Νέα | ενεργειακή αναβάθμιση

Εξοικονομώ κατ’οίκον 2019: Έναρξη υποβολής αιτήσεων & σειρά προτεραιότητας

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΑ ΝΕΑ

Επιβεβαιώθηκαν ουσιαστικά οι πληροφορίες που δημοσιεύσαμε  πριν λίγες μέρες  αναφορικά με την επανέναρξη του προγράμματος “Εξοικονόμηση Κατ’ Οίκον II”. Και η άτυπη αυτή επιβεβαίωση δόθηκε μέσα από την παρουσίαση της κας Γιάννας Νίκου (Προϊσταμένη Επιτελικής Δομής ΕΣΠΑ, Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Τομέας Ενέργειας), ως ομιλήτρια στο “Energy Efficiency Conference 2019” που πραγματοποιήθηκε σήμερα από τη “Boussias Communications”.

Σύμφωνα λοιπόν με τα όσα ανέφερε η κα Νίκου, η έναρξη υποβολής αιτήσεων του β’ κύκλου του “Εξοικονομώ II” φαίνεται πως δε θα γίνει πριν τα τέλη του Ιουνίου και αφού προηγουμένως έχουν πραγματοποιηθεί οι μικρές αλλαγές που απαιτούνται στο πληροφοριακό σύστημα και έχει δοθεί στη δημοσιότητα το επικαιροποιημένο τεχνικό εγχειρίδιο χρήσης. Επιβεβαιώνεται ουσιαστικά η πληροφορία του B2Green.gr για την προθεσμία παράδοσης του ανανεωμένου πληροφοριακού συστήματος και του τεχνικού εγχειριδίου, έως και τις 10 Ιουνίου, χωρίς τα οποία δε θα μπορούσε να επανεκκινήσει το πρόγραμμα, παρά τις δημόσιες δηλώσεις που υποστήριζαν πως το πρόγραμμα θα ξεκινούσε νωρίτερα. Επιπλέον δε, η κα Νίκου σημείωσε πως οι νέες δηλώσεις θα βασιστούν στο εισόδημα του 2018, οπότε και το τέλος του Ιουνίου συμπίπτει χρονικά και με την ολοκλήρωση της διαδικασίας υποβολής των φορολογικών δηλώσεων.

Πέρα από τα ανωτέρω, αξίζει να υπογραμμίσουμε την απάντηση της κας Νίκου αναφορικά με τον τρόπο κατοχύρωσης θέσης στον επικείμενο β’ κύκλο. Σε ερώτηση σχετικά με το “αν θα αλλάξει η χρονική προτεραιότητα στην υποβολή αιτήσεων στο β’ κύκλο του ‘Εξοικονομώ II’ που δημιούργησε τεράστια προβλήματα πέρσι στον α’ κύκλο”, η κα Νίκου είπε πως ο τρόπος παραμένει ο ίδιος με τον α’ κύκλο, τονίζοντας πως σε προγράμματα για ιδιώτες όπως το συγκεκριμένο, είναι πολύ δύσκολο έως αδύνατο να πραγματοποιηθεί η αξιολόγηση με κριτήρια, όπως γίνεται σε προγράμματα επιδότησης-ενίσχυσης επαγγελματιών.

Τέλος, σε ερώτηση που αφορούσε στο αν θα προστεθεί ο μηχανικός αερισμός στις επιλέξιμες δαπάνες του β’ κύκλου, η κα Νίκου απάντησε πως αν και σε αυτή τη φάση δε θα προστεθεί, υπάρχει η πρόθεση προσθήκης της συγκεκριμένης παρέμβασης σε μελλοντικά προγράμματα εξοικονόμησης ενέργειας σε κατοικίες.

Πηγή:b2green.gr

Γιατί να επιλέξετε την Energycert;

Η ENERGYCERT είναι η πιο ενημερωμένη και έμπειρη εταιρεία τόσο στο πρόγραμμα «Εξοικονομώ κατ’ Οίκον» όσο και σε μελέτες και έργα ενεργειακής αναβάθμισης κτιρίων. Η εξειδικευμένη ομάδα των μηχανικών μας συντονίζει με λεπτομέρεια τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν για την ολοκλήρωση του φακέλου και εγγυάται την επιτυχημένη κατάθεσή του στο νέο πρόγραμμα «Εξοικονομώ κατ’ Οίκον» του 2019.

Φόρμα ενημέρωσης

Για περισσότερες πληροφορίες για

  1. Κατασκευή - Ανακαίνιση κτιρίων
  2. Πρόγραμμα "Εξοικονόμηση κατ' οίκον"
  3. Ενεργειακό πιστοποιητικό
  4. Ενεργειακό έλεγχο κτιρίου με θερμική κάμερα
  5. Τακτοποίηση αυθαιρέτων

επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο 210 300 33 55, στο email [email protected] ή συμπληρώστε τη φόρμα

Energycert footer image

Εγγυημένη Ποιότητα

Energycert footer image

Επιστημονική Εξειδίκευση

Energycert footer image

Πολυετής Εμπειρία

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

Μάθε πρώτος τις προσφορές, τα νέα προϊόντα και όλα τα νέα μας.