Νέα | εξοικονομώ

ΕΣΠΑ: «Εξοικονομώ», «Ερευνώ – Δημιουργώ – Καινοτομώ» & Ψηφιακός Μετασχηματισμός

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΑ ΝΕΑ

Νέα προγράμματα «Εξοικονομώ», το πρόγραμμα «Ερευνώ – Δημιουργώ – Καινοτομώ», της ενίσχυσης νεανικής επιχειρηματικότητας και του Ψηφιακού Μετασχηματισμού επιχειρήσεων αλλά και πολλά χρηματοδοτικά εργαλεία και υποδομές πρόκειται να χρηματοδοτηθούν από τα Επιχειρησιακά προγράμματα του ΕΣΠΑ.

Ο πρωθυπουργός έκανε σχετική αναφορά σε συνέδριο στην Καλαμάτα. Επεσήμανε, ωστόσο, ότι η χώρα μας πλέον έχει μία πολύ μεγάλη ευκαιρία, αλλά και μία πρόκληση στην υλοποίηση ενός όγκου επενδύσεων αξίας 80 δις ευρώ.

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης ανέφερε ότι το σύνολο της νέας προγραμματικής περιόδου θα εγκριθεί για την Ελλάδα πιο γρήγορα απ’ ότι σε κάθε άλλο κράτος. Ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης, επικεντρώθηκε στη διασφάλιση των 1,6 δις ευρώ για την υλοποίηση έργων αποκλειστικά στις περιοχές της χώρας μας που επηρεάζονται πιο άμεσα από την ενεργειακή μετάβαση.

Οι μεγάλες προκηρύξεις

Αυτές οι δράσεις και επενδύσεις θα «τρέξουν» ανά πρόγραμμα (λ.χ. «Εξοικονομώ»), μέσω ΕΣΠΑ:

 • Από το πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα», θα χρηματοδοτηθεί εκ νέου το επιτυχημένο πρόγραμμα Ερευνώ – Δημιουργώ – Καινοτομώ. Επίσης, το Ταμείο Equifund, καθώς και ένα νέο Πράσινο Ταμείο για την Αειφόρο Ανάπτυξη. Σημαντικός προϋπολογισμός του Προγράμματος θα διατεθεί μέσω χρηματοδοτικών εργαλείων συνεχιζόμενων ή νέων. Επιπλέον ανακοινώθηκε ότι θα περιλαμβάνει και δράσεις για την ενίσχυση της νέας / νεοφυούς επιχειρηματικότητας υψηλής προστιθέμενης αξίας. Την αναβάθμιση και τον ποιοτικό εκσυγχρονισμό του τουριστικού προϊόντος. Την ενθάρρυνση clusters και την πράσινη ανάπτυξη.
 • Από το πρόγραμμα «Ανθρώπινο Δυναμικό και Κοινωνική Συνοχή» θα καλυφθούν οι Νταντάδες της Γειτονιάς. Η επέκταση ωραρίου λειτουργίας ολοήμερων νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων. Η Συμπεριληπτική εκπαίδευση για μαθητές με αναπηρία, αλλά και η Υποστήριξη και ενίσχυση της νεανικής επιχειρηματικότητας.
 • Από το πρόγραμμα «Ψηφιακός Μετασχηματισμός» θα χρηματοδοτηθούν δράσεις Ultra-Fast Broadband. Η β’ φάση του ΣΥΖΕΥΞΙΣ στον δημόσιο τομέα αλλά και ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός των ΟΤΑ.
 • Στο πρόγραμμα Περιβάλλον και Κλιματική Αλλαγή θα συνεχιστεί επίσης το Πρόγραμμα «Εξοικονομώ» «που αναμένεται να ξεκινήσει άμεσα» όπως είπε ο κ. Τσακίρης. Επίσης, θα χρηματοδοτηθούν Παρεμβάσεις Greco islands. Θα ολοκληρωθεί η Ενεργειακή διασύνδεση νησιών με τον ηπειρωτικό κορμό και η Αντιπλημμυρική θωράκιση της χώρας. Αλλά και Σύγχρονες Μονάδες Ανάκτησης και Ανακύκλωσης (RRF).
 • Από το πρόγραμμα των Μεταφορών θα χρηματοδοτηθεί η Κατασκευή της Γραμμής 4 του Μετρό Αθήνας. Σε συμπληρωματικότητα με το Ταμείο Ανάκαμψης και με Εθνικούς Πόρους θα ολοκληρωθεί ο ΒΟΑΚ. Συγκεκριμένα, από το ΕΣΠΑ θα χρηματοδοτηθεί το τμήμα ΧΑΝΙΑ-ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΣ).
 • Από το πρόγραμμα της Πολιτικής Προστασίας θα γίνουν επενδύσεις για τον εξοπλισμό αλλά και για τα συστήματα πρόληψης, αντιμετώπισης – διαχείρισης και έγκαιρης προειδοποίησης για φυσικούς κινδύνους που δεν σχετίζονται με το κλίμα και ανθρωπογενείς κινδύνους, καθώς και για εξοπλισμό πυρόσβεσης.

Πηγή: insider.gr

Φόρμα ενημέρωσης

Για περισσότερες πληροφορίες για

 1. Κατασκευή - Ανακαίνιση κτιρίων
 2. Πρόγραμμα "Εξοικονόμηση κατ' οίκον"
 3. Ενεργειακό πιστοποιητικό
 4. Ενεργειακό έλεγχο κτιρίου με θερμική κάμερα
 5. Τακτοποίηση αυθαιρέτων

επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο 210 300 33 55, στο email [email protected] ή συμπληρώστε τη φόρμα

Energycert footer image

Εγγυημένη Ποιότητα

Energycert footer image

Επιστημονική Εξειδίκευση

Energycert footer image

Πολυετής Εμπειρία

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

Μάθε πρώτος τις προσφορές, τα νέα προϊόντα και όλα τα νέα μας.