Νέα | buildingcert

ΤΕΕ προς ΥΠΕΝ: Στο τραπέζι η δυνατότητα οριστικής υποβολής & μετά την 15η Μαρτίου για το «Εξοικονομώ 2021»

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΑ ΝΕΑ

Την παρέμβαση του ΤΕΕ – Περιφερειακό Τμήμα Πελοποννήσου προς το ΥΠΕΝ προκάλεσαν τα προβλήματα στην πλατφόρμα buildingcert.gr που δυσχεραίνουν την υποβολή αιτήσεων για το πρόγραμμα «Εξοικονομώ 2021».

Με την επιστολή του, το ΤΕΕ – Τμήμα Πελοποννήσου επισημαίνει στον Υπουργό κ. Σκρέκα τα γνωστά προβλήματα των τελευταίων (& όχι μόνο) ημερών, ενώ αντιλαμβανόμενο πως κάτω από τις υπάρχουσες συνθήκες τα προβλήματα θα διαιωνίζονται πλησιάζοντας στην ημερομηνία λήξης της οποιασδήποτε παράτασης, προτείνει τη δυνατότητα ολοκλήρωσης και οριστικής υποβολής των αιτήσεων που θα καταχωρηθούν στο πληροφοριακό σύστημα του «Εξοικονομώ 2021» έως και την 15η Μαρτίου, μέσα σε ένα χρονικό διάστημα 15 ημερών.

Μηχανικοί αναφέρουν ότι βρίσκονται για ακόμα μία φορά εκτεθειμένοι απέναντι στους ιδιοκτήτες. Έχουν καταβάλει ήδη χρήματα για παράβολα, έκδοση ΠΕΑ κλπ και αποδίδουν την ευθύνη αποκλειστικά στους μηχανικούς. Επιπλέον, το επιχείρημα της εγρήγορσης ιδιοκτητών και μηχανικών μόνο τις τελευταίες μέρες, καταρίπτεται ουσιαστικά από το ίδιο το ΥΠΕΝ. Το Υπουργείο μέχρι και την Κυριακή εξακολουθούσε να χρηματοδοτεί την προβολή τηλεοπτικών διαφημίσεων για το «Εξοικονομώ 2021», κάτι που θίγει το ΤΕΕ στο ΥΠΕΝ. Έτσι, παρότρυνε τους πολίτες να σπεύσουν για την ενεργειακή αναβάθμιση της κατοικίας τους.

Αναλυτικά η επιστολή του ΤΕΕ Πελοποννήσου προς το ΥΠΕΝ:

«Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Κατόπιν της τελευταίας παράτασης που δόθηκε για την υποβολή αιτήσεων στο Πρόγραμμα Εξοικονομώ 2021, μέχρι τις 15.03.3022, παρατηρείται και πάλι, εδώ και αρκετές ημέρες, μεγάλη δυσλειτουργία στην πλατφόρμα έκδοσης ενεργειακών πιστοποιητικών (buildingcert), παρά την αναβάθμιση του συστήματος, όπως ανακοινώθηκε ότι πραγματοποιήθηκε.

Από τις 10.03.2022 μέχρι και σήμερα, είναι παντελώς αδύνατη η έκδοση ενεργειακών πιστοποιητικών καθώς και “το ανέβασμα” δικαιολογητικών (αρχεία xml, φωτογραφίες, σκαριφήματα, παράβολα, κλπ) στην πλατφόρμα. Προφανώς αυτό οφείλεται στην αδυναμία της πλατφόρμας να εξυπηρετήσει το πλήθος των χρηστών/ Μηχανικών που προσπαθούν να εκδώσουν ΠΕΑ. Πέραν αυτού, κατά τη διαδικασία υποβολής αίτησης στην πλατφόρμα του Εξοικονομώ, παρατηρείται δυσλειτουργία και στη “λήψη στοιχείων ΠΕΑ”, δηλαδή στη λήψη ήδη εκδοθέντων ΠΕΑ από το buildingcert, καθιστώντας την υποβολή αιτήσεων μέχρι και σήμερα αδύνατη.

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Μετά από δύο συνεχόμενες παρατάσεις που έχουν ήδη δοθεί στο Πρόγραμμα Εξοικονομώ, και αντιλαμβανόμενοι πως το πρόβλημα εξυπηρέτησης μεγάλου αριθμού χρηστών στην πλατφόρμα buildingcert δεν προβλέπεται να μπορεί να επιλυθεί άμεσα και θα επανεμφανίζεται κοντά στη λήξη κάθε παράτασης, προτείνομε όπως για τις αιτήσεις που καταχωρούνται στο πληροφοριακό σύστημα έως και τις 15.03.2022, να δοθεί η δυνατότητα να ολοκληρωθούν και να υποβληθούν οριστικά τουλάχιστον έως τις 30.03.2022 και φυσικά υπό την προϋπόθεση ότι η λειτουργικότητα του buildingcert θα αποκατασταθεί άμεσα.

Με εκτίμηση

Η Πρόεδρος ΤΕΕ Πελοποννήσου

Χαρίκλεια Δ. Τσιώλη

Πολ. Μηχ/κός Ε.Μ.Π.- Μ.Sc.».

Πηγή: b2green.gr

Φόρμα ενημέρωσης

Για περισσότερες πληροφορίες για

  1. Κατασκευή - Ανακαίνιση κτιρίων
  2. Πρόγραμμα "Εξοικονόμηση κατ' οίκον"
  3. Ενεργειακό πιστοποιητικό
  4. Ενεργειακό έλεγχο κτιρίου με θερμική κάμερα
  5. Τακτοποίηση αυθαιρέτων

επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο 210 300 33 55, στο email [email protected] ή συμπληρώστε τη φόρμα

Energycert footer image

Εγγυημένη Ποιότητα

Energycert footer image

Επιστημονική Εξειδίκευση

Energycert footer image

Πολυετής Εμπειρία

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

Μάθε πρώτος τις προσφορές, τα νέα προϊόντα και όλα τα νέα μας.