Νέα | smart home

Smart Home: Τα σημαντικότερα οφέλη και γιατί να το επιλέξετε

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΑ ΝΕΑ

Ολοένα και περισσότεροι πολίτες επιλέγουν τα λεγόμενα «έξυπνα» σπίτια ή διαφορετικά τα Smart Home που αποτελούν και υπηρεσία η οποία παρέχεται μέσω του «Εξοικονομώ 2021».

Οι «έξυπνες» οικιακές συσκευές κάνουν την καθημερινότητα ευκολότερη. Η υπηρεσία Smart Home βοηθά, παράλληλα, και στην εξοικονόμηση χρόνου και ενέργειας.

Σύμφωνα με ΣΕΠΕ που επικαλείται στοιχεία από την έρευνα “ThinQ 2021 Smart Home Report”, η ηλικιακή ομάδα που επιλέγει να μείνει μέσα σε smart home είναι από 50 έως 54. Παρόλο που δεν είναι εξοικειωμένοι με την τεχνολογία, η επιλογή τους οφείλεται στο γεγονός ότι μένουν πολλές ώρες μέσα στο σπίτι.

Οι νεότεροι άνθρωποι ηλικίας 20 ετών, βρίσκουν πιο ελκυστική την ιδέα να έχουν στην κατοχή τους συσκευές προηγμένης τεχνολογίας. Όσο για τις ηλικίες 45 και άνω, είναι ιδιαίτερα σημαντικό η υψηλή απόδοση τέτοιων συσκευών, σε ένα «έξυπνο» σπίτι.

«Το γεγονός, ότι τα έξυπνα σπίτια παρέχουν προσαρμοσμένες και εύχρηστες λύσεις, αποτελεί ένα επιπλέον πλεονέκτημα, καθώς όλοι μπορούν να απολαύσουν τα οφέλη ανεξάρτητα από το τεχνολογικό υπόβαθρο ή την ηλικία», αναφέρει η μελέτη.

Γιατί να επιλέξεις το Smart Home

Η έρευνα αποκάλυψε πώς οι «έξυπνοι» χώροι παρέχουν ευέλικτες λύσεις, που προσαρμόζονται στον ιδιαίτερο τρόπο ζωής κάθε χρήστη σύμφωνα με τις βασικές αξίες, τα ενδιαφέροντα και τα χόμπι του.

Στην ερώτηση λοιπόν «Τι ζητούν από ένα ‘’έξυπνο’’ σπίτι», το 17% απάντησε ότι θέλει να ελέγχονται αυτόματα οι συσκευές, το 15,7% να εξοικονομεί ενέργεια και κόστος ενώ το 13% να είναι προσωποποιημένο.

Smart Home: Η τεχνητή νοημοσύνη

Τα «έξυπνα» πλυντήρια ρούχων είναι αυτά που επικρατούν στις προτιμήσεις των καταναλωτών, καθώς έχουν την ικανότητα να ανιχνεύουν το βάρος και την απαλότητα του υφάσματος επιλέγοντας αυτόματα το πλύσιμο και την θερμοκρασία για το πλύσιμο των ρούχων.

«Η AI τεχνολογία που χρησιμοποιείται στα “έξυπνα” σπίτια, βελτιστοποιεί τις οικιακές συσκευές με στόχο την επίτευξη εξαιρετικής απόδοσης και εξοικονόμησης ενέργειας. Έτσι, βελτιώνεται η χρηστικότητα με αποτέλεσμα να εξοικονομείται όχι μόνο ενέργεια, αλλά και πολύτιμος χρόνος για τους χρήστες, προσφέροντας τους μια πιο άνετη ζωή», σημειώνει η έρευνα.

Πηγή: neakriti.gr

Φόρμα ενημέρωσης

Για περισσότερες πληροφορίες για

  1. Κατασκευή - Ανακαίνιση κτιρίων
  2. Πρόγραμμα "Εξοικονόμηση κατ' οίκον"
  3. Ενεργειακό πιστοποιητικό
  4. Ενεργειακό έλεγχο κτιρίου με θερμική κάμερα
  5. Τακτοποίηση αυθαιρέτων

επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο 210 300 33 55, στο email [email protected] ή συμπληρώστε τη φόρμα

Energycert footer image

Εγγυημένη Ποιότητα

Energycert footer image

Επιστημονική Εξειδίκευση

Energycert footer image

Πολυετής Εμπειρία

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

Μάθε πρώτος τις προσφορές, τα νέα προϊόντα και όλα τα νέα μας.