Νέα | ενεργειακή αναβάθμιση

Γ. Σταθάκης: “Έρχονται μεγαλύτερης κλίμακας προγράμματα εξοικονόμησης ενέργειας στα κτίρια”

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΑ ΝΕΑ

Με απόλυτη επιτυχία ολοκλήρωσε τις διεργασίες του το Διεθνές Forum της Ελληνικής Ένωσης Αλουμινίου (Ε.Ε.Α.). Με κεντρικό ομιλητή τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργο Σταθάκη, καθώς και πληθώρα ειδικών επιστημόνων που παρουσίασαν από τη δική τους σκοπιά τις πτυχές του προγράμματος «Εξοικονόμηση κατ’ Οίκον ΙΙ», η 2η μέρα του Forum ανέδειξε σημαντικά ζητήματα στον τομέα της εξοικονόμησης ενέργειας.

Ο κ. Σταθάκης επικέντρωσε την ομιλία του κυρίως στο θέμα της ενέργειας και πιο συγκεκριμένα των ΑΠΕ, τονίζοντας ότι μέχρι το 2030 το μερίδιο των ΑΠΕ πρέπει να φτάσει στο 32% της συνολικής κατανάλωσης ενέργειας. Επίσης ανέφερε ότι η χώρα μέχρι το 2030 θα πρέπει να πετύχει εξοικονόμηση ενέργειας της τάξης του 32,5% που ισοδυναμεί περίπου με ετήσια εξοικονόμηση ενέργειας 1,5% τον χρόνο μέχρι το άνωθεν καταληκτικό έτος.

Υπό αυτό το πρίσμα και για την επίτευξη του παραπάνω ενεργειακού στόχου αναμένονται σημαντικές παρεμβάσεις στον ιδιαίτερα ενεργοβόρο κτιριακό τομέα. Όπως χαρακτηριστικά ανάφερε ο Υπουργός, σε σχέση με την εξοικονόμηση ενέργειας που πρέπει να γίνει τα επόμενα χρόνια στον κτιριακό τομέα, τα δύο προγράμματα «Εξοικονόμηση κατ’ Οίκον» φαντάζουν πολύ μικρά, προαναγγέλλοντας ουσιαστικά ότι θα δούμε πολύ μεγαλύτερης κλίμακας προγράμματα τα επόμενα χρόνια που αφορούν στις ενεργειακές αναβαθμίσεις των κτιρίων.

Μετά την ομιλία του κ. Σταθάκη, ακολούθησε μικρή παρέμβαση του βουλευτή της ΝΔ, Άδωνι Γεωργιάδη. Στη συνέχεια οι Άγις Παπαδόπουλος, Καθηγητής ΑΠΘ, Κων/νος Λάσκος, Πρόεδρος ΠΣΥΠΕΝΕΠ, Στέλιος Λαμπρακόπουλος, Επιστημονικός Συνεργάτης ΤΕΙ Θεσσαλίας, Νίκος Πρεβελιανάκης, Κατασκευαστής Αλουμινίου και Χρήστος Λουκάς, Μέλος της Τεχνικής Επιτροπής της Ε.Ε.Α., μίλησαν ο καθένας από την πλευρά του για το πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατ’ Οίκον ΙΙ».

Η εκδήλωση έκλεισε με τις τοποθετήσεις διακεκριμένων αρχιτεκτόνων για τη βιώσιμη αρχιτεκτονική και τον σημαντικό ρόλο του αλουμινίου στο σύγχρονο περιβάλλον που διαμορφώνεται.

Πηγή:b2green.gr

Φόρμα ενημέρωσης

Για περισσότερες πληροφορίες για

  1. Κατασκευή - Ανακαίνιση κτιρίων
  2. Πρόγραμμα "Εξοικονόμηση κατ' οίκον"
  3. Ενεργειακό πιστοποιητικό
  4. Ενεργειακό έλεγχο κτιρίου με θερμική κάμερα
  5. Τακτοποίηση αυθαιρέτων

επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο 210 300 33 55, στο email [email protected] ή συμπληρώστε τη φόρμα

Energycert footer image

Εγγυημένη Ποιότητα

Energycert footer image

Επιστημονική Εξειδίκευση

Energycert footer image

Πολυετής Εμπειρία

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

Μάθε πρώτος τις προσφορές, τα νέα προϊόντα και όλα τα νέα μας.