Νέα | Εξοικονόμηση Ενέργειας

Στη Βουλή η καθυστέρηση του νέου ΚΕΝΑΚ & του νέου εξοικονομώ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΑ ΝΕΑ

Ερώτηση προς τους Υπουργούς Περιβάλλοντος & Ενέργειας και Οικονομίας, Ανάπτυξης & Τουρισμού κατέθεσε ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος ζητώντας διευκρινίσεις σχετικά με την καθυστέρηση που παρατηρείται στην αναθεώρηση του Κανονισμού Ενεργειακής Απόδοσης Κτιρίων και την ενεργοποίηση του νέου προγράμματος «εξοικονόμηση κατ’ οίκον», το οποίο αναμένεται να αναθερμάνει την οικοδομική δραστηριότητα.

Η ερώτηση έχει ως εξής:

«Τροχοπέδη για την υλοποίηση του προγράμματος «Εξοικονομώ ΙΙ» αποτελεί η μεγάλη καθυστέρηση που παρατηρείται στην αναθεώρηση του Κανονισμού Ενεργειακής Απόδοσης Κτιρίων (K.Eν.A.K.). Με τον κανονισμό αυτό θεσμοθετείται ο ολοκληρωμένος ενεργειακός σχεδιασμός των κτιρίων, με σκοπό τη βελτίωση της ενεργειακής τους απόδοσης, την εξοικονόμηση ενέργειας και την προστασία του περιβάλλοντος. Προαπαιτούμενο, λοιπόν, για την ενεργοποίηση του προγράμματος ΕΣΠΑ «Εξοικονομώ ΙΙ» και την απορρόφηση των κοινοτικών κονδυλίων είναι η αναθεώρηση του ισχύοντος κανονισμού. Παρά τις εξαγγελίες ότι το πρόγραμμα θα ξεκινούσε μετά το Πάσχα, δεν έχει δρομολογηθεί η προαπαιτούμενη αναθεώρηση του ισχύοντος (Κ.Εν.Α.Κ.).

Αξίζει να σημειωθεί ότι το «Εξοικονομώ ΙΙ» αφορά και δημόσια κτίρια, γεγονός που αναμένεται να συμβάλλει στην ενεργειακή αναβάθμιση των σχολικών κτιρίων. Επιπλέον, αποτελεί ευκαιρία, ώστε να υλοποιηθούν πολλές επισκευές σε δημόσια κτίρια, οι οποίες είναι «παγωμένες» λόγω έλλειψης κονδυλίων.

Με την ενεργοποίηση του προγράμματος αναμένεται να δοθεί η απαραίτητη ώθηση τόσο στον οικοδομικό όσο και σε πολλούς άλλους επαγγελματικούς κλάδους.

Κατόπιν τούτων,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

  1. Για ποιο λόγο καθυστερεί η αναθεώρηση του Κ.Εν.Α.Κ. με συνέπεια να αδυνατεί να υλοποιηθεί το πρόγραμμα « Εξοικονομώ ΙΙ»;
  2. Πότε θα ξεκινήσει το πρόγραμμα «Εξοικονομώ ΙΙ», το οποίο αναμένεται να φέρει ρευστότητα στην αγορά και να ενισχύσει την οικοδομική δραστηριότητα;»

 

Πηγή: b2green.gr

Φόρμα ενημέρωσης

Για περισσότερες πληροφορίες για

  1. Κατασκευή - Ανακαίνιση κτιρίων
  2. Πρόγραμμα "Εξοικονόμηση κατ' οίκον"
  3. Ενεργειακό πιστοποιητικό
  4. Ενεργειακό έλεγχο κτιρίου με θερμική κάμερα
  5. Τακτοποίηση αυθαιρέτων

επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο 210 300 33 55, στο email [email protected] ή συμπληρώστε τη φόρμα

Energycert footer image

Εγγυημένη Ποιότητα

Energycert footer image

Επιστημονική Εξειδίκευση

Energycert footer image

Πολυετής Εμπειρία

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

Μάθε πρώτος τις προσφορές, τα νέα προϊόντα και όλα τα νέα μας.