Νέα | εξοικονομώ

Εξοικονομώ 2021: «Συνεχίζεται ο εμπαιγμός με το ΦΠΑ»

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΑ ΝΕΑ

Έντονη η δυσαρέσκεια ΤΕΕ – Τμήμα Βορειοανατολικού Αιγαίου αναφορικά με το ΦΠΑ στα νησιά που αφορά το πρόγραμμα «Εξοικονομώ – Αυτονομώ», με τον πρόεδρο να αναφέρει μέσα από σχετική επιστολή ότι η αδικία των προηγούμενων προγραμμάτων συνεχίζεται και στο «Εξοικονομώ 2021».

Μάλιστα, στην επιστολή προς τον υπουργό Άδωνι Γεωργιάδη, ο πρόεδρος του τμήματος Βορειοανατολικού Αιγαίου του ΤΕΕ κάνει λόγο για εμπαιγμό των νησιωτών αναφορικά με τις δηλώσεις των κυβερνώντων περί μειωμένου ΦΠΑ.

Αναλυτικά η επιστολή:

«Αξιότιμοι κύριοι Υπουργοί,

Με λύπη μας διαπιστώσαμε για μια ακόμα φορά την κατάφορη αδικία των πολιτών του Βορειοανατολικού Αιγαίου που επλήγησαν από την μεταναστευτική κρίση.

Στον οδηγό του νέου προγράμματος Εξοικονομώ 2021 αναφέρεται πως οι μέγιστες επιλέξιμες δαπάνες συμπεριλαμβάνουν ΦΠΑ 24%. Σε περίπτωση μειωμένου ΦΠΑ θα απομειώνεται ανάλογα η μέγιστη επιλέξιμη δαπάνη. Με λίγα λόγια καταργείται το δικαίωμα των νησιωτών σε μειωμένο ΦΠΑ ως αντισταθμιστικό μέτρο. Για τα αυξημένα μεταφορικά κόστη λόγω θαλάσσιας μεταφοράς, ακόμα και για την μεταναστευτική κρίση.

Προ ολίγων ημερών μάλιστα υπήρξαν δημοσιεύματα σε εφημερίδες και ιστοσελίδες ότι στο πρόσφατο Ecofin, που πραγματοποιήθηκε, θα επανέλθει το μειωμένο ΦΠΑ με κοινοτική οδηγία στα νησιά του Αιγαίου. Παραταύτα, για ποιο μειωμένο ΦΠΑ συζητάμε; Όταν στον οδηγό ενός προγράμματος καταργείται το βοήθημα αυτό για τους ακρίτες του βορειοανατολικού Αιγαίου;

Για ποιο λόγο τότε ισχύει το καθεστώς μειωμένου ΦΠΑ; Όταν σε έναν κλάδο που χρειάζεται τόνωση όπως είναι ο κατασκευαστικός δεν επιτρέπεται να γίνει επί της ουσίας χρήση του;

Κύριοι Υπουργοί,

Αντί να επιληφθείτε των αδικαιολόγητων, παράλογων και παράτυπων παρατηρήσεων από τους ελεγκτές του προγράμματος για τους προηγούμενους κύκλους, με τις οποίες ζητάνε την επιστροφή ΦΠΑ (χωρίς καν να προβλέπεται από τους αντίστοιχους οδηγούς), επισημοποιήσατε την αδικία με τον οδηγό του νέου κύκλου. Θα σας παρακαλούσαμε να λάβετε υπόψιν την παρούσα επιστολή και να ενεργήσετε ανάλογα, σε διαφορετική περίπτωση θα ήταν καλύτερα να μη γίνεται άλλος εμπαιγμός των νησιωτών με δηλώσεις θριάμβου περί μειωμένου ΦΠΑ.

Με εκτίμηση,

Για το Π.Τ. ΒΑ Αιγαίου του ΤΕΕ

Ο Πρόεδρος

Μανωλακέλλης Ευστράτιος».

Πηγή: b2green.gr

Φόρμα ενημέρωσης

Για περισσότερες πληροφορίες για

  1. Κατασκευή - Ανακαίνιση κτιρίων
  2. Πρόγραμμα "Εξοικονόμηση κατ' οίκον"
  3. Ενεργειακό πιστοποιητικό
  4. Ενεργειακό έλεγχο κτιρίου με θερμική κάμερα
  5. Τακτοποίηση αυθαιρέτων

επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο 210 300 33 55, στο email [email protected] ή συμπληρώστε τη φόρμα

Energycert footer image

Εγγυημένη Ποιότητα

Energycert footer image

Επιστημονική Εξειδίκευση

Energycert footer image

Πολυετής Εμπειρία

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

Μάθε πρώτος τις προσφορές, τα νέα προϊόντα και όλα τα νέα μας.