Νέα | ενεργειακή αναβάθμιση

Παλιό και νέο “Εξοικονομώ κατ’ οίκον”

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΑ ΝΕΑ

Όπως ανακοινώθηκε κατά τη συνέντευξη Τύπου του υπουργού Γιώργου Σταθάκη και του υφυπουργού Αλέξη Χαρίτση, το ποσό των 120 εκατ. ευρώ για τη χρηματοδότηση έργων ενεργειακής αναβάθμισης κατοικιών, που εκκρεμούν από το παλαιό «Εξοικονομώ Κατ’ Οίκον», έχει εξασφαλιστεί από το υπουργείο Οικονομίας, ενώ από το φθινόπωρο και μετά αναμένεται να τρέξει το νέο «Εξοικονομώ», με βασική χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ περιόδου 2014-2020 και συνολικά κεφάλαια ύψους 292,5 εκατ.,

Το «μικρό Εξοικονομώ» υπολογίζεται να καλύψει περίπου 8.000 από τις 30.000 των αιτήσεων που εκκρεμούν από το παλαιό πρόγραμμα και δεν καλύφθηκαν ποτέ, ελλείψει των αναγκαίων πόρων.

Όπως αναφέρει η «Ημερησία», στελέχη του υπουργείου δήλωσαν ότι έχει εξασφαλιστεί από κοινοτικούς πόρους ποσό της τάξης των 81 εκατ. ευρώ, το οποίο προορίζεται γαι τη κάλυφη του σκέλους των επιδοτήσεων, ενώ σε άλλα 39 εκατ. ευρώ, υπολογίζεται η συμμετοχή των τραπεζών.

Γίνεται επανεξέταση των αιτήσεων που εκκρεμούν, κατά σειρά προτεραιότητας. Οσοι από τους δικαιούχους δηλώσουν ότι σκοπεύουν να υλοποιήσουν το έργο για το οποίο είχαν καταθέσει τη σχετική αίτηση θα ενταχθούν στο πρόγραμμα, μέχρι να καλυφθεί το συνολικό ποσό.

Όσον αφορά στο νέο «Εξοικονομώ» στέλεχος του υπουργείου δήλωσε ότι έχουν εξασφαλιστεί πόροι 248 εκατ. ευρώ από επιχειρησιακά προγράμματα ενώ επιπλέον 44,5 εκατ. ευρώ θα προέλθουν από τις Περιφέρειες. Τα κριτήρια ένταξης θα διαφοροποιηθούν σε σχέση με το παλαιό πρόγραμμα τόσον όσον αφορά στα εισοδήματα όσο και στις γεωγραφικές ζώνες, με έμφαση στην ενίσχυση των νοικοκυριών με τα χαμηλότερα εισοδήματα, ενώ δεν θα υπάρχει η υποχρέωση κάλυψης της ίδιας συμμετοχής με τραπεζικό δάνειο.

Στόχος είναι το νέο «Εξοικονομώ κατ’ Οίκον» να προκηρυχθεί το φθινόπωρο, αλλά την ημερομηνία θα καθορίσει σε μεγάλο βαθμό η έκδοση του νέου ΚΕΝΑΚ για το κτιριακό απόθεμα της χώρας

 

Πηγή: http://energypress.gr/

Φόρμα ενημέρωσης

Για περισσότερες πληροφορίες για

  1. Κατασκευή - Ανακαίνιση κτιρίων
  2. Πρόγραμμα "Εξοικονόμηση κατ' οίκον"
  3. Ενεργειακό πιστοποιητικό
  4. Ενεργειακό έλεγχο κτιρίου με θερμική κάμερα
  5. Τακτοποίηση αυθαιρέτων

επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο 210 300 33 55, στο email [email protected] ή συμπληρώστε τη φόρμα

Energycert footer image

Εγγυημένη Ποιότητα

Energycert footer image

Επιστημονική Εξειδίκευση

Energycert footer image

Πολυετής Εμπειρία

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

Μάθε πρώτος τις προσφορές, τα νέα προϊόντα και όλα τα νέα μας.