Εξοικονομώ κατ’ οίκον ΙΙ: Στη Βουλή το θέμα της ημερομηνίας έναρξης

Tags:

εξοικονομώ κατ' οίκον

Η καθυστέρηση της έναρξης υποβολής αιτήσεων για το νέο Εξοικονομώ έχει εγείρει αντιδράσεις τόσο από την πλευρά της αντιπολίτευσης όσο και της αγοράς. Το θέμα επανέφερε για άλλη μια φορά η ΝΔ, με τον αντιπρόεδρο του κόμματος, Κωστή Χατζηδάκη, να καταθέτει ερώτηση στη Βουλή για την ακριβή ημερομηνία έναρξης.

Ο κ. Χατζηδάκης επεσήμανε ότι με βάση τον διεθνή διαγωνισμό που προκηρύχθηκε για την επεξεργασία και διαχείριση των αιτήσεων που θα κατατεθούν εκτός τραπεζών, ο σύμβουλος του ΕΤΕΑΝ θα μπορεί να υποδεχθεί αιτήσεις μετά τον Απρίλιο του 2018.

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ επισημαίνει στην ερώτηση ότι δεν έχουν εκδοθεί ο Οδηγός του Προγράμματος ώστε να προετοιμαστεί η ψηφιακή πλατφόρμα υποδοχής των αιτήσεων και οι απαιτούμενες υπουργικές αποφάσεις, εγκύκλιοι κλπ. και ζητά να τεθεί το πρόγραμμα σε άμεση προτεραιότητα. Όπως επισημαίνει η αγορά και τα νοικοκυριά στενάζουν από την έλλειψη ρευστότητας και το «Εξοικονομώ» θα μπορούσε να συμβάλλει στην εξοικονόμηση ενέργειας και χρημάτων για τα νοικοκυριά, και να δώσει μια οικονομική ανάσα στην οικονομία, και στα πολλά επαγγέλματα που σχετίζονται με την οικοδομή τα οποία έχουν υποστεί τεράστιο πλήγμα από την κρίση.

Σημειώνεται ότι μέσω του συγκεκριμένου προγράμματος θα ενισχύονται παρεμβάσεις ενεργειακής αναβάθμισης και εξοικονόμησης σε κατοικίες.

Πηγή:b2green.gr