Νέα | ενεργειακή αναβάθμιση

«Εξοικονομώ 2021»: Κλείνει η γραμμή εξυπηρέτησης μηχανικών του ΤΕΕ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΑ ΝΕΑ

Ενεργός είναι ο ρόλος του ΤΕΕ στο πρόγραμμα «Εξοικονομώ 2021», γεγονός που αποτελεί και μία βασική διαφορά σε σύγκριση με τα προηγούμενα προγράμματα ενεργειακής αναβάθμισης, και η γραμμή εξυπηρέτησης μηχανικών είναι μία από τις καινοτομίες.

Συγκεκριμένα, το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος αποτελεί τον Φορέα Υλοποίησης του Προγράμματος «Εξοικονομώ 2021» που σχεδίασε και εφαρμόζει το ΥΠΕΝ με πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (Ελλάδα 2.0).

Έτσι, με σημερινή του ενημέρωση, το ΤΕΕ ανακοίνωσε πως η γραμμή εξυπηρέτησης μηχανικών θα παραμείνει κλειστή για το διάστημα από Δευτέρα 8 Αυγούστου έως την Παρασκευή 19 Αυγούστου.

Υπενθυμίζουμε πως η εξυπηρέτηση του προγράμματος για πολίτες και μηχανικούς, από Δευτέρα έως Παρασκευή πλην εορτών και αργιών, είναι:

  • Πολιτών (09.00-17.00) 210 3291291 και μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου [email protected]
  • Μηχανικών (10.00-14.00) 2104441200 και μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου [email protected]

Ο ρόλος του ΤΕΕ στο «Εξοικονομώ 2021»

Να σημειωθεί ότι το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΤΕΕ) κατέχει κομβικό ρόλο στο «Εξοικονομώ 2021».

Μέσα από σχετική ανακοίνωση που είχε εκδόσει παλιότερα ο πρόεδρος του ΤΕΕ κ. Στασινός, «η Πολιτεία διασφάλισε τεράστιους πόρους για την ενεργειακή αναβάθμιση σπιτιών και επαγγελματικών ακινήτων τα επόμενα χρόνια. Τα παλιά προγράμματα ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ, όπως είχαν σχεδιαστεί και λειτουργούσαν, δεν θα μπορούσαν να αποδώσουν πλέον και να πετύχουν τους φιλόδοξους στόχους. Θα συνέχιζαν ένα πλαίσιο ταλαιπωρίας και μη ορθολογικών επιλογών που υπήρξαν στο παρελθόν.

Το ΤΕΕ πρότεινε να αλλάξει ο σχεδιασμός και η υλοποίηση. Και πράγματι, το νέο ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ θα υλοποιηθεί για πρώτη φορά με ανοιχτές και όχι κλειστές προθεσμίες. Χωρίς χρονική προτεραιότητα. Με ένταξη των πιο αποδοτικών παρεμβάσεων. Με αξιολόγηση της εξοικονόμησης ενέργειας και με ένα νέο ηλεκτρονικό σύστημα.

Στόχος όλων μας είναι να κάνουμε την καλύτερη δυνατή δουλειά σε επίπεδο μελετών και εφαρμογής. Έτσι θα μειωθεί η κατανάλωση ενέργειας και θα ενισχυθεί η εργασία του κλάδου χωρίς ταλαιπωρία και περιττές διαδικασίες.

Το ΤΕΕ σήμερα αποδεικνύει ότι ο θεσμικός φορέας των μηχανικών, ο μεγαλύτερος επιστημονικός και επαγγελματικός φορέας της χώρας, συμβάλλει στην πραγματική ανάπτυξη της χώρας. Τόσο με προτάσεις όσο και με υλοποίηση συγκεκριμένων μεταρρυθμίσεων που βοηθούν όχι μόνο τον τεχνικό κόσμο αλλά ολόκληρη την κοινωνία».

Πηγή: b2green.gr

Φόρμα ενημέρωσης

Για περισσότερες πληροφορίες για

  1. Κατασκευή - Ανακαίνιση κτιρίων
  2. Πρόγραμμα "Εξοικονόμηση κατ' οίκον"
  3. Ενεργειακό πιστοποιητικό
  4. Ενεργειακό έλεγχο κτιρίου με θερμική κάμερα
  5. Τακτοποίηση αυθαιρέτων

επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο 210 300 33 55, στο email [email protected] ή συμπληρώστε τη φόρμα

Energycert footer image

Εγγυημένη Ποιότητα

Energycert footer image

Επιστημονική Εξειδίκευση

Energycert footer image

Πολυετής Εμπειρία

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

Μάθε πρώτος τις προσφορές, τα νέα προϊόντα και όλα τα νέα μας.