Νέα | Εξοικονόμηση Ενέργειας

«Βροχή» παρεμβάσεων για παράταση στην προθεσμία του «Εξοικονομώ 2021»

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΑ ΝΕΑ

Η μία μετά την άλλη φτάνουν στο ΥΠΕΝ οι επιστολές που ζητούν της παράταση στην προθεσμία του προγράμματος «Εξοικονομώ 2021».

Σειρά έχει αυτή τη φορά η επιστολή – παρέμβαση του Τμήματος Πελοποννήσου του ΤΕΕ που ζητά παράταση στην προθεσμία υποβολής αιτήσεων του «Εξοικονομώ 2021». Έρχεται ως συνέχεια των επιστολών – παρεμβάσεων από τα Τμήματα Δυτικής Ελλάδας και Βορειοανατολικού Αιγαίου.

Αναλυτικά η επιστολή για την παράταση της προθεσμίας στο «Εξοικονομώ 2021»:

«Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Η επανέναρξη του προγράμματος “Εξοικονομώ” είναι ιδιαίτερης σημασίας. Αφενός η ενεργειακή αυτονομία της Ελλάδας συνδέεται άρρηκτα με την κατανάλωση ενέργειας στον κτιριακό τομέα. Αφετέρου οι πολίτες δείχνουν εξαιρετικά μεγάλο ενδιαφέρον για την ενεργειακή αναβάθμιση των κατοικιών τους.

Η περίοδος υποβολής των αιτήσεων στο πρόγραμμα “Εξοικονομώ 2021” ξεκίνησε στις 13 Δεκεμβρίου 2021 με δυνατότητα ηλεκτρονικής υποβολής αιτήσεων για χρονική περίοδο πενήντα (50) ημερών.

Η περίοδος όμως αυτή συνέπεσε, εκτός του διαστήματος των εορτών, με τη λήψη «Εκτάκτων μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας» για το διάστημα από 13 Δεκεμβρίου 2021 έως και 17 Ιανουαρίου 2022, σύμφωνα με τις μέχρι σήμερα σχετικές εκδοθείσες Αποφάσεις.

Τα πρόσθετα αυτά μέτρα για την αποτροπή διάδοσης της πανδημίας δημιουργούν δυσχέρειες στη σύνταξη των φακέλων υποβολής, αφού είναι απαραίτητη η φυσική παρουσία του Μηχανικού στην προς επιθεώρηση κατοικία και στην όποια συνεννόηση με τον πολίτη.

Κατόπιν των ανωτέρω, τα οποία σαφώς αποτελούν έκτακτες συνθήκες, ζητάμε όπως προβείτε στην χορήγηση παράτασης της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων στο πρόγραμμα “Εξοικονομώ 2021”, όπως εξάλλου προβλέπεται και στο Κεφ. 5.4 του οδηγού του προγράμματος, για χρονικό διάστημα τουλάχιστον 20 ημερών πέραν της ισχύουσας καταληκτικής ημερομηνίας.

Με εκτίμηση,

Η Πρόεδρος ΤΕΕ Πελοποννήσου

Χαρίκλεια Δ. Τσιώλη

Πολ. Μηχ/κός Ε.Μ.Π.- Μ.Sc.».

Πηγή: b2green.gr

Φόρμα ενημέρωσης

Για περισσότερες πληροφορίες για

  1. Κατασκευή - Ανακαίνιση κτιρίων
  2. Πρόγραμμα "Εξοικονόμηση κατ' οίκον"
  3. Ενεργειακό πιστοποιητικό
  4. Ενεργειακό έλεγχο κτιρίου με θερμική κάμερα
  5. Τακτοποίηση αυθαιρέτων

επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο 210 300 33 55, στο email [email protected] ή συμπληρώστε τη φόρμα

Energycert footer image

Εγγυημένη Ποιότητα

Energycert footer image

Επιστημονική Εξειδίκευση

Energycert footer image

Πολυετής Εμπειρία

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

Μάθε πρώτος τις προσφορές, τα νέα προϊόντα και όλα τα νέα μας.