Νέα | Κτηματολόγιο

Κτηματολόγιο: Ξεκινά η διόρθωση λαθών

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΑ ΝΕΑ

Ξεκινά η διόρθωση των λαθών στις αιτήσεις που έχουν υποβάλλει οι πολίτες στο Κτηματολόγιο, μία διαδικασία που βρίσκεται στο στάδιο της Ανάρτησης των κτηματολογικών πινάκων και διαγραμμάτων και ξεκινάει τέλη Μαρτίου.

Ουσιαστικά πρόκειται για την αξιολόγηση αιτημάτων για διορθώσεις τυχόν σφαλμάτων και παραλείψεων που αφορούν στην ατομική περιουσία του καθενός ή και τη δημόσια ακίνητη περιουσία.

Η δημοσιοποίηση των εκθέσεων θα γίνει για πρώτη φορά ψηφιακά. Με αυτό το τρόπο και με τη διόρθωση λαθών, το Κτηματολόγιο θα εξοικονομήσει χρόνο. Ενώ θα επιταχύνει διαδικασίες που αλλιώς θα καθυστερούσαν. Όπως αναφέρει στέλεχος του Κτηματολογίου στον «Οικονομικό Ταχυδρόμο», στις 29 Μαρτίου θα ξεκινήσει η ηλεκτρονική δημοσιοποίηση των ενημερώσεων από το Γραφείο Κτηματογράφησης Αθηνών και σταδιακά θα ακολουθήσουν το επόμενο διάστημα και τα υπόλοιπα γραφεία κτηματογράφησης ανά τη χώρα.

Έτσι, οι πολίτες θα έχουν άμεση πρόσβαση στις εισηγήσεις  που διαμορφώθηκαν έπειτα από την επεξεργασία των αιτήσεων διόρθωσης, με σκοπό την αιτιολογημένη αποδοχή ή την απόρριψη τους, πριν ξεκινήσει η εξέτασή τους από την αρμόδια Επιτροπή Ενστάσεων. 

Όσοι διαθέτουν ιδιοκτησιακά δικαιώματα στην Αθήνα μόλις αποκτήσουν πρόσβαση στις εισηγήσεις θα έχουν περιθώριο έως και τις 27 Απριλίου, είτε συμφωνούν, είτε διαφωνούν, προκειμένου:

1. Να συμπληρώσουν τα σχετικά πεδία στο ktimatologio.gov.gr.

2. Να ενημερώσουν όσους ιδιοκτήτες θίγονται ή επηρεάζονται (βάσει του πίνακα θιγόμενων ιδιοκτητών),  με συστημένη επιστολή (ΕΛΤΑ ή ταχυαποστολή courier) ή με e-mail ή με δικαστικό επιμελητή, αποστέλλοντας:

α) Tην αίτηση διόρθωσης που είχαν υποβάλει.

β) Tην έκθεση του Γραφείου Κτηματογράφησης.

γ) Το ενημερωτικό μήνυμα που θα περιλαμβάνεται σε επιστολή που θα λάβουν.

3. Να επισυνάψουν τα αποδεικτικά γνωστοποίησης που έστειλαν στους θιγόμενους ιδιοκτήτες, στο ktimatologio.gov.gr. Διαφορετικά η αίτηση διόρθωσης θα απορριφθεί.

Σε περίπτωση που ο πολίτης διαφωνεί με την έκθεση του κτηματολογικού γραφείου, θα πρέπει να υποβάλλει την άποψή του στο ktimatologio.gov.gr.

Όσον αφορά σε άλλους ιδιοκτήτες που μπορεί να θίγονται από την αίτηση διόρθωσης που έχει γίνει και οι οποίοι θα λάβουν την αίτηση διόρθωσης, την έκθεση ή και τις αντίθετες απόψεις του προσώπου που έχει υποβάλλει την αίτηση διόρθωσης, θα μπορούν εντός 30 ημερών από την ημέρα ενημέρωσής τους, είτε να συμφωνήσουν για τη διόρθωση, είτε να διαφωνήσουν αιτιολογημένα. Και αυτό μέσω του ktimatologio.gov.gr. Ή με δήλωσή τους ενώπιων συμβολαιογράφου. Ή με υπεύθυνη δήλωσή τους μέσω gov.gr. Πρέπει να υποβάλουν σχετικά στοιχεία και πάλι στο ktimatologio.gov.gr. Εάν παρέλθει ο μήνας και δεν υπάρξει αντίδραση, θα θεωρείται ότι ο θιγόμενος ιδιοκτήτης συμφωνεί. Εν συνεχεία, θα υλοποιείται η διόρθωση.

Οι αιτήσεις διόρθωσης και οι τυχόν αντίθετες απόψεις θα εξεταστούν από τις ειδικές Επιτροπές Εξέτασης Υποθέσεων Κτηματογράφησης. Αυτές συνεδριάζουν μέσω τηλεδιάσκεψης. Μέσω του ktimatologio.gov.gr, αλλά και με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, ο πολίτης μπορεί να ενημερώνεται για ό,τι εξέλιξη αφορά στην αίτηση διόρθωσης ή στην ένστασή του. Καθώς και για τις ημερομηνίες συνεδριάσεων. Τα έγγραφα που υποβάλλονται κ.ά..

Φόρμα ενημέρωσης

Για περισσότερες πληροφορίες για

  1. Κατασκευή - Ανακαίνιση κτιρίων
  2. Πρόγραμμα "Εξοικονόμηση κατ' οίκον"
  3. Ενεργειακό πιστοποιητικό
  4. Ενεργειακό έλεγχο κτιρίου με θερμική κάμερα
  5. Τακτοποίηση αυθαιρέτων

επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο 210 300 33 55, στο email [email protected] ή συμπληρώστε τη φόρμα

Energycert footer image

Εγγυημένη Ποιότητα

Energycert footer image

Επιστημονική Εξειδίκευση

Energycert footer image

Πολυετής Εμπειρία

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

Μάθε πρώτος τις προσφορές, τα νέα προϊόντα και όλα τα νέα μας.