Νέα | Εξοικονομώ κατ' Οίκον ΙΙ

Εξοικονομώ κατ’οίκον 2019: Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις, τι αλλάζει στην υποβολή τους, πότε εκδίδεται ο οδηγός

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΑ ΝΕΑ

Αλλαγές στην υποβολή αιτήσεων στο β’ κύκλο του “Εξοικονομώ κατ’οίκον 2019” προκειμένου να αποφευχθούν τα προβλήματα του παρελθόντος, ανακοίνωσε σε συνέντευξή του στον Άλφα 9,89 και στο δημοσιογράφο Χάρη Ντιγριντάκη, ο Γ.Γ. του ΥΠΕΝ, κ. Μιχάλης Βερροιόπουλος.

Συγκεκριμένα, για την αντιμετώπιση του “ηλεκτρονικού συνωστισμού”, σημείωσε πως έχει προβλεφθεί μεγαλύτερη άνεση και διασπορά των προθεσμιών υποβολής αιτήσεων ανά περιφέρεια ώστε να μην υπάρξουν ξανά προβλήματα κατά τη διαδικασία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων.

Σύμφωνα με τον κ. Βερροιόπουλο, η έκδοση του οδηγού του Β’ κύκλου του “Εξοικονόμηση Κατ’ Οίκον 2019” αναμένεται να πραγματοποιηθεί μέσα στην επόμενη εβδομάδα, γεγονός που αν τελικά επιβεβαιωθεί, συμβαδίζει χρονικά με την ενημέρωση των προηγούμενων ημερών για την ετοιμασία και την παράδοση του τεχνικού εγχειριδίου χρήσης από τον ανάδοχο, έως τη 10η Ιουνίου. Στη συνέχεια, βάσει των δηλώσεψν του κ. Βερροιόπουλου θα ακολουθήσει χρονικό διάστημα λίγων εβδομάδων, μέχρι περίπου τα μέσα του Ιουλίου, όπου και θα ανοίξει το πρόγραμμα για αιτήσεις.

Επιπλέον, ο κ. Βερροιόπουλος παρότρυνε τους ενδιαφερόμενους να συνεργαστούν με “κατά προτίμηση νέους μηχανικούς για να βοηθάμε στην απασχόληση των νέων ανθρώπων”, να επιλέξουν εξειδικευμένα συνεργεία μαστόρων και πιστοποιημένα υλικά, κατά προτίμηση ελληνικής παραγωγής και σε κάθε περίπτωση να αποφύγουν “τσαπατσουλιές” και “προχειρότητες”.

Υπογραμμίζοντας την οικονομική διάσταση του προγράμματος, ο κ. Βερροιόπουλος ανέφερε πως μέχρι σήμερα το “Εξοικονομώ Κατ΄Οίκον ΙΙ” οδήγησε στη μόχλευση πόρων συνολικού ύψους 630 εκατ. ευρώ, καθώς επίσης ότι ο νέος κύκλος στον οποίο θα κατατεθούν επιπλέον 25.000 αιτήσεις, θα προσθέσει επενδύσεις άλλων 330 εκατ. ευρώ, ανεβάζοντας το συνολικό ύψος των επενδύσεων στην εξοικονόμηση ενέργειας των κατοικιών στο 1 δις ευρώ.

Την επόμενη εβδομάδα θα βγει ο οδηγός του προγράμματος, δηλαδή μια ΚΥΑ, η οποία θα περιγράφει τη διαδικασία, τα κριτήρια & γενικά όλες τις απαραίτητες λεπτομέρειες

Τέλος, αναφορικά με τις εξελίξεις στις πληρωμές του α’ κύκλου, ο κ. Βερροιόπουλος είπε πως από τον Απρίλιο και μετά έχουν εξομαλυνθεί.

Πηγή:b2green.gr

Φόρμα ενημέρωσης

Για περισσότερες πληροφορίες για

  1. Κατασκευή - Ανακαίνιση κτιρίων
  2. Πρόγραμμα "Εξοικονόμηση κατ' οίκον"
  3. Ενεργειακό πιστοποιητικό
  4. Ενεργειακό έλεγχο κτιρίου με θερμική κάμερα
  5. Τακτοποίηση αυθαιρέτων

επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο 210 300 33 55, στο email [email protected] ή συμπληρώστε τη φόρμα

Energycert footer image

Εγγυημένη Ποιότητα

Energycert footer image

Επιστημονική Εξειδίκευση

Energycert footer image

Πολυετής Εμπειρία

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

Μάθε πρώτος τις προσφορές, τα νέα προϊόντα και όλα τα νέα μας.