Εξοικονομώ-Αυτονομώ: Τίτλοι τέλους με τις αιτήσεις για τις πολυκατοικίες

Tags:

Εξοικονομώ κατ΄οίκον

Σήμερα, Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2021 και ώρα 10.00 το πρωί, θα ανοίξει η πλατφόρμα του πληροφοριακού συστήματος για υποβολή αιτήσεων για τις Πολυκατοικίες (Τύπος Α & Β) σε όλη την επικράτεια για το νέο πρόγραμμα Εξοικονομώ – Αυτονομώ.

Υπενθυμίζεται πως είναι η πρώτη φορά που οι πολυκατοικίες εντάσσονται στη διαδικασία της ενεργειακής αναβάθμισης και μέσω του προγράμματος, προϋπολογισμού σχεδόν 900 εκατ. ευρώ, μπορούν να πραγματοποιηθούν παρεμβάσεις στους κοινόχρηστους χώρους.

Σύμφωνα με τον οδηγό που εξέδωσε το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας θα υπάρχουν δύο τύποι αιτήσεων για τις πολυκατοικίες.

  • Η αίτηση πολυκατοικίας τύπου Α θα αφορά κοινόχρηστες παρεμβάσεις και παρεμβάσεις στα επιμέρους διαμερίσματα.
  • Η αίτηση πολυκατοικίας τύπου Β θα περιλαμβάνει μόνο κοινόχρηστες παρεμβάσεις, θα υποβάλλεται από τον εκπρόσωπο/διαχειριστή της πολυκατοικίας και θα αφορά μόνο αυτοτελείς παρεμβάσεις αναβάθμισης των κοινόχρηστων χώρων πολυκατοικίας, χωρίς να συμπεριλαμβάνονται παρεμβάσεις στα διαμερίσματα.

Το ποσοστό της επιχορήγησης του προγράμματος ανέρχεται στο 60% ανεξαρτήτως εισοδήματος, το οποίο προσαυξάνεται κατά 10% για τα έτη 2020-2021 και παράλληλα δίνεται ενεργειακό μπόνους 10% στις αιτήσεις πολυκατοικίας τύπου Α.

Πηγή: imerisia.gr