Νέα | Εξοικονόμηση Ενέργειας

Καθαρισμός φίλτρου κλιματιστικού air condition – Πόσο σημαντικός είναι; Πόσο αποδίδει;

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΑ ΝΕΑ

Η καθαριότητα των φίλτρων στα κλιματιστικά παίζει σημαντικό ρόλο τόσο στην υγεία μας όσο και στη σωστή λειτουργία του ίδιου του κλιματιστικού. Ένας απλός καθαρισμός φίλτρου προσφέρει καλή ποιότητα αέρα στο χώρο σας, σωστή λειτουργία της μονάδας σας και εξοικονόμηση ενέργειας άρα και χαμηλότερο κόστος. 

Γιατί δεν πρέπει το φίλτρο του κλιματιστικού να μένει βρώμικο

Ένα βρώμικο φίλτρο, εκτός της σκόνης που έχει μαζέψει, έχει και μικροοργανισμούς επικίνδυνους για την υγεία μας. Και ένα μπουκωμένο με σκόνη φίλτρο, δεν αποδίδει σωστά την θέρμανση το χειμώνα ή αντίστοιχα την ψύξη το καλοκαίρι.

Πώς καθαρίζουμε το φίλτρο κλιματιστικού

Η διαδικασία, όπως θα δείτε και στο βίντεο, είναι σχετικά απλή. Αφού βγάλουμε τα φίλτρα από τη μονάδα μας, τα ξεπλένουμε με τρεχούμενο νερό στη βρύση, όχι καυτό, και τα αφήνουμε να στεγνώσουν πλήρως πριν τα βάλουμε πίσω στη θέση τους.

Οι μετρήσεις που κάναμε με το ανεμόμετρο και με τη θερμική κάμερα δείχνουν ξεκάθαρα τη διαφορά. Μετρήσαμε το πριν και το μετά, βάζοντας σε λειτουργία το κλιματιστικό στους 32 βαθμούς κελσίου, με λειτουργία του ανεμιστήρα στην μεγαλύτερη σκάλα.

 

Αποτελέσματα μετρήσεων

Πριν τον καθαρισμό, η θερμοκρασία που είχε μέσα το κλιματιστικό ήταν στους 61,9 βαθμούς κελσίου, και η μέγιστη ροή αέρα στην έξοδο της μονάδας έφτανε τους 4,2 κόμβους. Μετά τον καθαρισμό, η ροή του αέρα στην έξοδο αυξήθηκε στους 8,3 κόμβους και η θερμοκρασία μέσα στο κλιματιστικό έπεσε στους 48,2 βαθμούς κελσίου. Η μονάδα λειτουργεί πλέον πιο σωστά.

Σαν αποτέλεσμα, κερδίσαμε ενέργεια, εφόσον αυξήθηκε η ροή αέρα και μειώθηκε η θερμοκρασία λειτουργίας της μονάδας. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι χαμένη ενέργεια σημαίνει αυξημένο κόστος, οπότε πριν βάλετε το κλιματιστικό σας σε λειτουργία, καθάριστε τα φίλτρα του για καλύτερη ποιότητα του αέρα και εξοικονόμηση ενέργειας.

Φόρμα ενημέρωσης

Για περισσότερες πληροφορίες για

  1. Κατασκευή - Ανακαίνιση κτιρίων
  2. Πρόγραμμα "Εξοικονόμηση κατ' οίκον"
  3. Ενεργειακό πιστοποιητικό
  4. Ενεργειακό έλεγχο κτιρίου με θερμική κάμερα
  5. Τακτοποίηση αυθαιρέτων

επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο 210 300 33 55, στο email [email protected] ή συμπληρώστε τη φόρμα

Energycert footer image

Εγγυημένη Ποιότητα

Energycert footer image

Επιστημονική Εξειδίκευση

Energycert footer image

Πολυετής Εμπειρία

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

Μάθε πρώτος τις προσφορές, τα νέα προϊόντα και όλα τα νέα μας.