που έχουν υποβληθεί στην πλατφόρμα του ΥΠΕΝ, παραμένουν ανοιχτές. Και αυτό γιατί βρίσκονται σε διάφορα στάδια προετοιμασίας και επεξεργασίας και δεν έχουν υποβληθεί οριστικά.

Σε αυτές αναμένεται να προστεθούν επιπλέον 20.000 αιτήσεις έως τις 3 Φεβρουαρίου οπότε έχει οριστεί ότι θα κλείσει η πλατφόρμα του «Εξοικονομώ 2021». Εφόσον, βέβαια, δε δοθεί παράταση.

Ο στόχος που έχει τεθεί από την κυβέρνηση για το νέο «Εξοικονομώ 2021», συνολικού προϋπολογισμού 632 εκατ. ευρώ, είναι η ενεργειακή αναβάθμιση 55.000 νοικοκυριών. Και καθώς ο αριθμός των πολιτών που επιθυμούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα εκτιμάται ότι μπορεί να προσεγγίσει ακόμη και τους 90.000, το οικονομικό επιτελείο αναζητά κονδύλια. Στόχος να ενταχθούν στο νέο «Εξοικονομώ» όλες οι κατοικίες που θα πληρούν τα κριτήρια του προγράμματος.

Ως ένα από τα βασικά κριτήρια πρόκρισης των αιτήσεων για χρηματοδότηση έχει οριστεί η εκτιμώμενη ετήσια εξοικονόμηση ενέργειας. Θα βασίζεταιστο προτεινόμενο κόστος παρεμβάσεων (σε ποσοστό 50%). Καθώς και το ατομικό ή οικογενειακό εισόδημα (σε ποσοστό 15%).

Για τα ευάλωτα νοικοκυριά με ατομικά εισοδήματα έως 5.000 ευρώ και με οικογενειακά εισοδήματα έως 10.000 ευρώ, η επιδότηση ανέρχεται στο 75%. Επίσης, παρέχεται και η δυνατότητα άτοκου δανεισμού. Η εγγύηση θα είναι από το Δημόσιο για το ποσοστό της ίδιας συμμετοχής. Γενικότερα, η μέση εκτιμώμενη επιδότηση θα ανέλθει σε ποσοστό 62% της συνολικής δαπάνης.

Πηγή: enikonomia.gr

Φόρμα ενημέρωσης

Για περισσότερες πληροφορίες για

  1. Κατασκευή - Ανακαίνιση κτιρίων
  2. Πρόγραμμα "Εξοικονόμηση κατ' οίκον"
  3. Ενεργειακό πιστοποιητικό
  4. Ενεργειακό έλεγχο κτιρίου με θερμική κάμερα
  5. Τακτοποίηση αυθαιρέτων

επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο 210 300 33 55, στο email [email protected] ή συμπληρώστε τη φόρμα

Energycert footer image

Εγγυημένη Ποιότητα

Energycert footer image

Επιστημονική Εξειδίκευση

Energycert footer image

Πολυετής Εμπειρία

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

Μάθε πρώτος τις προσφορές, τα νέα προϊόντα και όλα τα νέα μας.