Νέα | Εξοικονομώ κατ' οίκον

Νέος κύκλος αιτήσεων στο “Εξοικονομώ κατ΄οίκον ΙΙ”

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΑ ΝΕΑ

Το άνοιγμα νέου κύκλου αιτήσεων στο πρόγραμμα «Εξοικονόμηση Κατ’ Οίκον II» επιβεβαίωσε ο Δρ. Δημήτρης Τσαλέμης, Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Ενέργειας του ΥΠΕΝ, στην εισήγησή του σχετικά με τα “Εθνικά Προγράμματα ενεργειακά αποδοτικότερων κτιρίων”, στην εσπερίδα που διοργάνωσε το ΤΕΕ την Τετάρτη 30 Ιανουαρίου, με θέμα «Η τυποποίηση στην ενεργειακή αποδοτικότητα των κτιρίων».

Συγκεκριμένα, όπως κατέγραψε το B2Green, ο Δρ. Τσαλέμης ανέφερε για το “Εξοικονομώ II”:

“Στο πρόγραμμα έχουν υποβληθεί 46.837 αιτήσεις μέχρι τις 21-12-2018. Έχουμε ένα συνολικό προϋπολογισμό παρεμβάσεων 704 εκ. ευρώ. Είναι λιγότερο από αυτό που θα μπορούσε να υποβληθεί, καθώς τα 600 εκ ευρώ που είναι η δημόσια δαπάνη θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερη μόχλευση, αλλά θα υπάρξει όπως ανακοινώθηκε και από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου, επόμενος κύκλος.

Έχουν υπαχθεί 39.793 αιτήσεις με συνολικό προϋπολογισμό επιλέξιμων δαπανών 637 εκ. ευρώ. Το ποσό της δημόσιας δαπάνης γι αυτές τις αιτήσεις είναι 438 εκ. ευρώ που αντιστοιχεί 375 εκ. ευρώ στην άμεση ενίσχυση και 63 εκ. ευρώ στο ταμείο δανειοδότησης.

Βάσει των αιτήσεων προβλέπονται 228.254 επιλέξιμες παρεμβάσεις για κουφώματα, υαλοπίνακες, θερμομόνωση κλπ. Από αυτές τις παρεμβάσεις, τη μερίδα του λέοντος έχουν τα κουφώματα, οι υαλοπίνακες και η θερμομόνωση.”

Πηγή:b2green.gr

Φόρμα ενημέρωσης

Για περισσότερες πληροφορίες για

  1. Κατασκευή - Ανακαίνιση κτιρίων
  2. Πρόγραμμα "Εξοικονόμηση κατ' οίκον"
  3. Ενεργειακό πιστοποιητικό
  4. Ενεργειακό έλεγχο κτιρίου με θερμική κάμερα
  5. Τακτοποίηση αυθαιρέτων

επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο 210 300 33 55, στο email [email protected] ή συμπληρώστε τη φόρμα

Energycert footer image

Εγγυημένη Ποιότητα

Energycert footer image

Επιστημονική Εξειδίκευση

Energycert footer image

Πολυετής Εμπειρία

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

Μάθε πρώτος τις προσφορές, τα νέα προϊόντα και όλα τα νέα μας.