Νέα | εξοικονομώ

Παρέμβαση ΕΕΤΕΜ για παράταση στο «Εξοικονομώ 2021»

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΑ ΝΕΑ

Επιστολή προς τον αρμόδιο υπουργό Κώστα Σκρέκα απέστειλε η ΕΕΤΕΜ ζητώντας την παράταση του «Εξοικονομώ 2021», καθώς τα κωλύματα είναι πολλά.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της ΕΕΤΕΜ για το νέο «Εξοικονομώ 2021», η Ένωση αφουγκράζεται τις ανησυχίες των συναδέλφων που ασχολούνται με το πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης. Γι’ αυτό το λόγο, προχωρά σε σχετική παρέμβαση προς το ΥΠΕΝ.

Αναλυτικά η επιστολή της ΕΕΤΕΜ για το «Εξοικονομώ 2021»:

«Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Η έναρξη του προγράμματος “Εξοικονομώ 2021” είναι ιδιαίτερης σημασίας. Αφενός η ενεργειακή αυτονομία της χώρας μας συνδέεται και με την κατανάλωση ενέργειας στον κτιριακό τομέα. Αφετέρου οι πολίτες δείχνουν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για την ενεργειακή αναβάθμιση των κατοικιών τους.

Η περίοδος υποβολής των αιτήσεων στο πρόγραμμα ξεκίνησε στις 13 Δεκεμβρίου 2021. Η δυνατότητα ηλεκτρονικής υποβολής αιτήσεων είναι για χρονική περίοδο πενήντα (50) ημερών.

Η περίοδος όμως αυτή συνέπεσε αφενός με τις μέρες των εορτών και αφετέρου με τη λήψη «Εκτάκτων μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο διασποράς του COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας» έως και τις 31 Ιανουαρίου 2022, σύμφωνα με τις μέχρι σήμερα σχετικές εκδοθείσες Αποφάσεις.

Τα πρόσθετα αυτά μέτρα για την αποτροπή διάδοσης της πανδημίας δημιουργούν δυσχέρειες στη σύνταξη των φακέλων υποβολής. Και αυτό γιατί είναι απαραίτητη η φυσική παρουσία του Μηχανικού για την επιθεώρηση του ακινήτου και την συνεννόηση με τον ιδιοκτήτη.

Λαμβάνοντας υπόψη τα πιο πάνω, τα οποία αποτελούν έκτακτες συνθήκες, ζητάμε να προχωρήσετε σε παράταση της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων στο πρόγραμμα “Εξοικονομώ 2021”, όπως εξάλλου προβλέπεται και στο Κεφ. 5.4 του οδηγού του προγράμματος, για χρονικό διάστημα τουλάχιστον 25 ημερών από την ισχύουσα καταληκτική ημερομηνία.

Με εκτίμηση,

Για την ΚΔΕ της Ε.Ε.Τ.Ε.Μ.

Ο Πρόεδρος

Δημήτρης Δημόπουλος».

Φόρμα ενημέρωσης

Για περισσότερες πληροφορίες για

  1. Κατασκευή - Ανακαίνιση κτιρίων
  2. Πρόγραμμα "Εξοικονόμηση κατ' οίκον"
  3. Ενεργειακό πιστοποιητικό
  4. Ενεργειακό έλεγχο κτιρίου με θερμική κάμερα
  5. Τακτοποίηση αυθαιρέτων

επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο 210 300 33 55, στο email [email protected] ή συμπληρώστε τη φόρμα

Energycert footer image

Εγγυημένη Ποιότητα

Energycert footer image

Επιστημονική Εξειδίκευση

Energycert footer image

Πολυετής Εμπειρία

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

Μάθε πρώτος τις προσφορές, τα νέα προϊόντα και όλα τα νέα μας.