Νέα | ενεργειακή αναβάθμιση

Πρόσθετη ενίσχυση 20 εκατ. ευρώ για το «εξοικονόμηση κατ’ οίκον» αιτήθηκε το ΥΠΕΝ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΑ ΝΕΑ

Την αύξηση κατά 20 εκατ. ευρώ του ορίου πληρωμών στο εθνικό σκέλος του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) για το πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατ’ Οίκον» ζητά ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης από το υπουργείο Οικονομικών.

Ειδικότερα, σε έγγραφο με ημερομηνία 5 Ιουλίου προς το υπουργείο Οικονομικών (Διεύθυνση Δημοσίων Επενδύσεων) σχετικά με την υποβολή πρότασης κατάρτισης και χρηματοδότησης του ΠΔΕ 2017 και τον προγραμματισμό δαπανών για το ΠΔΕ 2018-2020, αναφέρεται ότι ο κ. Σταθάκης υπέβαλε το σύνολο των πιστώσεων, ύψους 37,578 εκατ. ευρώ, για το εθνικό σκέλος.

Επιπλέον, προτείνονται προς ένταξη νέα έργα ύψους 154.041 ευρώ, τα οποία μπορούν να ενταχθούν λόγω του ότι, δεν υπόκεινται στην υποχρέωση απένταξης/απομείωσης άλλου έργου/προϋπολογισμού.

Το ΥΠΕΝ ζητά επίσης την αύξηση του ορίου πληρωμών του εθνικού σκέλους κατά 20 εκατ. ευρώ, με την ένταξη του νέου έργου στην ΣΑΕ 061 με τίτλο «Άμεση Ενίσχυση Νοικοκυριών για την Υλοποίηση Παρεμβάσεων Εξοικονόμησης Ενέργειας στις κατοικίες, στο πλαίσιο του προγράμματος “Εξοικονόμηση κατ’ Οίκον”».

Το νέο πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατ’ οίκον» αναμένεται ότι θα είναι διαθέσιμο στους δικαιούχους από τον Σεπτέμβριο, όπως δήλωσε πρόσφατα ο γγ ΕΣΠΑ και Δημοσίων Επενδύσεων του υπουργείου Οικονομίας Παναγιώτης Κορκολής, ενώ μέσα στο επόμενο διάστημα θα “τρέξει” ένα πρόγραμμα – γέφυρα για εξοικονόμηση ενέργειας σε κατοικίες, ύψους 60 εκατ. ευρώ, για να καλυφθούν δικαιούχοι του παλαιού προγράμματος.

Δείτε το σχετικό έγγραφο εδώ.

Πηγή: b2green.gr

Φόρμα ενημέρωσης

Για περισσότερες πληροφορίες για

  1. Κατασκευή - Ανακαίνιση κτιρίων
  2. Πρόγραμμα "Εξοικονόμηση κατ' οίκον"
  3. Ενεργειακό πιστοποιητικό
  4. Ενεργειακό έλεγχο κτιρίου με θερμική κάμερα
  5. Τακτοποίηση αυθαιρέτων

επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο 210 300 33 55, στο email [email protected] ή συμπληρώστε τη φόρμα

Energycert footer image

Εγγυημένη Ποιότητα

Energycert footer image

Επιστημονική Εξειδίκευση

Energycert footer image

Πολυετής Εμπειρία

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

Μάθε πρώτος τις προσφορές, τα νέα προϊόντα και όλα τα νέα μας.