Νέα | Εξοικονομώ

«Έρχεται» το νέο πρόγραμμα για ψυγεία & κλιματιστικά – Πλαφόν 2 συσκευές ανά δικαιούχο

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΑ ΝΕΑ

Θέμα ημερών φαίνεται πως είναι η ανακοίνωση του ΥΠΕΝ σχετικά με το πρόγραμμα επιδότησης για ψυγεία και κλιματιστικά, ώστε αυτά να αντικατασταθούν από καινούρια και λιγότερο ενεργοβόρα.

Σύμφωνα με το insider.gr, η αναλυτική επεξεργασία των όρων με τους οποίους θα «τρέξει» η δράση, βρίσκεται σε τελικό στάδιο. Παράλληλα, οριστικοποιούνται τα μέτρα επιδότησης στο ρεύμα και το φυσικό αέριο που θα ισχύσουν για το Φεβρουάριο. Αυτά τα μέτρα θα ανακοινωθούν πιθανότατα την επόμενη εβδομάδα.

Όσον αφορά στα ψυγεία και τα κλιματιστικά, ο κ. Σκρέκας είχε προαναγγείλει από το βήμα της Βουλής πως οι δικαιούχοι θα υπερβούν τους 200.000. «Έτσι, θα μπορέσουν να μειώσουν την κατανάλωση ενέργειας και βέβαια να αποκτήσουν και μια καλύτερη συσκευή», είχε αναφέρει χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο προϋπολογισμός του προγράμματος μπορεί να ξεπεράσει και τα 80 εκατ. ευρώ, για να καλυφθεί αυτός ο αριθμός ωφελούμενων. Η δράση αναμένεται να ξεκινήσει μέσα στους επόμενους 2-3 μήνες. Στο ενδιάμεσο χρονικό διάστημα θα αναπτυχθεί η ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα μέσω της οποίας θα γίνεται η υποβολή των αιτήσεων.

Μείωση κατανάλωσης κατά 30-70% με τα νέα ψυγεία και κλιματιστικά

Ακόμη δεν έχει γίνει γνωστό το ύψος στο οποίο προσανατολίζεται το ΥΠΕΝ να κινείται η επιδότηση. Πάντως, έχει οριστικοποιηθεί πως κάθε νοικοκυριό θα μπορεί να επιδοτηθεί για να αντικαταστήσει έως και 2 συσκευές. Επίσης, είναι πιθανό να τεθούν κοινωνικά αλλά και εισοδηματικά κριτήρια. Πρόκειται για μία λίστα προτεραιότητας από όσους δηλώσουν ενδιαφέρον να υπαχθούν στο πρόγραμμα.

Σε κάθε περίπτωση, προϋπόθεση για τη χορήγηση της επιδότησης είναι η απόσυρση της αντίστοιχης παλιάς συσκευής. Κι αυτό γιατί στόχος του προγράμματος είναι να ενισχυθούν τα νοικοκυριά. Να ανανεώσουν τον ηλεκτρικό εξοπλισμό τους και έτσι να εξοικονομήσουν ενέργεια.

Αναφορά στο πρόγραμμα έκανε ο υπουργός ΠΕΝ και χθες από το βήμα της Βουλής, κατά τη συζήτηση της επίκαιρης επερώτησης για την ακρίβεια, επισημαίνοντας ότι μελέτες έχουν δείξει πως αντικαθιστώντας τα δύο συγκεκριμένα ηλεκτρικά είδη, ένα νοικοκυριό μπορεί να μειώσει την κατανάλωση ενέργειας από 30% έως και 70%, ανάλογα με τη χρήση.

Όπως πρόσθεσε, πρόκειται για το πρώτο από μία σειρά ανάλογων δράσεων που θα «τρέξουν» στο μέλλον, με σκοπό τη μείωση του ενεργειακού κόστους των οικιακών καταναλωτών.

«Αυτό είναι το ξεκίνημα, καθώς τέτοια προγράμματα θα ακολουθήσουν και στη συνέχεια, γιατί είναι ο μόνος τρόπος να μειώσουμε με μόνιμο τρόπο τον λογαριασμό του ρεύματος που έρχεται στο νοικοκυριό», υπογράμμισε ο κ. Σρέκας.

Φόρμα ενημέρωσης

Για περισσότερες πληροφορίες για

  1. Κατασκευή - Ανακαίνιση κτιρίων
  2. Πρόγραμμα "Εξοικονόμηση κατ' οίκον"
  3. Ενεργειακό πιστοποιητικό
  4. Ενεργειακό έλεγχο κτιρίου με θερμική κάμερα
  5. Τακτοποίηση αυθαιρέτων

επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο 210 300 33 55, στο email [email protected] ή συμπληρώστε τη φόρμα

Energycert footer image

Εγγυημένη Ποιότητα

Energycert footer image

Επιστημονική Εξειδίκευση

Energycert footer image

Πολυετής Εμπειρία

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

Μάθε πρώτος τις προσφορές, τα νέα προϊόντα και όλα τα νέα μας.