Νέα | smart home

Το μέλλον των έξυπνων κτιρίων από την ABB

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΑ ΝΕΑ

Η ABB, παγκόσμιος ηγέτης σε τεχνολογίες ισχύος και αυτοματισμού, θα παρουσιάσει το μέλλον των έξυπνων κατοικιών και κτιρίων στην έκθεση Light & Building 2016 στη Φρανκφούρτη της Γερμανίας, σε έναν εκθεσιακό χώρο έκτασης 1.400 τ.μ.

Η ABB θα δώσει έμφαση σε ένα μεγάλο εύρος λύσεων που αυξάνουν την ενεργειακή αποδοτικότητα και την αξιοπιστία των κτιρίων, διευκολύνοντας τόσο την καθημερινότητα των τελικών χρηστών του κτιρίου όσο και των ηλεκτρολόγων εγκαταστατών με τους οποίους συνεργάζεται.

Χρησιμοποιώντας ποικίλες διαδραστικές εφαρμογές και βιωματικές προβολές, η ABB θα παρουσιάσει τις δυνατότητες των προϊόντων υπό τις επωνυμίες ABB, Busch-Jaeger και Striebel & John.

Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον αναμένεται να συγκεντρώσουν οι αυτοματισμοί κτιρίων, η επόμενη γενιά του συστήματος έξυπνου οικιακού αυτοματισμού free@home (www.abb.gr/freeathome), μια επίδειξη των δυνατοτήτων εξοικονόμησης ενέργειας με τη χρήση Emax2, του πρώτου αυτόματου διακόπτη ισχύος για διαχείριση ενέργειας στον κόσμο, και τέλος το e-Design, ένα νέο λογισμικό σχεδιασμού και διαστασιολόγησης ηλεκτρικών πινάκων.

Η ABB θα παρουσιάσει επίσης για πρώτη φορά τη συνεργασία της με την PointGrab. Η PointGrab μπορεί να παρέχει λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με τη δραστηριότητα εντός των κτιρίων, με σκοπό την αποτελεσματική υποστήριξη της εξοικονόμησης ενέργειας, της διαχείρισης λειτουργιών, της άνεσης και ασφάλειας των ενοίκων, καθώς και της διοίκησης επιχειρησιακής νοημοσύνης (business intelligence), με χρήση deep learning αλγορίθμων.

Ο Adalbert Neumann, Head of Sales and Marketing for ABB’s Building products, δήλωσε: “Μαζί με τη Busch-Jaeger, η ABB παράγει την πλέον εξελιγμένη τεχνολογία για έξυπνα σπίτια και κτίρια. Συνεχίζουμε να καινοτομούμε και να διερευνούμε τις συνεργασίες μας έτσι ώστε να εξασφαλίσουμε ότι μπορούμε να εγγυηθούμε απόδοση, ασφάλεια και άνεση τόσο σε εμπορικά κτίρια όσο και σε κατοικίες. Η σχέση μας με την PointGrab είναι ένα καλό παράδειγμα μιας τέτοιας συνεργασίας. Η συγκεκριμένη εταιρεία διαθέτει ένα εξελιγμένο προϊόν το οποίο λειτουργεί συμπληρωματικά με την τεχνολογία της ABB. Για το λόγο αυτό, διερευνούμε τρόπους συνεργασίας με σκοπό την ταχύτερη κυκλοφορία των προϊόντων στην αγορά.

“Στα πλαίσια της έκθεσης Light & Building, έχουμε την ευκαιρία να δείξουμε πώς η διαδικτυακή σύνδεση προϊόντων, υπηρεσιών και χρηστών επιτρέπει τις ραγδαίες εξελίξεις σε διάφορα πεδία, πάντα με στόχο τη βελτίωση των υπηρεσιών προς τους βιομηχανικούς μας πελάτες, καθώς και τη βελτίωση της άνεσης, της ασφάλειας και της λειτουργικότητας που μπορούμε όλοι να απολαμβάνουμε στο σπίτι. Κάποια συναρπαστικά νέα προϊόντα μας θα κάνουν την εντελώς παρθενική τους εμφάνιση φέτος τον Μάρτη.”

Μεταξύ των σημαντικότερων καινοτομιών που θα παρουσιαστούν είναι τα εξής:

  • ABB-free@home® – η επόμενη γενιά του συστήματος αυτοματισμού οικιών θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά, μαζί με τη λειτουργία φωνητικής ενεργοποίησης. Το εν λόγω σύστημα μπορεί να ελέγξει έως και 60 συσκευές στο σπίτι και αποτελεί τομή, χάρη στην εύκολη εγκατάσταση και το εύχρηστο περιβάλλον επικοινωνίας με το χρήστη, που καθιστά τη ζωή σε ένα έξυπνο σπίτι εύκολη και προσιτή.
  • Αυτοματισμοί επαγγελματικών κτιρίων – καθώς όλο και περισσότερα συστήματα συνδέονται μεταξύ τους, η σύνδεση βάσει ενός ισχυρού και σταθερού πρωτοκόλλου Internet αποκτά κρίσιμη σημασία. Οι νέοι ΚΝΧ IP δρομολογητές της ABB υποστηρίζουν τη συνεχώς αυξανόμενη διαδικτυακή σύνδεση προϊόντων, υπηρεσιών και χρηστών παρέχοντας 5 κανάλια VPN.
  • Φωτισμός ασφαλείας – η ABB θα παρουσιάσει τα τελευταία προϊόντα φωτισμού ασφαλείας για εφαρμογές υψηλού κινδύνου με τις επωνυμίες DTS και ABB Kaufel καθώς και τη σήμανση εξόδου και τον φωτισμό οδών διαφυγής των επωνυμιών Primora και Serenga.
  • Αυτόματοι διακόπτες ισχύος Emax2 και η λειτουργία Ελεγκτή ενέργειας (Power Controller) – η εν λόγω λειτουργία έχει σχεδιαστεί για τον περιορισμό της μέσης κατανάλωσης ρεύματος σε ένα δεδομένο διάστημα, βάσει μιας προκαθορισμένης μέγιστης τιμής. Η λειτουργία αυτή βοηθά τους διαχειριστές κτηρίων να μειώσουν την κατανάλωση ενέργειας και τα λειτουργικά έξοδα κτηρίου.
  • Λογισμικό e-Design – ένα σύγχρονο εργαλείο σχεδιασμού, διαστασιολόγησης και επιλογής υλικών ηλεκτρολογικών πινάκων χαμηλής και μέσης τάσης για μηχανικούς και μελετητές.

Η ΑΒΒ (www.abb.com) κατέχει ηγετική θέση στις τεχνολογίες ενέργειας και αυτοματισμού, διευκολύνοντας επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας, βιομηχανίες, καθώς και εταιρείες μεταφορών και υποδομών να βελτιώσουν την απόδοσή τους, μειώνοντας ταυτόχρονα τις επιπτώσεις στο περιβάλλον. Ο Όμιλος ΑΒΒ λειτουργεί σε περίπου 100 χώρες και απασχολεί σχεδόν 135.000 εργαζομένους.

 

Πηγή: www.abb.gr

Φόρμα ενημέρωσης

Για περισσότερες πληροφορίες για

  1. Κατασκευή - Ανακαίνιση κτιρίων
  2. Πρόγραμμα "Εξοικονόμηση κατ' οίκον"
  3. Ενεργειακό πιστοποιητικό
  4. Ενεργειακό έλεγχο κτιρίου με θερμική κάμερα
  5. Τακτοποίηση αυθαιρέτων

επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο 210 300 33 55, στο email [email protected] ή συμπληρώστε τη φόρμα

Energycert footer image

Εγγυημένη Ποιότητα

Energycert footer image

Επιστημονική Εξειδίκευση

Energycert footer image

Πολυετής Εμπειρία

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

Μάθε πρώτος τις προσφορές, τα νέα προϊόντα και όλα τα νέα μας.