Νέα | ενέργεια

«Πράσινα» κοινωφελή κτίρια στην Αλεξανδρούπολη

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΑ ΝΕΑ

Στις 30 Απριλίου του 2017 αναμένεται να ολοκληρωθεί η υλοποίηση καινοτόμων έργων, σε κτίρια που φιλοξενούν την παροχή κοινωνικών υπηρεσιών στον Δήμο Αλεξανδρούπολης, μέσω της αξιοποίησης του τοπικού δυναμικού των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) από το πρόγραμμα «Χρηματοδοτικός Μηχανισμός Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΧΜ ΕΟΧ 2009-2014), συνολικού προϋπολογισμού 759.160,96 ευρώ.

Οι παρεμβάσεις (εγκατάσταση ηλιακού θερμικού συστήματος θέρμανσης, φωτοβολταϊκού συστήματος ιδιοκατανάλωσης, συστήματος αβαθούς γεωθερμίας για θέρμανση), οι οποίες απώτερο στόχο έχουν την αύξηση των συμμετοχών των ΑΠΕ και τη μείωση των εκπομπών των αερίων του θερμοκηπίου, θα υλοποιηθούν σε κτίρια των Α΄ και Β΄ ΚΑΠΗ Αλεξανδρούπολης, το Σταυρίδειο Εκκλησιαστικό Ίδρυμα «Ο Άγιος Κυπριανός», το Πολυδύναμο Πολιτιστικό Κέντρο, σε τρεις παιδικούς σταθμούς της Αλεξανδρούπολης και στον Β΄παιδικό σταθμό Φερών.

Για αναβάθμιση της οικονομικής δραστηριότητας του Δήμου στον τομέα των ΑΠΕ, δημιουργία νέων θέσεων εργασίας κατά την κατασκευή των έργων και τόνωση της επιχειρηματικότητας σε έναν εξαιρετικά σημαντικό κλάδο τόσο για την περιοχή όσο και τη χώρα, έκανε λόγο ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, Βαγγέλης Λαμπάκης.

Από την πλευρά του ο υπεύθυνος Πράξης, αντιδήμαρχος Ενέργειας και Φυσικών Πόρων του Δήμου, μιλώντας στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, επισημαίνει πως η πρόταση του Δήμου για το εν λόγω έργο αξιολογήθηκε από ανεξάρτητους αξιολογητές, που προέκυψαν από σχετική διαγωνιστική διαδικασία που εκπόνησε το ΚΑΠΕ (Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας) ως διαχειριστής του προγράμματος, και έλαβε την τέταρτη θέση ανάμεσα σε περίπου 80 προτάσεις από όλη την Ελλάδα, ενώ αποτελεί ένα από τα οκτώ έργα που επελέγησαν.

Σημειώνεται πως γενικός στόχος του ΧΜ ΕΟΧ 2009-2014 είναι η ενδυνάμωση των διμερών σχέσεων μεταξύ των δότριων χωρών (Ισλανδία, Λιχτενστάιν, Νορβηγία χώρες της Ευρωπαϊκής Ζώνης Ελεύθερων Συναλλαγών) και του δικαιούχου κράτους, ενώ για την επίτευξή του ο διαχειριστής του προγράμματος ενθαρρύνει την υλοποίηση δράσεων σε συνεργασία με τις δότριες χώρες (δικτύωση, ανταλλαγή και μετάδοση τεχνογνωσίας μεταξύ των φορέων υλοποίησης και των εταίρων τους καθώς και άλλων σχετικών φορέων των δότριων χωρών).

«Σε ό,τι αφορά στις δότριες χώρες, η συνεργασία έχει αρχικά να κάνει με τη χρηματοδότηση αυτών των έργων και εν συνεχεία υπάρχει ειδικό υποέργο της Πράξης κατά το οποίο προβλέπεται η πραγματοποίηση εκπαιδευτικής επίσκεψης στον οργανισμό Isor της Ισλανδίας για ανταλλαγή γνώσεων και καλών πρακτικών κυρίως στον τομέα της γεωθερμίας. Επίσης σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στην Αλεξανδρούπολη θα προσκληθεί ειδικός σε θέματα ΑΠΕ από την Ισλανδία», συμπληρώνει ο κ. Φαλέκας.

Η χρηματοδότηση του προγράμματος καλύπτεται κατά 85% από πόρους του ΧΜ ΕΟΧ περιόδου 2009-2014 και κατά 15% από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Πηγή: http://www.b2green.gr/

Φόρμα ενημέρωσης

Για περισσότερες πληροφορίες για

  1. Κατασκευή - Ανακαίνιση κτιρίων
  2. Πρόγραμμα "Εξοικονόμηση κατ' οίκον"
  3. Ενεργειακό πιστοποιητικό
  4. Ενεργειακό έλεγχο κτιρίου με θερμική κάμερα
  5. Τακτοποίηση αυθαιρέτων

επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο 210 300 33 55, στο email [email protected] ή συμπληρώστε τη φόρμα

Energycert footer image

Εγγυημένη Ποιότητα

Energycert footer image

Επιστημονική Εξειδίκευση

Energycert footer image

Πολυετής Εμπειρία

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

Μάθε πρώτος τις προσφορές, τα νέα προϊόντα και όλα τα νέα μας.