Νέα | ενεργειακή αναβάθμιση

Κ. Σκρέκας: Θα αυξηθεί ο προϋπολογισμός του «Εξοικονομώ 2021»

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΑ ΝΕΑ

Ιδιαίτερη αναφορά το «Εξοικονομώ 2021» έκανε ο αρμόδιος υπουργός Κώστας Σκρέκας κατά την ομιλία του στο 14ο Συνέδριο της ΝΔ, τονίζοντας ότι ο προϋπολογισμός του προγράμματος θα αυξηθεί προκειμένου να ενταχθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι επιλαχόντες, αφού το ενδιαφέρον ήταν πολύ μεγάλο.

Σύμφωνα με τον ίδιο, στο «Εξοικονομώ 2021» που έκλεισε πριν από λίγες εβδομάδες, έγιναν 85.000 αιτήσεις. Επιπλέον αποκάλυψε, σύμφωνα με το b2green.gr, ότι πέρα από τους αρχικά ωφελούμενους, για τους επιλαχόντες που έχουν προκύψει μετά την κατάταξη βάσει μοριοδότησης, ο προϋπολογισμός του «Εξοικονομώ 2021» θα ανέβει. Και αυτό γιατί η κυβέρνηση επιθυμεί τελικά όλοι να αναβαθμίσουν ενεργειακά το σπίτι τους.

Αναλυτικά η αναφορά του Κώστα Σκρέκα στο «Εξοικονομώ 2021» & στην απόφαση ο προϋπολογισμός να αυξηθεί:

«Αλλά όμως κάνουμε και άλλα πράγματα που αφορούν περισσότερο, πέρα από τις επιδοτήσεις, τις ελληνικές οικογένειες.

Και μιλάω για τα πολύ σημαντικά και φιλόδοξα προγράμματα Εξοικονομώ. Το τελευταίο Εξοικονομώ του οποίου η πλατφόρμα έκλεισε πριν λίγες εβδομάδες. Στο τελευταίο Εξοικονομώ είχαμε 85.000 αιτήσεις. Τις περισσότερες κάθε άλλη φορά.

Για πρώτη φορά αυτός ο οποίος ήταν ο πιο γρήγορος, δεν ήταν αυτός ο οποίος τελικά ήταν και ο επιλέξιμος. Βάλαμε αντικειμενικά κριτήρια. Για να υπάρξει ιεράρχηση των περισσότερων αιτήσεων. Γιατί ο προϋπολογισμός που αρχικά έχουμε κατανείμει, αρκεί για να καλύψουμε 45 με 50.000 δικαιούχους από τους 85.000.

Τα κριτήρια αυτά ήταν κοινωνικά. Οι πολύτεκνες οικογένειες, οι οικογένειες με ένα μέλος με αναπηρία, οι οικογένειες με χαμηλά εισοδήματα είχαν περισσότερη μοριοδότηση. Έτσι, πρώτες αυτές θα προχωρήσουν σε ενεργειακή αναβάθμιση του σπιτιού τους και με επιδότηση μέχρι 75%.

Αλλά και για όλους τους υπόλοιπους, τους επιλαχόντες, που έχουν προκύψει, μετά την αντικειμενική κατάταξη θα αυξήσουμε τον προϋπολογισμό του προγράμματος, ώστε τελικά όλοι να καταφέρουν να αναβαθμίσουν ενεργειακά το σπίτι τους κι έτσι να μειώσουν την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας, να μειώσουν το περιβαλλοντικό τους αποτύπωμα και να μειώσουν το λογαριασμό τους».

Τέλος, ο υπουργός υπενθύμισε πως μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα ξεκινήσει το πρόγραμμα «ανακυκλώνω, αλλάζω συσκευή», με το οποίο 350 χιλιάδες οικογένειες θα μπορέσουν με κοινωνικά κριτήρια και επιδότηση από 35% έως 50%, να αντικαταστήσουν τα παλιά κλιματιστικά, ψυγεία, καταψύκτες, με νέες, αποδοτικότερες συσκευές έτσι ώστε να μπορέσουν να μειώσουν την κατανάλωση ενέργειας έως και 30% από το λογαριασμό και βέβαια να έχουν και καλύτερη απόδοση.

Φόρμα ενημέρωσης

Για περισσότερες πληροφορίες για

  1. Κατασκευή - Ανακαίνιση κτιρίων
  2. Πρόγραμμα "Εξοικονόμηση κατ' οίκον"
  3. Ενεργειακό πιστοποιητικό
  4. Ενεργειακό έλεγχο κτιρίου με θερμική κάμερα
  5. Τακτοποίηση αυθαιρέτων

επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο 210 300 33 55, στο email [email protected] ή συμπληρώστε τη φόρμα

Energycert footer image

Εγγυημένη Ποιότητα

Energycert footer image

Επιστημονική Εξειδίκευση

Energycert footer image

Πολυετής Εμπειρία

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

Μάθε πρώτος τις προσφορές, τα νέα προϊόντα και όλα τα νέα μας.