Νέα | ενεργειακή αναβάθμιση

Οι “πράσινες” ανακαινίσεις φέρνουν νέες θέσεις εργασίας

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΑ ΝΕΑ

Τη διατήρηση αλλά και δημιουργία χιλιάδων θέσεων εργασίας στον κατασκευαστικό κλάδο υποστηρίζουν τόσο το εγχώριο πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης κτιρίων μέσω του “ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ” όσο και η νέα στρατηγική της Ε.Ε. με τον τίτλο Renovation Wave Strategy.

Σε ότι αφορά το “ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ” εκτιμάται ότι μέσα στο 2021 θα διαθέσει κεφάλαια 1 δισ. ευρώ για την ανακαίνιση και τον ενεργειακό εκσυγχρονισμό, γεγονός που υπόσχεται την τόνωση της απασχόλησης στον τομέα.

Σύμφωνα με συμπεράσματα έρευνας του επιστημονικού συνεργάτη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Βιοτεχνών Αλουμινοσιδηροκατασκευαστών, Στέλιου Λαμπρακόπουλου, η βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης του κτιριακού αποθέματος αναμένεται να οδηγήσει στη δημιουργία και διατήρηση πάνω από 22.000 νέων θέσεων εργασίας πλήρους απασχόλησης στην Ελλάδα.

Δεδομένου ωστόσο ότι η Ε.Ε. έχει θέσει ως στόχο την ενεργειακή αναβάθμιση 35 εκατομμυρίων κτιρίων σε όλη την Ευρώπη μέχρι το 2030, δημιουργείται ένα ακόμη ευρύτερο πλαίσιο για την “πράσινη” θωράκιση και ως εκ τούτου για την απασχόληση και την ανάπτυξη διαφόρων τεχνικών επαγγελμάτων που σχετίζονται με τις κατασκευές.

Σύμφωνα και με την έρευνα, η οποία δημοσιεύτηκε από το ΙNE της ΓΣΕΒΕΕ, ετοιμάζονται νέα χρηματοδοτικά εργαλεία προς τις επιχειρήσεις που θα σχεδιαστούν ενόψει και της νέας Προγραμματικής Περιόδου 2021-2027 και των κονδυλίων του Ταμείου Ανάκαμψης, αλλά και της τελευταίας ευρωπαϊκής πρωτοβουλίας Renovation Wave.

Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε η Ε.Ε. τον περασμένο Οκτώβριο, στόχος είναι ο διπλασιασμός του ρυθμού ανακαίνισης των κτιρίων την επόμενη δεκαετία,  ενώ παράλληλα από το πρόγραμμα αυτό αναμένεται να δημιουργηθούν και 160.000 νέες θέσεις εργασίας πανευρωπαϊκά στον κατασκευαστικό κλάδο.

Για τη διευκόλυνση των επενδύσεων, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προτείνει τη σημαντική μείωση των υφιστάμενων γραφειοκρατικών εμποδίων που συναντώνται στα έργα ενεργειακής αναβάθμισης κτιρίων, από τον σχεδιασμό του εκάστοτε έργου μέχρι τη χρηματοδότηση και την ολοκλήρωσή του.

Για τον σκοπό αυτό θα δημιουργηθούν εντός του 2021 νέες πολιτικές, χρηματοδοτικά εργαλεία και μέθοδοι παροχής τεχνικής βοήθειας στους ιδιοκτήτες.

Πηγή: capital.gr

Φόρμα ενημέρωσης

Για περισσότερες πληροφορίες για

  1. Κατασκευή - Ανακαίνιση κτιρίων
  2. Πρόγραμμα "Εξοικονόμηση κατ' οίκον"
  3. Ενεργειακό πιστοποιητικό
  4. Ενεργειακό έλεγχο κτιρίου με θερμική κάμερα
  5. Τακτοποίηση αυθαιρέτων

επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο 210 300 33 55, στο email [email protected] ή συμπληρώστε τη φόρμα

Energycert footer image

Εγγυημένη Ποιότητα

Energycert footer image

Επιστημονική Εξειδίκευση

Energycert footer image

Πολυετής Εμπειρία

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

Μάθε πρώτος τις προσφορές, τα νέα προϊόντα και όλα τα νέα μας.