Νέα | ενεργειακή αναβάθμιση

Εξοικονομώ ΙΙ: Τι περιλαμβάνει η επίσημη απόφαση αύξησης του προϋπολογισμού

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΑ ΝΕΑ

Σας παρουσιάζουμε την επίσημη πολυαναμενόμενη απόφαση Τροποποίησης της Πράξης «ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ» με Κωδικό ΟΠΣ 5007782 στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία 2014-2020» του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, επικυρώνοντας την προαναγγελθείσα αύξηση του διαθέσιμου προϋπολογισμού του προγράμματος “Εξοικονόμηση Κατ’ Οίκον II”.

“Υπενθυμίζουμε πως το φυσικό αντικείμενο της πράξης που τροποποιήθηκε είναι η υλοποίηση παρεμβάσεων με στόχο τη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης των κατοικιών της χώρας, οι οποίες, αποδεδειγμένα, έχουν μικρή ενεργειακή απόδοση και ανήκουν σε ιδιοκτήτες με χαμηλά εισοδήματα που δεν μπορούν να χρηματοδοτήσουν πλήρως με ίδια κεφάλαια την ενεργειακή αναβάθμιση της κατοικίας τους, συμβάλλοντας, έτσι, τόσο στην εξοικονόμηση ενεργειακών πόρων της χώρας, αλλά και στην εξοικονόμηση κόστους που βαρύνει τον οικογενειακό προϋπολογισμό. Για την επίτευξη της ενεργειακής αναβάθμισης των κατοικιών, τίθεται συγκεκριμένος ενεργειακός στόχος, ο οποίος επιτυγχάνεται μέσω των χρηματοδοτούμενων παρεμβάσεων. Η κάλυψη του ενεργειακού στόχου θα διασφαλίζεται με τη διενέργεια ενεργειακών επιθεωρήσεων των επιθεωρούμενων κατοικιών από Ενεργειακό Επιθεωρητή τόσο πριν, όσο και μετά την υλοποίηση των παρεμβάσεων. Στο πλαίσιο υλοποίησης της Δράσης, προβλέπεται η καταβολή ενίσχυσης, η οποία θα αφορά είτε την απευθείας επιχορήγηση του ωφελούμενου, είτε καταβολή επιχορήγησης σε συνδυασμό με άτοκο ή χαμηλότοκο δάνειο. Η θέσπιση συγκεκριμένων κριτηρίων που θα εφαρμοστούν αναφορικά με την εισοδηματική κατάσταση του ιδιοκτήτη καθώς και την ενεργειακή κατηγορία του ακινήτου.Οι επιλέξιμες παρεμβάσεις αφορούν μεταξύ άλλων, σε θερμομόνωση, αντικατάσταση κουφωμάτων, συστήματα σκίασης, αναβάθμιση συστημάτων θέρμανσης κλπ. Επίσης, τίθεται συγκεκριμένος ενεργειακός στόχος, ο οποίος πρέπει να επιτευχθεί μέσω των ως άνω παρεμβάσεων. Η κάλυψη του ενεργειακού στόχου, διασφαλίζεται μέσω της διενέργειας ενεργειακών επιθεωρήσεων των κτιρίων από Ενεργειακό Επιθεωρητή τόσο πριν όσο και μετά την υλοποίησης των παρεμβάσεων.Οι τελικοί αποδέκτες της Δράσης θα είναι ιδιοκτήτες κατοικιών, νομίμως υφιστάμενων, φυσικά πρόσωπα, που επιθυμούν την ενεργειακή αναβάθμιση των ακινήτων τους.”

Η τροποποίηση της ανωτέρω πράξης έχει ως αντικείμενο:

 1. Την αύξηση του προϋπολογισμού της πράξης από τα 180.055.556€ στα 487.730.282€ προκειμένου να χρηματοδοτηθούν περισσότερες αιτήσεις ιδιοκτητών ακινήτων.
 2. Την τροποποίηση των ποσοστών επιλέξιμης δαπάνης ανά γεωγραφική περιφέρεια ώστε να συμβαδίζουν με τη χωροθέτηση των υποβληθεισών αιτήσεων.
 3. Την αύξηση του προϋπολογισμού των υποέργων Νο 1 έως Νο 5 ώστε να καλύπτεται ο αιτούμενος προϋπολογισμός των αιτήσεων.
 4. Την μείωση του προϋπολογισμού του υποέργου Νο 8 που αφορά υπηρεσίες helpdesk για τη δράση
 5. Την αύξηση του προϋπολογισμού του υποέργου Νο 9 διότι αυξήθηκε ο αριθμός των αιτήσεων και κατ΄επέκταση ο προϋπολογισμός της πράξης που θα διαχειρισθεί ο σύμβουλος υποστήριξης.
 6. Την αύξηση του προϋπολογισμού του υποέργου Νο 12 προκειμένου να καλυφθεί τυχόν ενεργοποίηση δικαιωμάτων προαίρεσης.

Κατεβάστε την απόφαση τροποποίησης από εδώ.

 

Πηγή: www.b2green.gr

Φόρμα ενημέρωσης

Για περισσότερες πληροφορίες για

 1. Κατασκευή - Ανακαίνιση κτιρίων
 2. Πρόγραμμα "Εξοικονόμηση κατ' οίκον"
 3. Ενεργειακό πιστοποιητικό
 4. Ενεργειακό έλεγχο κτιρίου με θερμική κάμερα
 5. Τακτοποίηση αυθαιρέτων

επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο 210 300 33 55, στο email [email protected] ή συμπληρώστε τη φόρμα

Energycert footer image

Εγγυημένη Ποιότητα

Energycert footer image

Επιστημονική Εξειδίκευση

Energycert footer image

Πολυετής Εμπειρία

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

Μάθε πρώτος τις προσφορές, τα νέα προϊόντα και όλα τα νέα μας.