Νέα | αυθαίρετα

Κρήτη: Κατεδαφίζονται αυθαίρετα σε παραλίες και αιγιαλούς

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΑ ΝΕΑ

Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για την κατεδάφιση αυθαιρέτων κτισμάτων και στην Κρήτη σύμφωνα και με τις οδηγίες που έχει δώσει ο υπουργός περιβάλλοντος Γιώργος Σταθάκης τις οποίες επανέλαβε και κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στο Ηράκλειο.

Όπως δήλωσε στο ekriti.gr η Συντονίστρια της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης Μαρία Κοζυράκη από μέρα σε μέρα αναμένεται η έγκριση της χρηματοδότησης σε πρώτη φάση 150.000 ευρώ ώστε με απευθείας ανάθεση να ξεκινήσουν τα συνεργεία την απομάκρυνση αυθαίρετων κατασκευών στον αιγιαλό πολλών περιοχών του νησιού μας.

Μόνο στο νομό Λασιθίου είπε η κ. Κοζυράκη εκκρεμούν 130 πρωτόκολλα κατεδάφισης ενώ η μερίδα του λέοντος αφορά αυθαιρεσίες ξενοδοχειακών μονάδων στην Ελούντα και αλλού.Την ίδια ώρα στους υπόλοιπους νομούς έχουν υπογραφεί κατά μέσο όρο 80 πρωτόκολλα κατεδάφισης για κάθε περιφερειακή ενότητα που σημαίνει πρόσθετη χρηματοδότηση από το πράσινο ταμείο.

Επίσης αναμένονται κινήσεις από το Δήμο Ιεράπετρας για την απομάκρυνση παραπηγμάτων από το νησί Χρυσή ενώ και η δασική υπηρεσία Λασιθίου τις επόμενες ημέρες σε συνεργασία με το Δήμο τώρα που τελειώνει η τουριστική περίοδος θα συνδράμει ώστε η διαδικασία να ολοκληρωθεί.
Πάντως ο κατεδαφίσεις θα συνεχιστούν και το 2019 αφού αναμένονται και άλλες αποφάσεις καθώς το πρόβλημα στην Κρήτη είναι έντονο κυρίως σε ότι έχει να κάνει με τις καταπατήσεις του αιγιαλού.

 

Πηγή:ekriti.gr

Φόρμα ενημέρωσης

Για περισσότερες πληροφορίες για

  1. Κατασκευή - Ανακαίνιση κτιρίων
  2. Πρόγραμμα "Εξοικονόμηση κατ' οίκον"
  3. Ενεργειακό πιστοποιητικό
  4. Ενεργειακό έλεγχο κτιρίου με θερμική κάμερα
  5. Τακτοποίηση αυθαιρέτων

επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο 210 300 33 55, στο email [email protected] ή συμπληρώστε τη φόρμα

Energycert footer image

Εγγυημένη Ποιότητα

Energycert footer image

Επιστημονική Εξειδίκευση

Energycert footer image

Πολυετής Εμπειρία

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

Μάθε πρώτος τις προσφορές, τα νέα προϊόντα και όλα τα νέα μας.