Νέα | αδήλωτα τετραγωνικά

Τροπολογία: διπλή παράταση για νόμιμα και αυθαίρετα αδήλωτα τετραγωνικά

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΑ ΝΕΑ

Δίμηνη παράταση για τα νόμιμα αδήλωτα τετραγωνικά των ακινήτων και ανοιχτή παράταση για τα αδήλωτα τετραγωνικά, για τα οποία πρέπει να προηγηθεί υπαγωγή τους στο νόμο τακτοποίησης των αυθαιρέτων πριν να δηλωθούν μέσω της πλατφόρμας της ΚΕΔΕ στου Δήμους, προβλέπει τροπολογία του υπουργείου Εσωτερικών, που κατατέθηκε το βράδυ της Τρίτης 23 Ιουνίου 2020 στη Βουλή.

Σύμφωνα με την τροπολογία του υπουργείου Εσωτερικών, η προθεσμία για τα αδήλωτα τετραγωνικά αυθαίρετων χρήσεων διαχωρίζεται, προκειμένου να ακολουθήσει τη σχετική απόφαση που θα εκδώσει το υπουργείο Περιβάλλοντος για την παράταση των δηλώσεων αυθαιρέτων, η οποία ασφαλώς θα είναι μεγαλύτερης διάρκειας του διμήνου.

Εξάμηνη παράταση για τα αυθαίρετα

Σχετικά ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν ότι η ρύθμιση για τα αυθαίρετα αδήλωτα τετραγωνικά διαχωρίστηκε με την τροπολογία του ΥΠΕΣ, λαμβάνοντας υπόψη τις παρεμβάσεις του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας προς τα συναρμόδια υπουργεία Περιβάλλοντος και Ενέργειας και Εσωτερικών. Παρεμβάσεις, που έχουν οδηγηθεί σε κατ΄αρχήν συμφωνία να δοθεί παράταση ικανοποιητικής διάρκειας. Επικαρτέστερη εξέλιξη είναι η παράταση για τα αυθαίρετα να είναι εξάμηνης διάρκειας μέχρι το τέλος του έτους, ενω στο ΥΠΕΝ εξετάζεται και το σενάριο της τετράμηνης παράτασης, δηλαδή μέχρι το τέλος Οκτωβρίου 2020.

Η ανακοίνωση του ΥΠΕΣ αποτελεί πλήρη επιβεβαίωση του ρεπορτάζ του ecopress , που έγραψε κατ΄ αποκλειστικότητα ότι με βάση σχετικό αίτημα της ΚΕΔΕ θα δοθεί για τα αδήλωτα τετραγωνικά «κολοβή» παράταση δύο μηνών, μέχρι τις 31 Αυγούστου 2020 δείτε εδώ τις “εισπρακτικές παγίδες” για τα αδήλωτα τετραγωνικά

Ανακοίνωση ΥΠΕΣ

Στην σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Εσωτερικών αναλυτικά σημειώνονται τα ακόλουθα:

«Με τροπολογία που κατέθεσε ο υπουργός Εσωτερικών κ. Τάκης Θεοδωρικάκος στη Βουλή παρατείνεται έως 31.8.2020 η δυνατότητα δήλωσης τετραγωνικών που δεν είχαν δηλωθεί στους δήμους, για λόγους που αφορούν στη μεγάλη ανταπόκριση των πολιτών στο μέτρο αυτό.

Για όσους υπάγονται στη ρύθμιση της παρ. 1 του άρθρου 102 του ν. 4495/2017 (Α’ 167), η δήλωσή τους στους Δήμους,, για αδήλωτα τετραγωνικά, ακολουθεί την καταληκτική ημερομηνία της τακτοποίησης αυθαιρέτων και η απαλλαγή του προστίμου θα αφορά την τελευταία πενταετία από τον χρόνο της δήλωσης.

Με άλλη τροπολογία από 1.11.2020 συστήνεται και λειτουργεί σε κάθε δήμο Υπηρεσία Δόμησης (ΥΔΟΜ) –ανεξάρτητα αν έχει προβλεφθεί στον οικείο Οργανισμό.

Με άλλες διατάξεις της τροπολογίας:

-Δίνεται παράταση του κύκλου κινητικότητας του 2019 έως 15.7.2020 προκειμένου να διεκπεραιωθούν εκκρεμότητες που προέκυψαν λόγω του Covid-19.

-Αναπροσαρμόζεται η προθεσμία για αξιολόγηση. Νέα ημερομηνία έναρξης των διαδικασιών για αξιολόγηση της περιόδου 2019 ορίζεται η 15η/7/2020.

-Ρυθμίζονται -για λόγους ταχύτητας- τεχνικά θέματα που αφορούν τη συγκρότηση των συμβουλίων για επιλογή προϊσταμένων στο Δημόσιο».

Πηγή: ecopress.gr

Φόρμα ενημέρωσης

Για περισσότερες πληροφορίες για

  1. Κατασκευή - Ανακαίνιση κτιρίων
  2. Πρόγραμμα "Εξοικονόμηση κατ' οίκον"
  3. Ενεργειακό πιστοποιητικό
  4. Ενεργειακό έλεγχο κτιρίου με θερμική κάμερα
  5. Τακτοποίηση αυθαιρέτων

επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο 210 300 33 55, στο email [email protected] ή συμπληρώστε τη φόρμα

Energycert footer image

Εγγυημένη Ποιότητα

Energycert footer image

Επιστημονική Εξειδίκευση

Energycert footer image

Πολυετής Εμπειρία

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

Μάθε πρώτος τις προσφορές, τα νέα προϊόντα και όλα τα νέα μας.