Νέα | εξοικονομώ

«Εξοικονομώ»: Αύξηση κονδυλίων για την Περιφέρεια Κρήτης ζητά το ΤΕΕ-ΤΑΚ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΑ ΝΕΑ

Την αύξηση των κονδυλίων που διατίθενται στην Περιφέρεια Κρήτης για τα προγράμματα «Εξοικονομώ» ζητά με επιστολή του το ΤΕΕ-ΤΑΚ.

Σύμφωνα με την επιστολή, τα κεφάλαια που δόθηκαν από το πρόγραμμα ανά Περιφέρεια, είναι δυσανάλογα σε σχέση με τον πληθυσμό της κάθε περιοχής. Η εν λόγω παρατήρηση βασίζεται στις επίσημες ανακοινώσεις που έχει κάνει το ΥΠΕΝ.

Το ΤΕΕ-ΤΑΚ, ζητώτας αύξηση κονδυλίων για τα «Εξοικονομώ», αναφέρει πως πρόκειται για μία «καταφανέστατη αδικία που υπέστη η Κρήτη». Και αυτό γιατί η Περιφέρεια Κρήτης περιλαμβάνει πολλές ορεινές και ημιορεινές περιοχές.

Αναλυτικά η επιστολή για την αύξηση κονδυλίων στα προγράμματα «Εξοικονομώ»:

«Με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε ως Διοικούσα Επιτροπή του ΤΕΕ-ΤΑΚ να θέσουμε υπ’ όψιν σας τα παρακάτω ζητήματα που αφορούν στη βελτίωση της διαδικασίας υποβολής αιτήσεων του Προγράμματος Εξοικονομώ, αλλά και στον επιμερισμό των διατιθέμενων πόρων για την Περιφέρεια Κρήτης.

Για την κατανομή της χρηματοδότησης ανά Π.Ε. λαμβάνονται υπόψη, μεταξύ άλλων,  πληθυσμιακά και ενεργειακά δεδομένα καθώς και δεδομένα παρελθοντικής ζήτησης προγραμμάτων «εξοικονομώ» και εφαρμογή συντελεστών ώστε να μην υπάρξουν μεγάλες μεταβολές σε προϋπολογισμούς περασμένων προγραμμάτων «εξοικονομώ».

Στην περίπτωση της Κρήτης, οι διατιθέμενοι πόροι δεν συνάδουν με τα πληθυσμιακά της δεδομένα. Ούτε και με τις συνθήκες έκτακτης ανάγκης που έχουν δημιουργηθεί, συγκεκριμένα στο νομό Ηρακλείου αλλά και στην περιοχή της Σητείας, μετά τη συνεχόμενη σεισμική δραστηριότητα των τελευταίων μηνών.  

Πιο συγκεκριμένα:

Τα επίσημα στατιστικά στοιχεία, συγκρινόμενα με τη γειτονική Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου είναι τα εξής:

Ο πληθυσμός, όπως φαίνεται παραπάνω, είναι υπερδιπλάσιος. Τα κεφάλαια που δόθηκαν από το Πρόγραμμα ανά Περιφέρεια βάσει των επίσημων ανακοινώσεων του Υπουργείου είναι εντελώς δυσανάλογα με τον Πληθυσμό. Δεδομένου ότι η Περιφέρεια Κρήτης περιλαμβάνει πολύ περισσότερες ορεινές και ημιορεινές περιοχές σε σχέση με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, είναι προφανές το τι έφταιξε. Αλλά και που έγινε το λάθος. Όπως επίσης και η καταφανέστατη αδικία που υπέστη η Κρήτη. Τα νούμερα είναι αμείλικτα. Και λένε πάντα την αλήθεια.

Θα θέλαμε να τονίσουμε ότι στις Π.Ε. Κοζάνης, Φλώρινας, Αρκαδίας και Ευβοίας έχει διαμοιραστεί επιπλέον 5% του συνολικού προϋπολογισμού. Και αυτό εξαιτίας του ότι ανήκουν είτε σε λιγνιτικές είτε σε πληγείσες από τις πυρκαγιές περιοχές.

Για την δική μας περιφέρεια, και πιο συγκεκριμένα για την Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου αλλά και Λασιθίου (Σητεία), δεν έχει ληφθεί καθόλου υπ’ όψιν το θέμα των φυσικών καταστροφών. Αλλά και η κρίση που έχει δημιουργηθεί μετά τη διαρκή σεισμική δραστηριότητα των τελευταίων μηνών.

Λαμβάνοντας υπ’ όψιν τα παραπάνω, παρακαλούμε για την αύξηση των διατιθέμενων κονδυλίων του προγράμματος Εξοικονομώ στην Περιφέρεια Κρήτης. Σε περίπτωση, βέβαια, ανακατανομής των αδιάθετων κονδυλίων των άλλων Περιφερειών. Διαφορετικά να ληφθεί υπ’ όψιν στους επόμενους κύκλους του Προγράμματος».

Διαβάστε εδώ την επιστολή του ΤΕΕ-ΤΑΚ.

Φόρμα ενημέρωσης

Για περισσότερες πληροφορίες για

  1. Κατασκευή - Ανακαίνιση κτιρίων
  2. Πρόγραμμα "Εξοικονόμηση κατ' οίκον"
  3. Ενεργειακό πιστοποιητικό
  4. Ενεργειακό έλεγχο κτιρίου με θερμική κάμερα
  5. Τακτοποίηση αυθαιρέτων

επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο 210 300 33 55, στο email [email protected] ή συμπληρώστε τη φόρμα

Energycert footer image

Εγγυημένη Ποιότητα

Energycert footer image

Επιστημονική Εξειδίκευση

Energycert footer image

Πολυετής Εμπειρία

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

Μάθε πρώτος τις προσφορές, τα νέα προϊόντα και όλα τα νέα μας.